Vesti/Najnovije
11.03.2022.
Autor: Danica Manojlović

STATE OF PLAY - Šta smo sve videli?

Martovsko izdanje je imalo za svakoga ponešto

Sony State of Play formula je tokom godina sve više privlačila pažnju, i to ne samo gejmera. Ovaj event daje ljubiteljima PlayStation-a uvid u to što mogu da očekuju od ove kompanije. Nintendo ih prati po broju gledalaca sa svojim Nintendo Direct i sve je odlično dok se ne dešavaju u isto vreme. Interesantno bi bilo videti ko bi imao više gledalaca da se State i Direct emituju u isto vreme, zar ne?

Poslednji veliki State of Play je održan u oktobru 2021., nakon čega je usledio poseban događaj u potpunosti fokusiran na Gran Turismo 7, i to 2. februara 2022. Ovaj najnoviji je ponudio opštiji 20-minutni prikaz naslova koji dolaze na PlayStation 4 i 5 u bliskoj budućnosti. Iako je Sony uoči događaja potvrdio da će izbegavati diskusiju o bilo kakvom hardveru, uključujući detalje o PlayStation VR2 slušalicama i debitantskom naslovu Horizon Call of the Mountain, ipak je bilo dosta sadržaja kojima treba posvetiti vreme. Između ažuriranja za poznate naslove kao što je Returnal, i potpuno novih najava za igre koje će biti objavljene 2023. godine, baza obožavatelja PlayStation-a ima dosta toga čemu može da se raduje.

 

Exoprimal

Capcom trejler koji prikazuje ratnike u mehaničkim odelima kako se bore protiv dinosaurusa izgledao je kao najava fanovima da mogu da očekuju sledeći deo u omiljenoj franšizi Dino Crisis. Ipak, prvi trejler u najnovijem Sony eventu zapravo je bio za novi timski akcioni IP pod nazivom Exoprimal.  

Ovaj svet Egzoprimal, smešten u 2040. godinu, očigledno je podložan čudnim vrtlozima koji bacaju epidemije dinosaurusa u gradove koji se tome nisu nadali. Razvijen je AI po imenu Levijatan koji predviđa gde će se ove epidemije pojaviti, a ljudi oblače egzoodela koja podsećaju na Anthem BioWare-a kako bi se suočili sa pretnjom. Igrači mogu da prilagode napade, tenk ili podršku kada se bore sa dinosaurusima, u borbi koja podseća na stil Dynasty Warriors jedan protiv 100. SVakako će vam biti interesantno kako su ove najave napada dinosaurusa urađene kao vremenske prognoze. 

Igra bi trebalo da bude objavljena 2023. godine za PS4 i PS5.

 

Ghostwire: Tokyo

Ghostwire: Tokyo je dugo očekivana akciona-avanturistička igra sa elementima natprirodnog horora. Očekujemo je 25. marta, a na našem sajtu još uvek možete napraviti preorder. Igru je razvio Tango Gameworks, poznat po činjenici da ih je osnovao kreator igre Resident Evil,  Shinji Mikami. Poznati su i po serijalu Evil Within. Za lansiranje igre dobijamo i sadržaje poput stripa Ghostwire: Tokyo. Sony nije otkrio mnogo o ovoj predstojećoj PS5 igri, ali je prikazan zvanični trejler za D1 koji potencijalnim igračima omogućava da „iskuse misteriozne događaje“; uvodeći u svoju priču.

 

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Novi trejler za Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin nije otkrio više novih detalja o igri. Međutim, vlasnici PS4 i PS5 sada mogu da preuzmu demo kao uvod do njegovog zvaničnog izdanja 18. marta, što im daje poslednju priliku da isprobaju sledeći projekat Team Ninja pre nego što se bace na igranje. I ovu igru možete poručiti unapred po nižoj ceni još samo sledećih par dana.

 

Forspoken

Drugi Square Enix naslov sa Sony State of Play, Forspoken, nedavno je odložen za 11. oktobar 2022. Njegov novi "Sudar svetova" trejler podržava ovaj datum objavljivanja, ali opet, nije ponudio više od još jednog prikaza Forspoken igre dok se protagonista Frej kreće po zemlji Athia i bori sa čudovištima. Među stvorenjima u ovom trejleru su ogromni zmajevi, vatreni skeleti demoni i više humanoidnih pretnji.

Muzika je odlična.

 

Gundam Evolution

Gundam franšiza je napredovala od 1970-ih i još uvek dobija nove anime serije, kao i bitnije atrakcije kao što je Fukuoka, japanski Gundam park. Gundam Evolutions je besplatna pucačina za timske borbe 6v6 koju su mnogi uporedili sa Blizzardovim Overvatch-om, kada je najavljena julu 2021. Trebalo bi da bude objavljena za PS4 i PS5 negde tokom 2022.

Novi trejler objavljen tokom State of Play se prvenstveno fokusirao na tri takmičarska režima igre: Point Capture, Domination i Destruction. Takođe, najavljuje i network test koji će se održati u Sjedinjenim Državama i Japanu tokom ovog proleća.

