Vesti/Najnovije
12.10.2022.

Ark 2 će ostati na Xbox Game Pass duže nego smo mislili

Vin Dieselu je svejedno

O igri ARK 2 sporadično dobijamo informacije, i dok se neki pitaju da li će uopšte i kada izaći, drugi su više zainteresovani da čuju kada će igru moći da igraju van XBOX Pass.

Čini se da će Ark 2 ostati na Xbox Game Pass-u prilično dugo, prema nekim od najnovijih informacija o projektu. Direktan nastavak filma Ark: Survival Evolved iz 2015. godine, novo izdanje ima za cilj da revitalizuje seriju i uvede glavne nove elemente igre u miks, kao što je potpuna priča sa holivudskim glumcem Vin Dieselom koji igra glavnog protagonista.

Pošto je nedavno odložena do 2023. godine, trenutno je nejasno da li će nastavak Ark: Survival Evolved ikada biti lansiran na PlayStation 5, a zvanično su najavljene samo njegove verzije za PC i Xbox. Sada, međutim, nove informacije sugerišu da bilo kakvo otkriće o potencijalnom izdanju PlayStation 5 Ark 2 neće uskoro stići.

Konkretno, Ark YouTuber GP je otkrio obrazac američke Komisije za hartije od vrednosti u kojem se navodi da matična kompanija Wildcard, programera igre, već ima dugoročni ugovor o licenci sa Microsoftom. Prema ovom dokumentu, Ark 2 će biti dostupan na Xbox Game Pass-u pune tri godine nakon prvog izdanja. Game Pass je zaradio skoro 3 milijarde dolara za Microsoft u 2021. godini, što ga čini ogromnom  zvezdom njegove trenutne strategije video igara i potencijalno velikim potencijalnom zvezdom za predstojeću igru preživljavanja dinosaurusa.

Iako je sada jasno da će Ark 2 biti na Game Pass-u bukvalno godinama, još uvek nema zvanične izjavei o potencijalnoj PlayStation 5 verziji igre.

Ark 2 je bio glavna osnova Xbox i Bethesda Games Showcase-a 2022, i iako konkretna igra tek treba da bude prikazana, njegov prethodnik je učvrstio ideju da Ark bude vodeći u svojoj niši. Zbog toga nas i ne iznenašuje previše što će Microsoft nastojati da zaključa igru za svoje pretplatnike Game Pass-a, da im odmah pruži ogromnu igru preživljavanja i privuče ih u ekosistem. Izvori su nedavno izvestili da je dodavanje Ark: Survival Evolved na PlayStation Plus koštalo Sony 3,5 miliona dolara. Nasuprot tome, Microsoft je platio 2,5 miliona dolara da bi se igrala na Game Pass-u samo šest meseci. Prema istom izveštaju, Microsoft je koštalo 2,3 miliona dolara da doda Ark 2 kao izdanje Game Pass prvog dana, iako je nejasno da li to uključuje tri godine vredan pristupa Game Pass-u ili samo početne dostupnosti.

Ostalo je još vremena pre nego što Ark 2 stigne do Game Pass-a i prodavnica video igara, a Ark: Survival Evolved je i dalje jedna od najvećih i najbitnijih igara za preživljavanje na tržištu. Trenutno je situacija sa Ark: Survival Evolved prilično solidna, i iako je igra imala nekoliko problema u razvoju.

Trenutno je ona odličan izbor za one koji žele da se urone u naučni sci-fi ekosistem sa dinosaurusima koji lutaju svuda okolo.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4619
PS4 Horizon - Zero Dawn - Complete Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
ARK: Survival Evolved izaziva vas da preživite i napredujete na misterioznom ostrvu, gd...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

07.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
Sand Land doživljava neobičan period oživljavanja. Njegov kreator, Akira Torijama (kreator Dragon Ball serijala), nedavno je neočekivano preminuo, efektivno ...
06.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
Možda je trebalo d prođe 13 godina da bismo dobili novi naslov iz TopSpin franšize – TopSpin 2K25. Ali, da li je trebalo da sačka...
03.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
Šuška se da ćemo u maju dobiti najave nekih novih igara, ali do tada, evo koje igre očekujemo da zaigramo u maju.