Vesti/Najnovije
14.06.2022.

Xbox i Bethesda Games Showcase 2022

Šta smo sve videli?

Jedan od najiščekivanijih događaja u godini je opravdao uzbuđenje.

Pošto je ovo tek druga zvanična zajednička prezentacija otkako je Microsoft kupio Bethesdu početkom 2021. godine, očekivanja su bila velika.  Tokom 90-minutne prezentacije, Xbox je dao još više detalja za nova izdanja, i na taj način fanovima dao još bolji uvid i ideju o tome šta mogu da očekuju u narednih 12 meseci. Potpuno novi naslovi su takođe najavljeni u okviru blockbuster showcase-a, raspoređeni između otkrivanja prve igre u svetu uz potvrde kada će neke dugo očekivane igre postati dostupne.

 

Redfall

Prva prikauana igra na Xbox and Bethesda Showcase je Redfall, vampirski co-op FPS koji je prvobitno bio najaljen 2021. Ovoga puta smo videli mnogo više gameplay igreArkane Studios, pa iako smo dosta toga već znali, trejler je potvrdio da igra izlazi 2023. godine kao D1 izdanje na Xbox Game Pass.

 

 

Hollow Knight: Silksong

Dugo očekivanaje bila i  najava Hollow Knight: Silksong, platformer Metroidvania i nastavak hvaljenog Hollow Knight. Prvobitno je najavljena 2019. godine, a sada su fanovi mogli da dobiju još jedan uvid u igru. Potvrđeno je i da je ovo Xbox Game Pass izdanje na D1, čak iako je datum izlaska još uvek nepoznat.

 

 

High On Life

Totalno nova igra je najavljena i to je High On Life, veoma stilizovan FPS kreatora koji stoje iza Rick and Morty. Igra je veoma komična i može se pohvaliti razumnim organskim oružjem. High On Life je još jedan Game Pass naslov koji izlazi u oktobru.

 

 

A Plague Tale: Requiem

A Plague Tale: Requiem, najavljena igra 2021, takoše je prikazana na ovom eventu, uz gameplay koji podržava impresivnu, fantastičnu prirodu predstojećeg nastavka. Potvrđeno je da izlazi 2022. godine, a lansiraće se prvog dana za Xbox Game Pass. Baš smo se iznenadili!

 

 

Forza Motorsport i Horizon DLC

Dugovečna Xbox ekskluzivna franšiza, očekivani Forza Motorsport predstavljen je u velikoj meri. Najnoviji deo veteranske trkačke franšize pokazuje neverovatnu grafičku vernost sa real-time ray-tracing tj. praćenjem traka u realnom vremenu i ima za cilj izdavanje na proleće 2023. Forza Horizon je takođe predstavljen, sa novim Hot Wheels DLC-om koji će igrače naterati da se kreću bombastičnim stazama koje prkose smrti.

 

 

Overwatch 2

Visokoprofilni Overwatch 2 je takođe dobio relevantne nove detalje. Owervatch 2 će zvanično biti objavljen kao Early Access 4. oktobra sa besplatnim PvP režimom, a otkriven je i novi igrivi heroj po imenu Junker Queen. Ovaj smrtonosni Wastelander ima velike planove koji su otkriveni u trejleru koji nam je prikazao karaktere.

 

 

 

Microsoft Flight Simulator

Očekivano, Microsoft Flight Simulator je bio u centru pažnje, najavljujući ažuriranje povodom 40 godišnjice i očekuje se lansiranje ovog novembra. Ekskluzivni crossover sadržaj između Microsoft Flight Simulatora i Halo Infinite je takođe najavljen, a kultni Pelican iz Halo uskoro stiže na simulator.

 

 

The Elder Scrolls Online i Fallout 76 DLC

Pošto su The Elder Scrolls Online i Fallout 76 dva ključna multiplayer naslova za njihove franšize, logično je da će oba dobiti značajan DLC u bliskoj budućnosti. Elder Scrolls Online bi trebalo da dobije ekspanziju High Isle u toku sledeće nedelje, dok će Fallout 76 dobiti proširenje The Pitt u septembru. Oba DLC-a će odvesti obožavaoce u potpuno nova područja, uključujući delove velikog sadržaja.

