Vesti/Najnovije
17.05.2022.

Sve do sada odložene igre u 2022

Otkazane nećemo spominjati!

Od početka pandemije datumi izlaska video igara postali su sve manje i manje sigurni. Programeri su svakako imali vremena da se prilagode, rad od kuće i dalje ima svoje izazove, a ponekad su datumi objavljivanja previše ambiciozni da bi razvojni timovi mogli da se organizuju i sastanu.

Videli smo dosta kašnjenja u 2020. i 2021. godini, i ako je prvih nekoliko meseci ove godine bilo kakav pokazatelj, česta kašnjenja su trend koji će se nastaviti i u 2022. Toliko igara se odlaže pa može biti teško pratiti šta je pomereno i kada to sada treba očekivati.

Hajde da pokušamo da sve ovde napomenemo.

 

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

Nakon što su odloženi od decembra 2021, Nintendo WayForward-ovi Advance Wars Advance Wars rimejkovi za Nintendo Switch su konačno trebali da budu lansirani 8. aprila 2022. Nakon ruske invazije na Ukrajinu, Nintendo je odlučio da na neodređeno vreme odloži ovu stratešku igru zasnovanu na ratu. „U svetlu nedavnih događaja u svetu, doneli smo odluku da odložimo Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp, koji je prvobitno trebalo da bude objavljen za Nintendo Switch 8. aprila“, napisao je Nintendo na Twitter nalogu. „Molimo vas da pratite ažuriranja o novom datumu izdavanja.“

 

 

Dying Light 2: Stay Human — Cloud Version

Dok je Techlandov Diing Light 2 izašao zaPC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X nakon nekoliko odlaganja, Cloud version za Nintendo Switch nije te sreće. U januaru je ovaj port pomeren „da bi fanovima pružio iskustvo igranja na nivou koji zaslužuju i koji Techland želi da pruži“. Techland obećava da će pustiti verziju pre 4. avgusta 2022.

 

 

 

EA Sports PGA Tour

EA konačno pravi još jednu video igricu o golfu, koju nije napravio od 2015. Iako je objavljivanje prvobitno bilo namenjeno za proleće 2022., EA je u martu potvrdila da će EA Sports PGA Tour sada izaći na proleće 2023. Nije naveden razlog za ovu smenu, ali EA verovatno samo odvaja vreme da osigura da ovo oživljavanje ispravno dobije.

 

Exomecha

Exomecha je besplatna FPS igra koja sadrži mehanizme koji su postali poznati nakon što su predstavljeni na Xbox showcase u julu 2020. Igra je prvobitno bila predviđena za izdavanje u avgustu 2021, ali je odložena da bi programeri mogli da nastave da usavršavaju iskustvo. Sada je Exomecha ponovo odložen bez davanja novog datuma za izdavanje jer programeri u TwistedRed Games žele da nastave da poliraju iskustvo i pripreme neki sadržaj nakon lansiranja. Ostaje nam da se nadamo da ovo kašnjenje neće biti previše značajno.

 

 

 

King Arthur: Knight’s Tale

RPG zasnovan na legendi o kralju Arturu i vitezovima okruglog stola. Trenutno je u early access na Steam-u i trebalo je da tamo dobije potpuno izdanje 15. februara. Programer NeocoreGames je odlučio da odloži potpuno izdanje do 29. marta 2022., u januaru 2022. jer će „dodatne nedelje razvoja i poliranja pomoći da se dostaviti najjaču moguću verziju King Arthur: Knight's Tale za svoje obožavaoce.” Ponovo je vraćen na 26. april, datum kada je na kraju i lansiran, kako bi programer mogao da nastavi da polira i lokalizuje King Arthur: Knight's Tale. Igra će takođe doći na PS5 i Xbox Series X u budućnosti.

 

 

 

Life is Strange: Remastered Collection za Nintendo Switch

Ovo je još jedan Nintendo Switch naslov koji takođe neće dostići svoj prvobitno željeni datum izlaska. Verzija za Nintendo Switch je odložena manje od dve nedelje pre planiranog izdavanja za sve ostale platforme. Square Enix kaže da očekuje Switch verziju Life is Strange: Remastered Collection negde „kasnije ove godine“.

