Vesti/Najnovije
07.04.2022.

Igre koji mogu da vam pomognu da steknete kondiciju

Ipak je volja najbitnija

Za postizanje kondicije je potreban naporan rad, ali to ne znači da se ne možete zabaviti dok to radite. Programeri igara kao što je Nintendo su proveli godine u dizajniranju igara koje mogu da pomognu ljudima da budu aktivni i angažovani, a uspon VR-a je doveo do talasa novih igara koje imaju za cilj da pomognu igračima da ostanu aktivni. Postoje čak i mobilne igre koje mogu da ubrzaju vaš otkucaj srca za tren oka.  

Evo i nekih od najpopularnijih i najefikasnijih video igara za mršavljenje na tržištu. Nije važno da li igrate na konzoli, računaru ili na pametnom telefonu, uvek postoji neka igra koja vam može pomoći da steknete kondiciju.

 

 

Ring Fit Adventure

Ovo je pravi izbor za sve one koji traže igru koja će im omogućiti da vežbaju celo telo. Ring Fit Adventure za Nintendo Switch je posebno dizajniran da pokrene celo telo, sa različitim vežbama i rutinama koje ciljaju na različite grupe mišića.  Igrači moraju da se bore protiv neprijatelja i da dovrše ciljeve dok koriste poseban kontroler za pilates, prsten i traku za noge, koji mogu osetiti pokrete vašeg tela i omogućiti vam da izvodite pokrete u igri. Možete igrati kroz avanturu u stilu RPG-a, raditi kroz prilagođene fitnes rutine ili uživati u brzim igrama u stilu zabave.

 

 

 

Fitness Boxing

Fitness Boxing za Nintendo Switch je simulator boksa i igra za vežbanje u kojoj igrači mogu da uđu u ring iz bezbednosti svog doma. Igrači koriste Joy Con-ove da udaraju i izbegavaju udarce, a igra će pratiti procenjene kalorije izgubljene tokom igre. Od vas će biti zatraženo da unesete svoju visinu i težinu i dobićete analizu kalorija posebno prilagođenu vama.  Ako ovo zvuči kao vaš tip igre, postoje dobre vesti. Nastavak, Fitness Boking 2: Rhythm and Exercise, objavljen je 2020. godine i nadovezuje se na osnovnu igru originala. Obe igre će vas sigurno naterati da se oznojite.

 

 

The Thrill of the Fight

Ova VR bokserska igra je simulator boksa bez ikakvih dodataka koji ima za cilj da stvori autentično iskustvo borbe. Boksujte protiv raznih virtuelnih protivnika koji koriste jedinstvene, stvarne tehnike boksa koje zahtevaju veštinu i domišljatost da bi se nadmudrili. Igranje ove igre je odličan kardio trening sa dodatnom pogodnošću učenja nekih osnova o boksu.

 

 

Pokémon GO

Od 2016. Pokemon GO izvodi fanove Pokemona iz kuće na ulicu. Ova besplatna AR mobilna igra kompanije Niantic omogućava igračima da koriste svoje telefone za traženje i snimanje Pokemona u stvarnom svetu. Igrači mogu da istražuju svoje gradove i mesta kako bi pronašli retke Pokemone i borili se sa drugim trenerima u divljini. Ovo je zaista zabavan način da produžite šetnje i da uđete u kondiciju tokom dana. Samo pazite gde idete dok igrate, nije naodmet u prometnim ulicama.

 

 

 

Just Dance 2022

Ako volite da vežbate dok igrate, serijal Just Dance na Nintendo Switch-u bi mogla biti savršena za vas. Uz hit pesme Imagine Dragons, Doja Cat, Tailor Svift i drugih, uz konstantno dodavanje najnovijih hitova i koreografija, Just Dance će vam pomoći da sagorevate kalorije u ritmu vaših omiljenih pesama. Igra takođe ima režim prilagođen deci sa pesmama pogodnim za sve uzraste. Prava igra za celu porodicu!

