Vesti/Najnovije
18.05.2022.

Šta nam stiže ovog leta?

Možda se nađe i neki hit

Odmah da se razumemo, imaćemo relativno lagano leto u pogledu vodećih izdanja!

Pandemija je pomerila dosta hitova na kraj 2022. ili na početak 2023., i tako učinila da prethodno složeni i bogat spisak izgleda neuobičajeno oskudan. Međutim, ukoliko ste voljni da kopate malo dublje, još uvek postoji čitava gomila igara zbog kojih vredi biti uzbuđen. Evo nekih od najperspektivnijih naslova koji će biti objavljeni između maja i avgusta. Neke od njih su igre na koje ste verovatno zaboravili, dok bi vam druge mogle biti potpuno nove. Ovo leto, kako se ispostavilo, možda neće biti tako dosadno kao što smo prvobitno mislili.

 

 

VAMPIRE: THE MASQUERADE - SWANSONG

Nakon što je odložen zbog COVID-19, Vampire: The Masquerade - Swansong je konačno skoro pa tu. Ako ste jedan od onih koji su u potrazi za kvalitetnim igrama za jednog igrača, ovo je nešto na šta treba da obratite pažnju, posebno ako ste uzbuđeni zbog Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, koji je odložen na neodređeno vreme.  Swansong je razvio Big Bad Wolf, jedna od nekoliko igara zasnovanih na omiljenom  RPG-u Vampire: The Masquerade. Ova posebna adaptacija smeštena je u Boston i vrti se oko pokušaja vampirskog kulta da se ujedini sa suprotstavljenim frakcijama. Preuzimate kontrolu nad tri različita vampira, svaki iz jedinstvene pozadine, i imate zadatak da otkrijete misteriju u srcu američke podzemne vampirske scene. Nije loša priča. Stvar je u tome što sve vaše detektivsko bavljenje mora da se obavlja u tajnosti. a istoimeni maskenbal se odnosi na drevnu praksu skrivanja vašeg vampirizma od čovečanstva. Ovde se mnogo toga dešava, od čudnih zavera do intenzivnih moralnih dilema. 

Vampire: The Masquerade - Swansong stiže 19. maja na Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One i Xbox Series X

 

 

 

SNIPER ELITE 5

Smeštena u Francuskoj pred kraj Drugog svetskog rata, igra Sniper Elite 5 je najnoviji deo u serijalu. Kao i kod prethodnih igara, 5 će sadržati taktičku borbu u trećem licu, stealth i razne impresivne sim elemente, pa čak i novi igrači bi trebalo da znaju da je igra pod nazivom „Sniper Elite“ fokusirana na, naravno, snajpere . Osim što uključuje faktore kao što su gravitacija, vetar i broj otkucaja srca, okruženja u igri su takođe replike njihovih uzora iz stvarnog života koji su snimljeni korišćenjem najsavremenijih fotogrametrijskih tehnika. Ako ste uopšte zainteresovani za pucačinu koja se ponosi time što realno živi u Drugom svetskom ratu, ova šetnja duž obale Bretanje iz 1944. godine može vrlo dobro da vam legne. 

Kao deo tajne operacije američkih rendžera za slabljenje utvrđenja Atlantikvol duž obale Bretanje, elitni strelac Karl Ferburn stupa u kontakt sa francuskim pokretom otpora. Ubrzo otkrivaju tajni nacistički projekat koji preti da okonča rat pre nego što Saveznici uopšte mogu da napadnu Evropu: Operaciju Kraken.

Pored singleplayer kampanje postoji i multiplayer opcija igranja. Prilagođavate svoj lik i opremu kako bi zaradili XP, medalje i lente kroz intenzivne takmičarske bitke od 16 igrača koje će zaista testirati tvoje veštine snajperiste.

Sniper Elite 5 stiže 26. maja na PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One i Xbox Series X

 

 

 

DIABLO IMMORTAL

Reakcije na Diablo Immortal u poslednjih nekoliko godina su bile, blago je reći, zanimljive. Prvobitno je najavljen tokom BlizzCon-a 2018.  Fanovi su očekivali vesti koje se odnose na Diablo 4. Kada im je umesto toga servirana priča o još jednoj besplatnoj mobilnoj igrici sa vrtoglavom raznolikošću različitih sistema napredovanja, bili su prilično razočarani. Od tada su, međutim, utisci o igri bili relativno pozitivni. Što se tiče onoga što Diablo Immortal zapravo podrazumeva, to je da on ima za cilj da ispriča priču smeštenu između Diabla 2 i Diabla 3, i uzima uticaj na dizajn od oba.

