Vesti/Najnovije
12.07.2022.

BlizzCon 2023

Blizzard je počeo sa pripremama

Korona.

Pandemija.

Zatvaranja.

Otkazivanja i život na HOLD-u.

Nešto sa čim su se ljubitelji mnogih hobija morali suočiti u proteklih nekoliko godina. Ljubitelji gejminga su imali otkazivanje fizičkih konvencija. Kada je u pitanju gejming, više velikih događaja je bilo organizovano samo u digitalnom formatu ili su u potpunosti otkazani, kao što je E3 ove godine koji se nije održao ni kao fizički ni kao strimovani događaj. Nekadašnja godišnja konvencija kompanije Blizzard, BlizzCon je jedna od tih konvencija koje su odsutne iz kalendara igara od 2019. godine, dok 2020. i 2022. nemaju ni digitalni prikaz.

2021. je bio održan neki oblik BlizzCon-a, ali to opet nije uporedivo sa atmosferom koje stvaraju reakcije i odziv publike uživo. Međutim, čini se da bi 2023. mogla označiti povratak u staru  formu za BlizzCon. Barem se tako čini na osnovu onoga što je rekao trenutni šef Blizzard-a Mike Ybarra, koji je govorio o planovima koji su u toku za vraćanje ove konvencije. Prema njemu, atmosfera u kompaniji je da se želi povratak na događaj uživo.

Novi lider BlizzCon-a, April McKee, nedavno je primljena i vredno radi na planu da se BlizzCon vrati 2023. godine, nešto čemu Ybarra tvrdi da je Blizzard posvećen. Ya April je intersantno da je u okviru kompanije Microsoft provela preko 20 godina. Trenutno ne postoji predloženi datum za povratak na BlizzCon, ali s obzirom na to da se mnogi događaji u gejmingu vraćaju na to da je fizički prisutan mali broj ljudi, to se može očekivati u bilo kom trenutku.

Ranije je Blizzard izjavio da kako god da BlizzCon izgleda u budućnosti, mora da se oseća „bezbedno, gostoljubivo i inkluzivno koliko god je moguće."

Nešto što Blizzard takođe namerava da uradi na BlizzCon-u 2023. je da se oduži svojim fanovima i zajednici. Odnos između Blizzard-a i njegove zajednice bio je zategnut poslednjih godina, a fanovi su bili uznemireni dešavanjima i kompanijom iz više razloga. Protiv Activision Blizzarda su 2021. iznete optužbe o kojima smo više puta pisali. Zatim,nedavno su igrači Diablo Immortal-a su sve više počeli da budu frustrirani agresivnim mikrotransakcijama u igrici. Kako postoji nekoliko razloga zbog kojih su fanovi postali frustrirani Blizzardom, jedan od prioriteta kompanije je da ponovo izgradi poverenje među obožavaocima i zaposlenima.

U zavisnosti od toga kako se budu nosili sa povratkom na fizički Blizzcon događaj, ovo bi mogao biti prvi korak koji Blizzard preduzima u obnavljanju poverenja među svojim fanovima.

Međutim, možda će biti potrebno više od konvencije da se poverenje u potpunosti popravi, zar ne?

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC01825
PCG Diablo 3 - Reaper of Souls
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC02279
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.