 

 

 

Beat Saber

Ako ste ikada želeli da smršate dok divljate sa svetlosnim mačevima, verovatno su vam rekli da imate vrlo specifične želje. Srećom, tu je Beat Saber, popularna igra ritma za VR zbog koje ćete se osećati kao moderni Džedaj. Kao i druge ritam igre, ova tera igrače da udaraju i izbegavaju prepreke na vreme uz muziku kako bi poboljšali svoj rezultat. Ovo je odličan mali kardio trening koji je iznenađujuće efikasan u povećanju vašeg otkucaja srca.

 

 

 

SUPERHOT

Pripremi, nišani i... pucaj! Ova stilizovana pucačina vas diže na noge. Ova VR igra stavlja igrače u različite scenarije iz kojih moraju da pucaju, a istovremeno kontrolišu pokrete tela za maksimalni efekat. Igrači mogu da uspore vreme krećući se polako i namerno, što može biti izazov kada meci počnu da lete. Iako nije tradicionalna igra za vežbanje, SUPERHOT će vas držati u pokretu dok prolazite kroz desetine dostupnih nivoa.

 

 

 

Blade & Sorcery

Ništa ne pokreće rad srca kao onaj osećaj kada pobedite svoje neprijatelje. Blade & Sorcery je simulator borbe gladijatora koji vam omogućava da vežbate svoje veštine borbe mačevima u VR areni. Borite se sa nizom oružja i magičnih čarolija da biste postali vrhunski ratnik a takođe i vežbate. Borba prsa u prsa je odličan izvor kardio treninga, ali nažalost pucanje vatrenim loptama na neprijatelje neće vam pomoći da sagorite mnogo kalorija. I da... nekima se igra neće dopasti zbog previše krvi.

 

 

 

Knockout League

 

Ako ne tražite realizam u svojim VR bokserskim igrama, onda pozdravite Knockout League. Ova bokserska igra u VR arkadnom stilu će vas naterati da se suprotstavite obilju vrhunskih likova u borbenom iskustvu za jednog igrača. Iako igra može biti smešna i šarena, nema ničeg naivnog u vezi sa vežbanjem koji ćete dobiti dok igrate.

 

 

Supernatural

Ova igra bi mogla da se zove i Vaš lični VR trener. Više liči na tako nešto nego na pravu video igricu, ali je definitivno dizajniran da sagoreva kalorije. Ova usluga zasnovana na pretplati kombinuje tradicionalne vežbe sa vizuelnim prikazima koje možete postići samo kroz VR. Ukoliko poželite da jutarnji trening odradite na vrhu planine, nema problema, čak možete dobiti i poznate trenere poput Tiffany Haddish da vam se pridruže na vašem putovanju vežbanjem. Ova usluga košta 19,99 dolara mesečno, što vremenom može postati skupo, ali je i dalje jeftinije od tipičnog članstva u teretani.

 

 

 

OhShape

Ova čudna VR igra će vas naterati da zauzmete upadljive poze i sagnete se da biste se sklonili, dajući vam kardio vežbu kroz taj proces. Igrači moraju da koriste svoja tela kako bi izbegli ili preskočili prepreke koje nadolaze da bi završili nivoe. Takođe, moraćete da pomerite svoje telo u određene poze da biste se progurali kroz izreze silueta kao da ste pravi lik iz crtaća.

 

 

 

Zumba Burn It Up

Poznato je da je zumba sve samo ne laka. Treneri imaju različite pristupe i jako je bitno da Vam odgovara njihov stil, ritam i način ophođenja. Ali... kada je u pitanju konzolna opcija, glavni ste vi. Odaberite pesmu koja vam prija i vežbajte! Bez zabušavanja! I da, što više vežbate, imaćete sve više kondicije i zategnutiju zadnjicu.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Svačija omiljena plesna zabava se vratila! Zumba® je globalni pokret koji unosi zab...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ustani sa kauča i pokreni se uz zabavne ritmičke vežbe zasnovane na boksu pos...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED ekran dijagonale 17.5 cm Široki stalak s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
49.999,00 RSD
Ušteda 7%
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999,00 RSD
49.999 ,00 RSD

Slični članci

30.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Znamo da zvuči čudno, naročito ako imamo u vidu da kod nas postoji čitaj jedan pokret roditelja koji su protiv gejminga. Problem je što neki od njih n...
24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koej pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
16.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Volite li dobre simulacije letenja? Evo par predloga.