Postoji šest šampiona koje možete izabrati i, kao što je najavljeno u aprilu, igra je takođe sada predviđena za istovremeno izdanje na PC-u  iako to verovatno ima više veze sa izbegavanjem emulacije nego smmirivanjem fanova.

Diablo Immortal izlazi 2. juna za Android, iOS i Windows PC.

 

 

 

MARIO STRIKERS: BATTLE LEAGUE

Na jednoj strani imate fudbal,  brz, 11 na 11 sport sa veoma preciznim pravilima i propisima. Sa druge strane, imate Mario fudbal, koji se bukvalno bori protiv svega toga.  Mario Strikers: Battle League zamenjuje tipičan fudbal sa „Strike“, 5-na-5 verzijom lepe igre koja izbegava svaki privid reda za nepatvoreni haos. Umesto da uhvatite nekoga u ofsajdu, možete ga staviti na električnu ogradu. Ako ste mislili da su izazovi na dve noge loši, sačekajte dok ne vidite šta možete da uradite sa korom banane. A da tek ne pričamo šta radi Waluigi, Mario ekvivalentom Maradone. Ljubitelji prethodnih naslova Mario Strikers mogu biti posebno zadovoljni zbog Battle League ako imamo u vidu da je to pvi naslov u seriji u dugih 15 godina. Mario sportske igre su takođe prilično sjajne uopšte pa je ubeđeni smo i ova. 

Mario Strikers: Battle League stiže 10. juna za Nintendo Switch.

 

 

 

THE QUARRY

Ovo je igra koja je totalno suprotna u odnosu na pterhodno navedenu Mario Strikers: Battle League. Ova horor igra poziva na korišćenje novog termina: „nezabavno za porodicu“.  To ne znači da igra nije zabavna! To jednostavno nije vrsta igre koju bi trebalo da igrate sa svojom decom.

The Quarry prati grupu od devet tinejdžera koji rade kao savetnici u letnjem kampu Hackett’s Quarry. Ovo im je poslednji dan na poslu i, pošto im ni deca ni odrasli ne smetaju, odlučuju da naprave zabavu. Da, zabava koju organizuju tinejdžeri poslednjeg dana kampa prosto vrišti — šta bi moglo poći po zlu? Očigledno sve! Kako igra napreduje, bićete primorani da donosite razne teške odluke koje određuju ko će živeti, a ko umreti. Jednog sekunda se šališ oko vatre. a već sledeće je tvoj najbolji prijatelj ubijen. Svih devet likova mogu biti ili preživeli protagonista ili prva žrtva, što znači da postoji mnogo različitih načina na koje se priča može odigrati, podstičući i višestruka igranja i saradnju sa prijateljima. Takođe je vredno napomenuti da The Quarry izgleda kao pravi omaž starom školskom horor bioskopu, zajedno sa snimanjem vrhunskih performansi, pa čak i režimom filma koji smanjuje količinu unosa igrača neophodnu za završetak priče. Sigurno nije za one sa slabim srcem, ali je svakako naslov koji obećava dobru zabavu i potencijalni je hit.

 

The Quarry izlati 10. juna za PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One i Xbox Series X.

 

 

 

AI: THE SOMNIUM FILES - NIRVANA INITIATIVE

O ovom naslovu se nema baš mnogo informacija. Ono malo što znamo o AI: The Somnium Files - Nirvana Initiative otkriveno je putem sjajnih hakerskih trikova. Ali znamo da će se glavna junakinja specijalni agent Mizuki vratiti. Znamo i da je pre šest godina pronađena polovina leša. Sada se pojavila druga polovina. Malo čudno, zar ne? I mi tako mislimo. Vaš posao je da igrate kao Mizuki i još jedan specijalni agent po imenu Ryuki da biste otkrili poreklo niza serijskih ubistava sa pola tela. Mišljenje i informacije zasnovane na trejlerima je da će igra imati više vremenskih linija koje skaču između nogu i njihovih dugo razdvojenih torzoa. Likovi kao što su uštogljeni detektiv Kaname Date i internet idol Iris Sagan takođe će se vratiti. Da li i oni imaju čudan narativni afinitet prema polovinama tela ili ne, možemo samo da nagađamo.

