Vesti/Najnovije
13.05.2022.

Testiranje strpljenja gejmera

Starfield, Redfall, Prince of Persia...

Znali smo da će ova godina imati malo problema. To se videlo po pomeranjima pojedinih naslova još prošle godine. Pandemija, rad od kuće, teškoće sa svim i svačim. I to smo donekle razumeli. Ipak, postavlja se pitanje da li su se developeri ulenjili, ili je publika postala zahtevnija pa su posle fijaska pojedinih naslova rešili da malo unaprede ono što su planirali da ponude, Ili je istina negde u sredini?

Bethesda je objavila da su i svemirski RPG Starfield i Arkane kooperativna pucačina Redfall odloženi. Objavom na Tvitteru programeri su tiho prebacili oba projekta u 2023. ovo možda i nije neko iznenađenje jer gameplay  ni za jednu nismo videli. Nadanja su bila da se Starfield čuva za Xbok & Bethesda Games Showcase u junu, što mislimo da je verovatno još uvek plan. I ne mislimo da je nedostatak snimaka igre bio pravi znak da nešto nije u redu. Pošto ju je Microsoft nedavno iskeširao jedanaest miliona dolara, mislili smo da će Bethesda verovatno uraditi sve što je potrebno da finišira do najavljenog datuma izlaska. Bethesda je rešila da kaže ono što svi drugi kažu kada se igra odloži -  Treba nam više vremena da doteramo igru.  

Bethesda...  od Oblivion do Skyrim i Fallout 4 i 76... Treba li da se podsećamo? Bagovi, gličevi, neobrađeno... Vremena su promenila i sve je manje onih koji su spremni da oproste ovakve greške ali je pitanje da li bi većina ljudi bila ozbiljno ogorčena zbog nekih grešaka u Starfildu, kao što je to zbog igre kao što je Cyberpunk 2077. Bethesda očigledno nije želela da reskira. 

U objavi na Twitter nalogu piše: „Doneli smo odluku da odložimo lansiranje Redfall-a i Starfield-a za prvu polovinu 2023. Timovi u Arkane Austinu (Redfall) i Bethesda Game Studios (Starfield) imaju neverovatne ambicije za njihove igre, a mi želimo da osiguramo da dobijete njihove najbolje, najuglađenije verzije.  

"Želimo da se zahvalimo svima na njihovom zanimanju za Redfall i Starfield. Ta energija je ogroman deo onoga što svakodnevno inspiriše sve nas i pokreće naše sopstveno uzbuđenje za ono što stvaramo. Jedva čekamo da uskoro podelimo naš  prvi uvid u igre, i za Redfall i za Starfield. Hvala vam na podršci."

 

Nakon odlaganja, Phil Spencer je dao prilično zanimljivu izjavu o tome. Očigledno je da se Starfield dešava u kontekstu same Bethesde koju preuzima Microsoft, a čitajući između redova, može biti da je Microsoft odlučio ovde.

"Ove odluke su teške za timove koji prave igre & naše fanove," napisao je Spenser. "Iako u potpunosti podržavam davanje vremena timovima da objave ove sjajne igre kada budu spremne, čujemo povratne informacije. Isporuka kvaliteta & očekivana doslednost, nastavićemo da radimo na boljem ispunjavanju tih očekivanja."

Ovo je čudna izjava, zar ne? Da li će Microsoft imati još kašnjenja? Spenser je očigledno osetljiv na optužbe da ova kasna najava nije u skladu sa njegovim ciljevima autentičnosti i transparentnosti iza Microsoft studija, kao i na činjenicu da ovo ostavlja Xbox bez izdanja ove godine.

Naišli smo na još jedan interesantan tvit. Gejming novinar, Jason Schreier, kaže da je razgovarao sa nekim Starfield programerima pre E3 prošle godine, kada je datum i objavljen, i da su bili zabrinuti zbog toga. Termin koji je korišćen bio je, očigledno, 'Next Cyberpunk'.

Starfield je do sada imao prilično čudan marketinški proces. Bethesda je već neko vreme objavljivala video zapise sa detaljima o delovima igre, poput muzike, pre bilo kakvih značajnih informacija o tome šta je igra zapravo. Verovatno ćemo ove godine videti više od igre ali ćemo se strpeti do sledeće da je i zaigramo.

Ubisoft je ovih dana poslao mail svojim partnerima, a oni i nama, sa napomenom da se igra do daljeg obriše iz ponude, i da se zatvore svi preorderi. Objašnjenje nije baš detaljno sem da se razvoj igre prebacuje na Ubisoft Montreal. A šta se krije iza ove odluke, nije baš najjasnije. Znamo da je trejler imao dosta kritika zbog loše grafike. Znamo i da je Ubisoft Montreal razvio prvobitnu igru. 

Ova odluka je važan korak i tim, koji će se baviti nadogradnjom postignutog u Ubisoft Pune i Ubisoft Mumbai, će uzeti vreme potrebno da se pregrupiše prema obimu igre, kako bi dostavio najbolje iskustvo za ovaj rimejk jednog klasika - kada bude spreman“, stoji u saopštenju kompanije. 

Preveliki zalogaj za Pune i Mumbai?

Nadamo se da je ovo kraj pomeranja i otkazivanja u ovoj 2023.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Čučni i mastilom ispiši svoj put ka tronu u Splatoonu 3. U novom okruženju&...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Saga se nastavlja u novom delu popularne Nintendo franšize Xenoblade Chronicles....
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Spremite se za Strikes, Nintendovu verziju fudbala gde se dva tima od po 5 igrača bor...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Nova zvanična Formula 1 igra, koja prati sezonu 2022. Sadrži nove staze, kao &scaron...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Ušteda 70%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBSX0036
Vladaj teniskim terenima širom sveta u novoj simulaciji tenisa.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Ušteda 63%
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999,00 RSD
1.499 ,00 RSD

Slični članci

16.
Mar.
2022.
Vesti/Najnovije
EA je odlučio da otkaže očekivani EA Play event ove godine uz napomenu da će umesto njega podeliti detalje o projektima kada za to bude "pravo vreme.&qu...
21.
Oct.
2021.
Vesti/Najnovije
Ali možda ga zaigramo ranije u Network testu ovog novembra.    
09.
Apr.
2021.
Playstation
Bethesda tvrdi da im je potrebno još neko vreme da urade planirano i isporuče kvalitet koji su zamislili.