Vesti/Najnovije
13.07.2022.
Autor: Danica Manojlović

Skull and Bones - Koliko će izgubiti datumom objavljivanja?

D1 može odlučiti pobednika u borbi sa Bogom rata

Skull and Bones i razvoj ove igre datiraju još od daleke 2013. godine. U to vreme, plan je bio da se iskoriste hvaljene morske bitke iz   Assassin's Creed 4: Black Flag i da se prerade u punopravni MMO spin-off. Tokom vremena i rada na projektu, promenjeni su neki planovi i to je postao totalno odvojeni entitet bez ikakve veze sa  Assassin's Creed licencom.

Preimenovana u Skull and Bones, igra je prošla kroz niz različitih iteracija tokom godina. Prematekstu koji je objavio Kotaku, skoro svaki element igre je doživeo mnoštvo promena, od opšteg pravca igre, do njenih likova i ciljeva. Postavka igre bila je ključna tačka promene u razvoju, od Kariba inspirisanog Assassin's Creedom, do fantastičnog sveta Hyperborea inspirisanog grčkom mitologijom, do Indijskog okeana. Skull and Bones mehanika igre je takođe doživela velike promene tokom prvih nekoliko godina razvoja igre. Interno, programer nije mogao da odluči da li će Skull and Bones biti igra za preživljavanje na sličan način kao što su Rust i Raft, ili će to biti striktno pomorska borbena i istraživačka igra. Skull and Bones je višestruko premašio svoj budžet, a 2020. godine, sedam godina nakon što je počela sa razvojem, potvrđeno je da igra usvaja "novu viziju" što bi zahtevalo još nekoliko godina u razvoju, ovoga puta uz pomoć Ubisoft Berlin. Tokom poslednjih nekoliko godina, Skull and Bones datum objavljivanja je pomeren nekoliko puta, a najveći je bio od aprila 2021. do marta 2022. fiskalne godine, do aprila 2022. do marta 2023. fiskalne godine.

Ubisoft ima svojih uspona i padova, problema kao izdavač video igara, ali je daleko od toga da bude najgori. Iako su njegove prakse mikrotransakcija ponekad prilično zastrašujuće, a Ubisoftova formula otvorenog sveta dostigla je vrhunac zasićenja, Ubisoft i dalje uspeva da ponudi AAA iskustva koja su, u najgorem slučaju, apsolutno dobre igre. U prošlosti, Ubisoft je imao prilično solidnu reputaciju u najavljivanju igara, ostavljajući godinu ili dve za razvoj, a zatim je puštajući ih na vreme, ali uvek postoji neki izuzetak i Ubisoftova avantura na temu pirata Skull and Bones su svakako jedna od njih.

2017. tokom Ubisoft-ove E3 izložbe, Skull and Bones su najavljeni kao Ubisoft Singapur. Razvoj je bio notorno težak, sa nekoliko Kotaku izveštaja tokom godina koji su izražavali koliko je projekat zaostao od objavljivanja. Ubisoft je ponovo "otkrio igru", i dok Skull and Bones izgledaju sada mnogo bolje, postoji jedan ključni element koji bi mogao da dovede do katastrofe i propasti igre pre nego što uopšte stigne na police prodavnica: datum izlaska!

Ubisoft je re[io, lomio i prelomio pa je Skull and Bones zvanični datum objavljivanja sada nešto ranije nego što su neki fanovi očekivali. Za razliku od iylaska sledeće godine, Skull and Bones će izaći 8. novembra 2022. Ali... Postoji jedan veliki problem sa tim datumom objavljivanja; God of War: Ragnarok izlazi dan posle.  

God of War: Ragnarok je definitivno jedna od najiščekivanijih video igara trenutno. Iako je serijal God of War oduvek bio popularan, reboot iz 2018. je doneo potpuno novu gomilu fanova, pa je sada je franšiza God of War popularnija nego ikad. Kako mnogi kritičari i fanovi veruju da je God of War iz 2018. jedna od najboljih video igara svih vremena, neuporediva pompa iza njenog nastavka je više nego razumljiva. Santa Monica Studio je potvrdio da će God of War: Ragnarok biti objavljen 9. novembra 2022.

 

 

Iako je moguće da God of War: Ragnarok bude odložen, to je malo verovatno, jer  bi Sony i Santa Monica Studios oklevali da potvrde datum izlaska pre otkrivanja pošto su obe strane želele da osiguraju da će igra biti spremna za bilo koji datum koji je naveden. Dakle, imajući to na umu, izgleda prilično verovatno da će Skull and Bones  izdanje biti u velikoj meri zasenjeno od strane God of War: Ragnaroka, jedne od najvećih igara godine, koja izlazi samo dan nakon nje.

Čini se kao da Skull and Bones jednostavno ne mogu da se odmore od problema.

Skull and Bones stiže na PC, PS5, Stadia i Xbox Series X/S.

 

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.