 

 

MX vs. ATV Legends

Najnoviji naslov u dugotrajnoj offroad trkačkoj seriji Rainbow Studios MX vs. ATV Legends je pomeren neposredno pre prvobitnog datuma objavljivanja. Planiran je bio za 24. maj, a izdavač THK Nordic je odlučio da igru odloži za 28. jun. „U našem slučaju, morali smo da biramo između brzine ili kvaliteta, a odluka je bila jednostavna“, napisala je izvršna direktorka Rainbow Studios Lenore Gilbert o kašnjenju. „Želimo da budemo sigurni da kada MX vs. ATV Legends izađe, to bude najviši nivo kvaliteta koji Rainbow Studios može da ponudi.“


 

 

 

Roller Champions

Ubisoft je najavio ovuspecifičnu 3v3 takmičarsku derbi igru 2019. godine, ali kao i mnoge Ubisoft igre, pretrpela je mnogo kašnjenja. Ova igra je posebno ostala van očiju javnosti jer je Ubisoft nastavio da je usavršava kroz zatvorene beta verzije. Putem Discord-a za ove zatvorene beta verzije fanovi su saznali da je Ubisoft pomerio izdanje Roller Champions sa „ranog 2022.“ na „kasno proleće“. Konkretno, navodi se da je u pitanju 25. maj. Videćemo! 

 

 

Starship Troopers: Terran Command

Činilo se sigurnim da će Starship Troopers: Terran Command, strateška igra u realnom vremenu zasnovana na satiričnom filmu, biti lansirana 31. marta, ali je izdavač Slitherine Games odložio izdanje za 16. jun samo 10 dana pre lansiranja. Post koji otkriva kašnjenje potvrđuje da je ovaj naslov kompletan. Programerima samo treba više vremena da ispoliraju igru i isprave greške pre nego što je stave u ruke igračima.

 

 

 

 

Rumbleverse

Čudni melee-combat battle royale Rumbleverse studija Iron Galaxy Studios i Epic Games je odložen na neodređeno vreme. Trebalo je da izađe 15. februara 2022, ali je tim odlučio da odloži izdanje nakon prve sesije u decembru. „Uzbuđeni smo zbog igre koju pravimo – i drago nam je da ste i vi – ali želimo da uradimo još mnogo da bismo usavršili iskustvo“, rekli su programeri u postu na blogu. "Odvojićemo vreme da se uverimo da to možemo da uradimo kako treba."

 

 

Redfall

Arkanea vampirska igra Redfall značajno je odložena u odnosu na prvobitno olanirano izdanje za leto 2022. Ova kooperativna pucačina  je definitivno veliki pomak u odnosu na Arkaneov tipičan imerzivni sim, tako da ne treba previše da iznenadi to što im treba više vremena da ga ispoliraju pre lansiranja. Igra će sada biti objavljena negde tokom prve polovine 2023.


 

 

 

Suicide Squad: Kill the Justice League

Dosta Warner Bros. Games naslova je pretrpelo pomeranja prošle godine. Zato, svakako nije iznenađenje da je Suicide Squad: Kill the Justice pomeren uprkos pojavi na  The Game Awards 2021. 2. februara, 2021, Bloomberg je objavio da je igra tiho pomerena za 2023. Odlaganje daje programerima više vremena da rade na naslovu i oslobađa prostor za 2022 WB Games-ove druge naslove iz 2022. kao što su Gotham Knights i Hogwarts Legacy. Oba su trebala da budu lansirana prošle godine pa će svakako moći da zablistaju. 

 

 

 

Sequel The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Još uvek neimenovani nastavak The Legend of Zelda: Breath of the Wild  ponovo se pojavio na E3 2021 sa periodom izdavanja 2022, ali to nije bilo sušeno. Nintendo je 29. marta 2022. objavio video u kojem je producent serije Eiji Aonuma objasnio da će naslov biti objavljen na proleće 2023. „Da bi iskustvo ove igre bilo nešto posebno, ceo razvojni tim nastavlja marljivo da radi na ovoj igrici , pa vas molim da sačekate još neko vreme“, rekao je on.

 

 

 

Starfield

Jedno od najznačajnijih kašnjenja ove godine je Starfield. Predstavljen je sa datumom izlaska 11. novembra 2022. na E3 2021. Bethesda je delovala nepokolebljivo u tome da ovu igru ne pomera. Na kraju, Bethesda game studios je odlučio da je igri potrebno više vremena i prebacili su je na 2023, zajedno sa igrom Redfall. „Timovi u Arkane Austin (Redfall) i Bethesda Game Studios (Starfield) imaju neverovatne ambicije za svoje igre, i želimo da osiguramo da dobijete njihove najbolje, najispunjenije verzije,” Bethesda je napisalu u tvitu o kašnjenju.