 

 

Ark 2

Dok jasni detalji oko predstojeće igre Ark 2 i dalje ostaju misterija,trejler je dao fanovima mogućnost da bliže pogledaju lik koji igra glumac Vin Dizel i pripitomljene dinosauruse ukrašene impozantnim ukrasima. Ovaj veoma kratak isečak trejlera dao je i nejasan period objavljivanja 2023.

 

 

Scorn

Scorn je predstojeća survival-horor igra smeštena u krvavi vanzemaljski pakao. Trejler  je prikazao bolji uvid i pogled na jezivu estetiku i igrivost naslova, što nije za one sa slabim srcem. Zainteresovanim fanovima će biti drago da čuju da Scorn sada ima zvanični datum objavljivanja, 21. oktobra 2022. godine, kada će takođe postati, zamislite samo kako je to čudno, preko Xbox Game Pass-a.

 

 

Flintlock: The Siege of Dawn

Videli smo interesantni igru Flintlock: The Siege of Dawn, akcija avantura iz trećeg lica u kojoj igrač ima čudne natrirodne moći  pomoću kojih pokušava da spasi svet od vojske onih koji nisu mrtvi. Potvrđeno je da je ovo Game Pass naslov koji izlazi početkom 2023.

 

 

 

 

Minecraft Legends

Jedno od najuzbudljivijih otkrića došlo je uz Minecraft Legends. Potpuno novo iskustvo Minecraft-a, Legends će prikazati igrače kako ujedinjuju mafove sveta da bi se borili protiv armija iz Nether-a. Igra će biti strateška igra u realnom vremenu, a trenutno ima za plan objavljivanje 2023. godine.

 

 

 

Lightyear Frontier


Najavljena kao Early Access za proleće, Lightyear Frontier je osvešavajuća open-world farming avantura. Uz pomoć mehanizma orijentisanog na poljoprivredu, igrači će moći da izgrade imanje u misterioznom svetu prikupljanjem resursa i žetvom useva.

 

 

Gunfire Reborn

Igra koja izlazi u oktobru ove 2022. godine za Game Pass, Gunfire Reborn je first-person rogue-lite akcija. Podržava do 4 igrača za co-op, i ova pucačina ima za cilj da koristi mehaniku zasnovanu na sposobnostima za jedinstvenu igru koja se može ponoviti i smeštena je u podeljen svet.

 

 

The Last Case of Benedict Fox

Poslednji slučaj Benedikta Foksa, naslov Metroidvanije čija je naracija smeštena u 1925. U igri se vidi kako Benedikt Foks pokušava da otkrije jezive tajne koje okružuju propast njegove porodice dok se bori sa lovkraftovskim užasima, i biće objavljen na proleće 2023. sa dostupnošću preko Game Pass-a.

 

 

 

 

As Dusk Falls

As Dusk Falls je neverovatno stilizovana interaktivna drama koja je u fazi razvoja preko osam godina. Svakako ćemo igrati jednu dinamičnu i razgranatu priču na ovoj Xbox konzolnoj ekskluzivi i to od 19. jula ove godine. 

 

 

Naraka Bladepoint

 

Nakara Bladepoint je akciono avanturistički battle royale smešten u mitskom svetu, a koja je objavljena u avgustu 2021. Sa mečevima za 60 igrača, naslov zasnovan na meleu će doći na Xbox konzole i Game Pass 23. juna 2022. uz podršku za cross-play .

 

 

Pentiment

 

Interesantan naslov prikazan na  Xbox and Bethesda Games Showcase je Pentiment, narativna avantura iz 16. veka smeštena u Bavariu. Developer je Obsidian, a igra izlazi u novembu 2022.

