Vesti/Najnovije
12.10.2022.

Ark 2 će ostati na Xbox Game Pass duže nego smo mislili

Vin Dieselu je svejedno

O igri ARK 2 sporadično dobijamo informacije, i dok se neki pitaju da li će uopšte i kada izaći, drugi su više zainteresovani da čuju kada će igru moći da igraju van XBOX Pass.

Čini se da će Ark 2 ostati na Xbox Game Pass-u prilično dugo, prema nekim od najnovijih informacija o projektu. Direktan nastavak filma Ark: Survival Evolved iz 2015. godine, novo izdanje ima za cilj da revitalizuje seriju i uvede glavne nove elemente igre u miks, kao što je potpuna priča sa holivudskim glumcem Vin Dieselom koji igra glavnog protagonista.

Pošto je nedavno odložena do 2023. godine, trenutno je nejasno da li će nastavak Ark: Survival Evolved ikada biti lansiran na PlayStation 5, a zvanično su najavljene samo njegove verzije za PC i Xbox. Sada, međutim, nove informacije sugerišu da bilo kakvo otkriće o potencijalnom izdanju PlayStation 5 Ark 2 neće uskoro stići.

Konkretno, Ark YouTuber GP je otkrio obrazac američke Komisije za hartije od vrednosti u kojem se navodi da matična kompanija Wildcard, programera igre, već ima dugoročni ugovor o licenci sa Microsoftom. Prema ovom dokumentu, Ark 2 će biti dostupan na Xbox Game Pass-u pune tri godine nakon prvog izdanja. Game Pass je zaradio skoro 3 milijarde dolara za Microsoft u 2021. godini, što ga čini ogromnom  zvezdom njegove trenutne strategije video igara i potencijalno velikim potencijalnom zvezdom za predstojeću igru preživljavanja dinosaurusa.

Iako je sada jasno da će Ark 2 biti na Game Pass-u bukvalno godinama, još uvek nema zvanične izjavei o potencijalnoj PlayStation 5 verziji igre.

Ark 2 je bio glavna osnova Xbox i Bethesda Games Showcase-a 2022, i iako konkretna igra tek treba da bude prikazana, njegov prethodnik je učvrstio ideju da Ark bude vodeći u svojoj niši. Zbog toga nas i ne iznenašuje previše što će Microsoft nastojati da zaključa igru za svoje pretplatnike Game Pass-a, da im odmah pruži ogromnu igru preživljavanja i privuče ih u ekosistem. Izvori su nedavno izvestili da je dodavanje Ark: Survival Evolved na PlayStation Plus koštalo Sony 3,5 miliona dolara. Nasuprot tome, Microsoft je platio 2,5 miliona dolara da bi se igrala na Game Pass-u samo šest meseci. Prema istom izveštaju, Microsoft je koštalo 2,3 miliona dolara da doda Ark 2 kao izdanje Game Pass prvog dana, iako je nejasno da li to uključuje tri godine vredan pristupa Game Pass-u ili samo početne dostupnosti.

Ostalo je još vremena pre nego što Ark 2 stigne do Game Pass-a i prodavnica video igara, a Ark: Survival Evolved je i dalje jedna od najvećih i najbitnijih igara za preživljavanje na tržištu. Trenutno je situacija sa Ark: Survival Evolved prilično solidna, i iako je igra imala nekoliko problema u razvoju.

Trenutno je ona odličan izbor za one koji žele da se urone u naučni sci-fi ekosistem sa dinosaurusima koji lutaju svuda okolo.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Lampe MOS086
Zastrašujući logo skeleta T-rex iz čuvenog Jurassic Park filma. Visok 22.5cm Jur...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4619
PS4 Horizon - Zero Dawn - Complete Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch igre NSW111
Switch ARK - Survival Evolved
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Crna keramička Jurassic Park šolja zapremine 300ml oživljava sa svakim toplim pi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.299,00 RSD
Vrsta
Nova
1.299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Jurassic Park - Logo šolja zapremine 400ml je savršen i praktičan poklon....
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.599,00 RSD
Vrsta
Nova
1.599 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

07.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Hogworts Legacy je objavio video zapis u stilu iza scene videa koji dokumentuje neke od kompozitora i njihove misli i metode u pravljenju magi...
06.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Ažuriranje Witcher 3 sledeće generacije je kao povratak u svet koji poznajete, samo što sve izgleda još bolje nego što pamtite.
05.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Dok je prethodni naslov serijala na listi razočarenja u 2022. godini, najnoviji ima odlični početak.