Vesti/Najnovije
18.08.2022.
Autor: Danica Manojlović

Embracer Group stiče IP prava nagomilu naslova

Gospodar prstenova ima novog gospodara

Embracer Group, zvanična holding kompanija THQ Nordic i brojnih drugih studija, stekla je ime nizom agresivnih akvizicija u industriji igara i čini se da će se ovaj trend nastaviti u doglednoj budućnosti.

Pošto je nabavio novu grupu studija za igre i važne intelektualne svojine, Embracer je spreman da nastavi da širi svoj domet u praktično svakom aspektu igara.  Međutim, ono što čini poslednju rundu akvizicija Embracer grupe posebno važnom je činjenica da dodaje IP Gospodara prstenova u svoj portfolio. Zaista, sada je moguće da će THK Nordic možda raditi na proizvodnji novih LOTR igara u budućnosti, ali to je samo jedan mali deo šire liste promena i investicija koje kompanija u poslednje vreme pravi.  

Iako je Embracer najavio svoje planove za još akvizicija pre nekoliko meseci, malo ko je mogao očekivati da će biti tako sveobuhvatni. Embracer Group je upravo objavila putem zvaničnih saopštenja za štampu da je kupila Tripwire Interactive, Limited Run Games, Singtrix, Tuxedo Labs, Bitwave Games i Gioteck, što im daje pristup velikom broju uspostavljenih serija igara kao što je Killing Floor 2.

Embracer ima takođe je kupio Tatsujin, koji je prvi japanski studio kompanije, što implicira želju da se još više proširi portfolio kompanije, kako bi se pokrilo što više niša za igre koliko je naizgled moguće.

 


 

Zbog toga je lista svega što je u vlasništvu Embracer grupe dobila još jedno značajno ažuriranje. Kompanija sada može da koristi veliki izbor intelektualnih svojina u skoro svakoj niši i žanru. U saopštenju se takođe ističe da postoji još jedna kompanija za igre koju će Embracer kupiti u bliskoj budućnosti, iako njen identitet još nije otkriven iz komercijalnih razloga. Embracer je takođe iskoristio ovu priliku da najavi svoju 11. operativnu grupu: takozvani Embracer Freemode. Ova grana će se prvenstveno fokusirati na retro i klasične igre, što bi moglo da se poveže sa starijom vesti da Embracer radi na sopstvenom pokretaču igara, koji je takođe trebalo da se u velikoj meri oslanja na nišu klasičnih video igara. Obzirom na listu investicija kompanije, vrlo je moguće da ona još uvek neće prestati da širi listu vlasništva i da ima za cilj da se pozicionira kao jedan od lidera u industriji .

Sa preko 150 igara u razvoju u Embracer Grupi, nije nemoguće videti da se holding kompanija izdiže iznad svojih relativno skromnih AA korena. Dok sam THQ Nordic naizgled ostaje fokusiran na naslove srednjeg nivoa sa sklonostima blokbasterima, kao što je Alone in the Dark, Embracer sada ima pristup projektima kako manjim tako i znatno većim od onoga sa čime je započeo. Ako ništa drugo, njegov novootkriveni pristup IP-u Gospodara prstenova bi trebalo da učini stvari zanimljivim u relativno bliskoj budućnosti. 

Nekako stičemo utisak da se i na tržištu igara stvari menjaju i da mali igrači nestaju, a da li je to dobro za igrače, videčemo!

 

Preneto sa Indijanka Danka bloga

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Bobble Figure POP! Lord of the Rings / Hobbit - Aragorn 10cm
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.199,00 RSD
Vrsta
Nova
2.199 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC01625
PCG Lego Lord of the Rings
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
599,00 RSD
Vrsta
Nova
599 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.