 

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

Slično kao i Gundam, franšiza Teenage Mutant Ninja Turtles je dugo bila oslonac u američkoj popularnoj kulturi, nastala iz stripova i crtanih filmova 1980-ih. Vremenom su nastale brojne adaptacije filmova i video igara, nastavljajući se sa projektima kao što su Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge, i novo najavljenom Cowabunga Collection za PS4 i PS5. U pitanju je proizvod Nickelodeona i Konamija kojima jecilj da donesu veliki deo te istorije zajedno. Kratak trejler prikazuje 13 povratnih TMNT igara sa obe konzole i iz arkada sa novim funkcijama kao što su čuvanje stanja, premotavanje i još mnogo toga.

Prema objavi na PlayStation blogu od strane Konami starijeg producenta po imenu Charles Murakami, ova kolekcija će uključivati sve regionalne varijante svakog naslova, i sadržaće i onlajn i lokalni co-op za igre koje to podržavaju. Kolekcija Cowabunga bi trebalo da se pojavi tokom 2022. godine.

 

GigaBash

Zaljubljenici u staru školu Godzilla borbi će se sigurno oduševiti sa GigaBash, "Arena Brawler" za 4 igrača sa destruktivnim okruženjima u kojima glume i Kaiju i Heroji; trebalo bi da bude objavljen početkom 2022. za PS4 i PS5.

Trejler sa Sony State of Play fokusira se na Ravu, Kralja zmajeva poznatog kao "the Extinction Dragon" čije "vladarsko prisustvo preplavljuje njegovu okolinu u moru kataklizmičke vatre."

 

Jojo's Bizarre Adventure: All Star Battle R

Iako je 2022. sa najavama odranije godina od koje se mnogo očekuje po pitanju borbeniih igara, najava Jojo's Bizarre Adventure: All Star Battle R koji dolazi na PS4 i PS5 početkom jeseni, sigurno će samo biti još jedan poen više. To je originalni All Star Brawl, koji je razvio CyberConnect 2, objavljen za PlayStation 3 i to 2013. Vraća se sada na novi hardver sa 50 igrivih likova, uključujući naizgled veliki fokus na ljude poput Jolyne Cujoh iz Stone Ocean, najnovijeg Jojo lika koji dobija svoju anime adaptaciju.

 

 

Trek to Yomi

Poljski studio Flying Wild Hog i Trek to Yomi skrenuli su na sebe pažnju mnogih od kako je igru Devolver Digital najavio na E3 2021. Krajem prošle godine je potvrđeno da će Trek to Yomi biti uključen u Microsoftov Xbox Game Pass pri lansiranju, ali najnovije prikazana priča o stanju igre, tj. trejler, više je fokusiran na performanse preko PS5. Prikazuje jedinstvenu crno-belu borbu Trek to Yomi koja se u velikoj meri oslanja na samurajske filmske trope. Na kraju, igrači se upoznaju sa postavom likova iz igre i glumcima koji su im dali glasove. Igra će se pojaviti na proleće 2022.

 

Returnal

Returnal je jedan od hitova prošle godine. To je jedan od najbitnijih naslova za Sony PS5 a doveo je i do akvizicije sa Housemarque. Martovski State of Play je prikazao neočekivano neočekivani 3.0 update za Returnal, pod imeno Ascension. Ovo iznenađenje daje ne samo novajlijama, već i starim igračima dodatni razlog da zaigraju (ili se vrate) u ovaj roguelike 22. marta.

Ascension posebno uključuje novi co-op mod koji omogućava igračima da zajedno preuzmu izazovnu kampanju, a postojaće i "misteriozni režim preživljavanja 34" nazvan Sizifova kula u kojoj Selena probija put kroz niz neprijatelja na 20 spratova.

 

The DioField Chronicle

Showcase se završio otkrivanjem dve potpuno nove Syuare Enix igre koje će izaći tokom ove godine za PS4 i PS5. Prva je bila The DioField Chronicle, taktički RPG sa jasnim poređenjima sa naslovima poput Fire Emblem: Three Houses i Triangle Strategy. Pun je srednjovekovnih fantazijskih tropa koji se mogu očekivati od ovog žanra. Usredsređen je na sukob između Trovelt-Schoevian Empire, Rowetale Alliance i Kingdom of Alletain. Ono što nagoveštava da će se DioField Chronicle istaći je njegova "Tactical Battle u realnom vremenu" sistem, u kojem jedinice mogu da se izvuku iz svoje mreže i uđu u žive borbene susrete.

 

 

Valkyrie Elysium

I za kraj, Sony State of Play je prikazao Valkyrie Elysium, novi naslov za Square Enix i njihov Valkyrie Profile serijal koji napušta svoju tradicionalnu poteznu borbu u korist akcione RPG mehanike. Valkyrie Elisium je prožet nordijskom mitologijom i obećava "epsku priču, prelepa okruženja i novu, brzu borbu."

Igra svakako ima potencijal za dugogodišnje fanove Valkyrie franšize i one koji uživaju u Square poduhvatima kao što su Kingdom Hearts, Final Fantasy 7 Remake, a možda čak i očekivani Forspoken.

 

Koja igra se Vama najviše dopala?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41261
Stranger of Paradise Final Fantasy Origin e novi akcioni RPG kompanije Square Enix Lt...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Ušteda 50%
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999,00 RSD
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4601
PS4 New Gundam Breaker
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50163
Stanovništvo Tokija je nestalo, a smrtonosne natprirodne sile šetaju ulicama...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 20%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50039
Nakon prinudnog sletanja na planetu koja menja oblik Selena mora da istraži opusto&scar...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.