Vesti/Najnovije
03.03.2022.

Horizon Forbidden West - Kako disati ispod maske

Nije Aloy lako

Horizon Forbidden West beleži sve veći broj igrača. Primetno je dosta novajlija kada je ova igra u pitanju, pa je samim tim sve više pitanja i objašnjenja po forumima kako šta uraditi u ovoj igri.

Tokom istraživanja velikog, ogromnog otvorenog sveta Horizon Forbidden West, igrači mogu naići na zadatak „Drowned Hope“ u kampu Carja u kanjonima jugozapadno od Barren Light ili potopljenim pećinama koje su obeležene belim talasima na mapi. Nažalost, igrači će morati da sačekaju pre nego što mogu bilo šta da urade tamo. Niti potraga može da se završi niti se pećine u potpunosti mogu istražiti sve dok Aloy ne dođe u posed maske za ronjenje u svom inventaru. To je poseban uređaj koji joj omogućava da pliva pod vodom neograničeno bez potrebe da ponovo izlazi na površinu za udah vazduha. 

Ronilačka maska se može dobiti samo nakon što igrač završi glavni zadatak priče 'The Eye of the Earth', što mu daje pristup najzapadnijem delu mape. Kada to uradite, dobićete još tri glavna zadatka sa kojima ćete moći da se pozabavite bilo kojim redosledom, kako poželite. Da bi dobili masku za ronjenje, morate da završite drugi najteži od tri, zadatak nivoa 22 pod nazivom 'The Sea of Sands'.

"The Sea of Sands’ vodi Aloy do ruševina Stillsands ispunjenih relikvijama, a koje se nalaze u pustinji daleko jugozapadno od 'Baze' The Base i otključane su nakon završetka 'The Eye of the Earth'. Kada igrači stignu u grad prekriven peskom, trebalo bi da se upute do zgrade nalik pagodi u sredini koja se zove 'Kula suza' Tower of Tears i u početku je na mapi označena znakom pitanja.  Aloy će primetiti da se voda izliva iz tornja i ući će da istraži. Nakon uvodne scene i opcionog razgovora sa Oseram isporučiocem po imenu Morlund, igrač će dobiti zadatak da povrati kapsulu sa komprimovanim vazduhom i prikupi neke delove mašine da napravi masku za ronjenje koja je Aloy neophodna kako bi nastavila sa svojom potragom.

Kapsula sa komprimovanim vazduhom se lako nalazi u potopljenom šahtu lifta iz kojeg je Oseram viđen kako trči. Jednostavno uskočite i plivajte dole do markera misije, pronalazeći kapsulu na žutoj protivteži lifta otprilike na pola puta niz okno. Merač kiseonika je više nego izdašan i čak se produžava nekoliko sekundi nakon što se potroši, dajući Aloy dovoljno vremena da zgrabi opremu i pliva nazad.

Delove mašine je malo teže pronaći. Igrači treba da napuste zgradu i prate marker južno od ruševina Las Vegasa koje oduzimaju dah do tragova mašine koja se čuje. Ako iskoristite Aloy fokus, tada ćete moći da prate tragove južnije do Burrowersa. Iza mašina se nalazi konvoj Bellowback koji se sastoji od dva Leaplashera, Longleg i Frost Bellowback. Igrači mogu da ignorišu Burrowers ako su dovoljno prikriveni, iako će možda želeti da ih izvade da ne bi bili preopterećeni. Kada se pozabave njima, igrači treba da pronađu konvoj i ubiju mašine. Ako ih igrač izgubi, uvek može ponovo da pronađe svoje tragove koristeći Aloy fokus.

The Frost Bellowback je slab na štetu od vatre Fire damage i ima tri Spark Canistera na svom donjem delu koji će eksplodirati kada se gađa Shock municijom. Nanošenje dovoljne štete vrećama na leđima i vratu takođe će izazvati elementarnu eksploziju koja može pomoći u uklanjanju drugih mašina

Leaplashers su slabi na municiju Purgewater i imaju Powercell iznad repa koji će eksplodirati kada ga pogode Shock municijom. Takođe, imaju dva kanistra za kiselinu Acid Canisters na leđima koji će učiniti isto kada se puca sa odgovarajućom vrstom municije

Longleg je slab na Shock i, shodno tome, ima Shock Canisters iza svojih krila koja su ranjiva na napad. Takođe, ima komponente koje će se odvojiti za ogromnu štetu kada se gađaju na grudi, glavu i krila. Kao i uvek, igrači mogu da iskoriste Aloy fokus i njenu beležnicu da ispitaju sve slabosti ako se zaglave.

Nakon što obore sve mašine, igrači će morati da opljačkaju sve ostatke za Machine Knee Cap i Synthetic Membrane, a zatim odnesu materijal nazad u toranj. Tamo će morati ponovo da razgovaraju sa Morlundom, a on će uputiti Aloy do radnog stola gde ona može da napravi ronilačku masku pod 'Special Gear' tab.  Sada sa napravljenom maskom za ronjenje, Aloy je slobodna da istražuje dubine Forbidden West bez brige da će ostati bez kiseonika. tako se omogućava igraču da dovrši 'Potopljenu nadu' Drowned Hope,potraži i sakupi bilo koji Greenshine u potopljenim pećinama koje su razbacane po mapi.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41223
Nastavak igre Horizon Zero Dawn Postapokaliptična open world avantura smeštena ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.599,00 RSD
Ušteda 40%
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999,00 RSD
3.599 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50120
Nastavak igre Horizon Zero Dawn Postapokaliptična open world avantura smeštena ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.799,00 RSD
Ušteda 31%
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999,00 RSD
4.799 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD

Slični članci

27.
Feb.
2022.
Vesti/Najnovije
Jedno malo drugačije viđenje.
21.
Feb.
2022.
Vesti/Najnovije
Aloy debituje na prvoj naslovnici Vaniti Faira koja nije papirna, i ujedno je i prvi digitalni lik koji se pojavljuje na naslovnoj strani časopisa.
15.
Feb.
2022.
Vesti/Najnovije
Uvek će se naći kritičari ali ako smo iskreni, sa svim svojim vrlinama i malo mana, ovo je fenomenalna igra!