 

AI: The Somnium Files - Nirvana Initiative će biti objavljen 24. juna za Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows PC i Xbox One

 

 

 

CAPCOM FIGHTING COLLECTION

Ovo je prava vremenska kapsula za ljubitelje klasičnih borbenih igara.  Capcom Fighting Collection uključuje 10 boraca iz svog kataloga arkada: DarkstalkersNight WarriorsVampire SaviorVampire Hunter 2Vampire Savior 2Red EarthCyberbotsSuper Puzzle Fighter 2 TurboHyper Street Fighter 2 i Super Gem Fighter Minimix. Ok, većina imena je smešna.

Iako je ovo očigledno namenjeno retro entuzijastima, mlađi igrači bi svakako trebali da razmise o tome da mu daju [ansu. Ovakva kolekcija može pružiti dragocen uvid u istoriju jednog od žanrova video igara sa najvećim brojem priča, dok moderna poboljšanja kvaliteta života čine čak i najstarije naslove u paketu znatno pristupačnijim prema savremenim standardima. Pa čak podržava onlajn igru!

Capcom Fighting Collection 'emo igrati od 24. juna na Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows PC i Xbox One

 

 

 

FIRE EMBLEM WARRIORS: THREE HOPES

Kao i kod većine Musou igara, reakcije na najavu  Fire Emblem Warriors: Three Hopes bio je prilično pomešan. Nije što je Byleth zamennjen sa novim protagonistom po imenu Shez, niti to ima mnogo veze sa zasnivanjem nove priče oko likova kao što su Edelgard, Dimitri ili Claude. To je samo Musou igra.  Musou može biti sjajan samo treba da mu daš šansu. Persona 5 Strikers je zadržao veliki deo svog strateškog elementa čak i nakon konverzije u Musou format, što znači da bi Three Hopes mogao biti jednako taktički kao i Three Houses pre njega. Još uvek možete da naređujete svojim saputnicima i da iskoristite neprijateljske slabosti u svoju ličnu korist, ima duh Fire Emblem, ako ne i tačan stil.  Kad smo kod toga, još uvek je veliki naglasak na vašim odnosima sa drugim likovima i kako oni utiču na ostatak igre. Ozbiljni smo, dajte igri šansu.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes izlazi 24. juna za Nintendo Switch

 

 

 

CUPHEAD: THE DELICIOUS LAST COURSE

Kao i Gloomhaven: Jaws of the Lion, ovo je ekspanzija, a ne igra za sebe. Ali ipak, to je proširenje Cuphead, što ga čini izuzetno velikim i bitnim izdanjem. Većina ljudi će prepoznati indie hit Cuphead iz 2017. kao simpatičnu i crtanu igru koja je varljivo teška na najđavolskiji način koji se može zamisliti. The Delicious Last Course predstavlja potpuno novi lik, gospođu Chalice, koja može da prati Cupheada i Mugmana na njihovoj odiseji kroz Inkwell Isle. Takođe sadrži novo oružje, dodatne boss-ove i čitav niz drugih dodataka. Kao poslednja avantura za ove keramičke ubice, The Delicious Last Course je ono uz šta vredi uživati.

 

Cuphead: The Delicious Last Course igramo od 30. juna na Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows PC i Xbox One

 

 

 

OUTRIDERS: WORLDSLAYER

 

OK, dakle Outriders: Worldslayer je pomalo čudan. To je tehnički poboljšana verzija postojećeg Outriders iskustva sa potpuno novom kampanjom, dodatnom opremom, novim načinima prilagođavanja i izgradnje vašeg lika i još mnogo toga. Ali u isto vreme, to su i dalje Outriders. To nije nužno loša stvar. Malo je teško saznati koliko svežeg materijala ima za ljude koji su proveli poslednje dve godine istražujući Enoch-a, ili kolika prepreka ulasku može biti za nove igrače koji razmišljaju da sada zaigraju. Vredi napomenuti da je sav originalni sadržaj tu i svako ko ima svoj Outriders primerak može da ga imporuje u Worldslayer. Ti elementi svakako pomažu da se ublaži svaka zabrinutost oko toga da ljudi možda imaju previše ili premalo iskustva sa Enoch-om da bi istinski uživali u Worldslayer-u, ali niko ništa neće znati 100% sigurno sve dok naslov ne bude lansiran krajem juna.