 

 

Sons of the Forest

Developer Endnight Games je prvobitno planirao da objavi Sons of the Forest, nastavak popularne survival-horror igre The Forest, 20. maja. Developer je rešio da pomeri igru za okrobar, a objašnjenje naveo, gle čuda, u tvitu. "Mi shvatili smo da je naš datum objavljivanja Sons of the Forest u maju 2022. bio preambiciozan. Da bismo mogli da isporučimo našu viziju sledećeg koraka u igrama za preživljavanje, odlučili smo da pomerimo datum izlaska na oktobar 2022".

 

 

 

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Prvo značajno odlaganje 2022. trajalo je dosta. Dugo očekivana postapokaliptička pucačina  S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl  dobila je 28. april 2022., kao datum izlaska na E3 2021, ali je pomerena sve do 8. decembra. „Ovih dodatnih sedam meseci razvoja je potrebno da ispunimo našu viziju i postignemo željeno stanje igre“, naveo je programer GSC Game World u tvit objašnjenu i objavi o kašnjenju. Vest je stigla nedugo nakon što je studio najavio da će dodati NFT u naslov. Ipak, naknadno je otkazao planove i to 24 sata kasnije zbog negativne reakcije.

 

The Settlers

Ubisoftovo lagano ponovno pokretanje klasičnog graditelja gradova i hibrida strateške igre u realnom vremenu The Settlers trebalo je da bude objavljeno17. marta. Uoči njegovog objavljivanja, mnogi fanovi su dobili priliku da isprobaju zatvorenu beta verziju igre. Nažalost za Ubisoft, rezultati nisu bili tako pozitivni. Igra je odložena na neodređeno vreme dve nedelje pre planiranog lansiranja kako bi programeri mogli „dodatno poboljšati igru i postaviti kvalitet kao naš glavni prioritet za sve naše igrače“.

 

 

The Day Before

Survival MMO The Day Before  je stekao slavu tako što je postao najpoželjnija igra na Steam-u, ali je taj dodatni pritisak takođe prouzrokovao da programer Fntastic pomeri datum izlaska sa 21. juna na 1. mart 2023. Dodato vreme će mu omogućiti da konvertuje igru na Unreal Engine 5. „Osećajući i razumevajući veliku odgovornost sa kojom se suočavamo, sa ogromnom zahvalnošću u našim srcima, [sa zadovoljstvom] objavljujemo da The Day Before  prelazi na novu Unreal Engine 5 tehnologiju! Prelazak na napredniji i prilagođeniji motor otvorenog sveta učiniće igru The Day Before još fantastičnijom.”

 

 

The Witcher 3: Wild Hunt za PS5 i Xbox Series X/S

Već neko vreme znamo za PS5 i Xbox Series X port za The Witcher 3: Wild Hunt, ali tek treba da bude objavljen. Prvobitno je planiran za 2021. pre nego što je pomeren za drugi kvartal 2022. Nažalost, port je odložen na neodređeno vreme u aprilu kada je CD Projekt Red odlučio da oduzme projekat od Sabre Interactive i razvije ga u kompaniji. Nadajmo se da ovo kašnjenje neće trajati onoliko dugo koliko se trenutno čini da bi moglo biti.

 

Two Point Campus

Simulator univerzitetskog menadžmenta Two Point Campus je trebalo da izađe 17. maja, ali izgleda da je Two Point Studios naišao na probleme sa kvalitetom nekih svojih podržanih platformi. Igra sada dolazi 9. avgusta, a direktor igre Mark Webley je rekao "To znači da će nam trebati malo više vremena sa Two Point Campusom da bismo bili sigurni da ćemo isporučiti najbolju moguću igru u kojoj se može podjednako uživati na svim platformama. Iskoristićemo ova dodatna tri meseca da optimizujemo Two Point Campus za sve platforme."

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Čučni i mastilom ispiši svoj put ka tronu u Splatoonu 3. U novom okruženju&...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Vladaj teniskim terenima širom sveta u novoj simulaciji tenisa. Legends DLC - lege...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Monster Hunter Rise: Sunbreak je proširenje originalnog Monster Hunter Rise. DLC...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Komanduj vojskom u strateškoj borbi kao taktički savetnik za Narandžaste zvezde....
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO86300
Nagrađivani serijal u novom delu uzbudljive avanture Sniper Elite se vraća. Igra te st...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Ušteda 50%
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999,00 RSD
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC2301
Dugo očekivani nastavak Stalker serijala Hardkor pucačina u kojoj pored municije mor...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.124,00 RSD
Ušteda 5%
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499,00 RSD
7.124 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.