 

 

Grounded

Popularni survival naslov Grounded stigao je na showcase, sa Grounded official 1.0 i datum objave planiran za septembar 2022. U igrici igrači kontrolišu decu koja su smanjena na veličinu insekata, boreći se za svoje živote protiv sada ogromnih pretnji u zajedničkim baštama.

 

Ereban: Shadow Legacy

Ereban: Shadow Legacy je sajber-stelt platformer smešten u distopijsku budućnost. Sa mističnim moćima i futurističkom tehnologijom koja je na raspolaganju igraču dok se bori protiv moralno više sile, Shadow Legacy bi trebalo da bude objavljen 2023.

 

 

 

 

Diablo 4

Jedna od najistaknutijih igara bila je Diablo 4. Otkriveno je da je peta i poslednja klasa likova za Diablo 4 zlokobni Necromancer.

PvP, co-op, osnovna igra i mehanika završne igre su dodatno predstavljeni za dungeon-crawler, a Diablo 4 sada zvanično treba da bude objavljen 2023.

 

 

 

Sea of Thieves Season 7

Sledeće ažuriranje Sea of Thieves otkriveno je tokom Xbox showcase. Ažuriranje će omogućiti igračima da postanu kapetani, zajedno sa potpuno prilagodljivom kabinom i mogućnošću da imenuju svoj brod. Pored drugih promena, 7. sezona Sea of Thieves ima za cilj da bude bitan naslov kada se pojavi21. jula.

 

 

Ravenlok

Ravenlok je akciona avantura u trećem licu koju je razvio Cococucumber. Ravenlok je RPG u kojem će igrači preuzeti kontrolu nad mladom devojkom u mističnom svetu fantazije, očigledno inspirisanom Alisom u zemlji čuda. Ona će se boriti protiv neprijatelja iz bajki dok se kreće kroz opasno proročanstvo. Ravenlok će biti objavljen 2023. godine, sa planiranom dostupnošću preko Xsbox Game Pass.

 

 

Cocoon

Još jedna igra najavljena tokom ovog showcase je Cocoon, ambicioyna puzzle-avantura koju je osmislio Jeppe Carlsen - vodeći gameplay designer kako za Inside tako i za Limbo. Igra će svakako biti živa i sa više boja nego prethodni naslovi a očekujemo je 2023. godine.

 

 

 

Wo Long: Fallen Dynasty

Ovo je mračna fantazijska akciona igra smeštena u feudalnu Kinu. Sa sveobuhvatnom melee borbom koju je razvio Team Ninja, čini se da igra meša natprirodne i istorijske elemente u pričanju svoje priče. Datum objavljivanja je 2023. godine, Fallen Dinasty će se takođe pojaviti na usluzi Game Pass.

 

 

 

Persona 3, 4 i 5

Persona 3, 4 i 5 će se pojaviti na Xbox-u i PC-u u oktobru 2022. godine. Ikonične igre uloga su uvek favorizovale PlayStation konzole, a dodatno utvrđujući važnost ove igre konačno stižu na Xbox.

 

 

 

Hideo Kojima i Xbox igra bez imena

Još jedan prelomni trenutak za showcase došao je sa potvrdom da je veteran dizajner Hideo Kojima udružio se sa Xbox-om kako bi proizveo potpuno novu ekskluzivu. Kako je Kojima snažno povezan sa PlayStation izdanjima tokom svoje neverovatne i popularne karijere, razvoj Xbox naslova daje dodatnu verodostojnost tome kako Xbox proširuje svoj obim ponude ove generacije.

 

 

 

Starfield

Ovoj najavi smo posvetili ceo tekst odmah po objavi

 

Slični članci

08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...
07.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Loš kraj filma može da nam pokvari osećaj koji imamo dok ga gledamo. Loš kraj knjige će učiniti da smo uzaludno proveli vreme u čitanju iste. D...
03.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Više od bilo kog drugog oblika medija, video igre poseduju duboku moć da vas uvuku u svoju priču i nateraju vas da postavljate pitanja, prepitujete se...