Vesti/Najnovije
29.07.2022.

Breaking Bad igra će biti novi GTA

Igra na osnovu serije

Breaking Bad se smatra jednom od najvećih TV serija ikada napravljenih. Uglavnom zbog nepredvidivosti zadivljujuće naracije, ova serija je do danas ostala ključni element popularne kulture, uprkos tome što je prestala sa snimanjem 2013.  Zbog masovne popularnosti Breaking Bad, fanovi odavno navijaju i govore koliko je vredna prilagođavanja mediju video igrica. Dok bi različiti žanrovi i formule mogli da odgovaraju Breaking Bad video igrici, ona koja je smeštena u okviru klasičnog Grand Theft Auto naslova bila bi iznenađujuće savršena. i o tome se sve više govori.

Zanimljivo je da noviji okvir Grand Theft Auto ima niz inovativnih funkcija koje su zapravo savršene za naslov inspirisan Breaking Bad. Možda najznačajnije, sistem višestrukih protagonista u Grand Theft Auto 5 bi bio značajna osnova za stvaranje Breaking Bad naslova. Ako bi se igra striktno pridržavala zapleta Breaking Bad, onda bi igrači mogli da preuzmu kontrolu nad omiljenim likovima  Walter White, Jesse Pinkman pa i Hank Schrader kao glavnom odlikom primarne priče. Kao Walt, igrači bi mogli da započnu igru sa fokusom na skrivanje svog novog nezakonitog identiteta od svoje porodice, pre nego što se upuste u sve otvorenije i eklatantnije kriminalno ponašanje kako igra i njihovo carstvo droge napreduju.

Jesse bi mogao mogao da vidi igrača da učestvuje u nižem nivou, ali jednako nasilnom zločinu, baveći se distribucijom droge i posledičnom opasnošću koja to prati. Igrati kao Hank bio bi fantastičan obrt u formuli tri protagonista, dok Hank radi za Agenciju za borbu protiv droge, aktivno tražeći kralja narko kartela koji je u stvari Walt, njegov rođeni zet.

Osim što se Breaking Bad koristi za narativno ekspanzivnu priču za jednog igrača, veoma uspešna formula Grand Theft Auto: Online takođe bi se mogla primeniti na Breaking Bad naslov. Na ekspanzivnoj onlajn mapi koja prikazuje oblast Albuquerque, New Mexico, igrači bi mogli da se suprotstave jedni drugima u razvoju svojih narko imperija, boreći se jedni protiv drugih oko kontrole teritorije i pokušavajući da potkopaju trgovinu drogom svojih konkurenata.  

Prototip igre u stilu Breaking Bad koja koristi Unreal Engine nedavno je predstavio fan, na veliko uzbuđenje šire zajednice Breaking Bad. Želja za Breaking Bad video igricom je očigledno više nego prisutna.

Serijal naravno mora da ispuni određenu količinu preduslova da bi se razmotrila adaptacija na Grand Theft Auto formulu, a Breaking Bad se prilično dobro uklapa. Osnovni element koji se ponavlja tokom pet sezona Breaking Bad je kriminalno podzemlje, imperativ bilo koje igre Grand Theft Auto. Ne samo da je količina zločina u Breaking Bad ogromna, već je i dovoljno varirala po obimu i ozbiljnosti da opravdava razmatranje za prebacivanje serije u igru. Predvidljivo, proizvodnja i prodaja metamfetamina bi bili glavni kriminalni poduhvat koji bi pokretao zaplet u ovoj potencijalnoj igrici, na isti način kao što je to useriji. I ne samo ovo, već bi napadi, zastrašivanje, krađa, pa čak i ubistvo koji dolaze sa odbranom i širenjem teritorije i carstva savršeno ustupili igrici u stilu Grand Theft Auto.

Kadasmo kod serije koja se emituje na Netflix platformi, ukoliko ne plate više novca da im se licencira na svom striming servisu, čini se da će Netflix izgubiti neke od popularnijih televizijskih emisija na mreži u narednih nekoliko godina, uključujući hit AMC-a Breaking Bad. Pogledajte seriju ukoliko još uvek niste.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS441248
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition sadrži remastere: Grand Theft...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.199,00 RSD
Ušteda 20%
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999,00 RSD
3.199 ,00 RSD
Korišćena
2.599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4971
Sadrži sve tri Mafia igre i DLC koji su izašli nakon izlaska. Mafia 1 i2 dolaze ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO841
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition sadrži remastere: Grand Theft...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.199,00 RSD
Ušteda 20%
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999,00 RSD
3.199 ,00 RSD
Korišćena
2.599 ,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.
08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...