 

 

 

F1 22

Prva i jedina trkačka igra na ovoj listi, F1 22 ima mnogo toga da živi ponudi uspeha Forza Horizon 5 i Gran Turismo 7.  Na sreću, F1 je u interesantnoj poziciji odražava gomilu promene koje su se dogodile u stvarnom životu Formule 1. U suštini, studio je preuzeo na sebe da dizajnira najimpresivniju moguću trkačku igru a da li će uspeti u tom prilično uzvišenom zadatku ili ne, biće očigledno za mesec i po dana. Codemasters je takođe predstavio novi centar za pokazivanje vaših automobila i dodatne opreme, što je nekim obožavaocima dalo pauzu zbog implikacije mikrotransakcija. Dakle, od sada pa do početka jula nećemo znati da li je igra impresivno čudo ili modna pista za štampanje novca za automobile. Nadamo se ovo prvo.

F1 22 startuje 1. jula na PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One i Xbox Series X

 

 

 

XENOBLADE CHRONICLES 3

Prošlo je skoro pet godina od lansiranja Xenoblade Chronicles 2, tako da je sasvim prirodno da su Nintendo fanovi u svetu uzbuđeni jer je datum izlaska blizu. Ovo je dodatno podržano time koliko bizarne Xenoblade Chronicles 3 nastaju. Njegovo okruženje je direktno povezano ne samo sa Xenoblade Chronicles 2, već i sa lokacijom inauguralne igre serije, istovremeno prikazuje budućnost obe, što, kada uzmete u obzir status Xenoblade naslova, nije ni najmanje iznenađujuće. Ova franšiza je luda, zar ne?  Mesto dešavanja priče je Aionios, gde dve nacije sa različitim pogledima ratuju jedna protiv druge. Vi zapravo igrate kao trio iz obe zemlje i možete imati do sedam članova stranke. Uprkos tome što je prvobitno trebalo da bude objavljena u septembru, Nintendo je nedavno otkrio da je Xenoblade Chronicles 3 zakazao datum izlaska 29. jula.

Xenoblade Chronicles 3 izlazi 29. jula za Nintendo Switch

 

 

SAINTS ROW

Poslednji, ali ne i najmanje važan, je Saints Row, željno očekivani reboot serije kojoj je već dugo bio potreban.  Trenutno u razvoju u Volition-u, Saints Row će biti prvi unos u seriji nakon dosta vremena. Ako uključite Gat Out of Hell, što mnogi ljudi ne čine, imamo sedam godina od početka lansiranja. Međutim, ako izađete iz Saints Row 4, bilo je devet. Skoro deceniju!  Detalji o tome šta tačno možemo da očekujemo od Saints Row nisu veliki, ali znamo da vi preuzimate kontrolu nad likom po imenu „The Boss“, koji ostavlja jednu od tri lokalne bande da formiraju sopstvenu. Vaš posao je, dakle, da uspostavite dominaciju nad drugim grupama. Kao i prethodne igre Saints Row, veliki naglasak će biti na vožnji i borbi, dok ćete takođe moći da prikrijete svoje ilegalne poslove kao legitimne. Kreator likova izgleda sjajno! Saints Row je prvobitno trebalo da bude objavljen 25. februara, ali je odložen za kraj avgusta u novembru prošle godine. Kako je ovogodišnji raspored izdanja problikovan, to bi mogla da bude dobra zanimacija. 

Saints Row igramo od 23. avgusta na PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One i Xbox Series X

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41300
Nova zvanična Formula 1 igra, koja prati sezonu 2022. Sadrži nove staze, kao št...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Saga se nastavlja u novom delu popularne Nintendo franšize Xenoblade Chronicles....
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC8882
Novi nastavak popularnog Saints Row serijala pucačina iz trećeg lica Novi grad, novi li...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD

Slični članci

06.
Jan.
2022.
Vesti/Najnovije
Nasuprot velikim igračima koji sada muku muče sa najezdom otkaza (the great resignation), indie scena je i prošle godine nastavila da &scaro...
10.
Dec.
2021.
Vesti/Najnovije
2021. nije bila baš blagorodna kao neke prethodne godine, ali imali smo neke naslove koji će svakako ostati upamćeni, i igre koje ćemo igrati jo&scaro...