Vesti/Najnovije
25.12.2022.

NOVOGODIŠNJA AKCIJA - ASSASSINS CREED razni naslovi

Idealno vreme za MIRAGE pripreme

Dok se uveliko pripremamo za AC Mirage, ovo je idealno vreme da se podsetimo i nekih starijih naslova iz AC franšize. 

Posetili smo neke predivne zemlje, naučili neke stvari iz istorije i sa uživanjem proveli sate u igri. Činjenica je da postoje i oni koji misle da je AC iskoristio sve moguće teme, priče i faktore koji nas mogu iznenaditi. Isto tako, postoje oni koji su i dalje zaljubljeni u priču, mehaniku ili nešto treće.

Ali, ako bismo birali omiljeni AC lik, ko bi to bio?

Ili omiljena AC priča?

Početkom godine smo objavili tekst ASSASSIN'S CREED: THE EZIO COLLECTION - KOJA IGRA JE NAJBOLJA? i dobili smo dosta komentara.

Ezio Auditore je jedno od najprepoznatljivijih imena u serijalu Assassin's Creed, a tri igre u kojima je učestvovao predstavljaju glavne elemente franšize.

Assassin's Creed: The Ezio Collection  uključuje Assassin's Creed 2, Assassin's Creed: Brotherhood i  Assassin's Creed:  Revelations, a između ove tri, postoji jedna igra koja se izdvaja kao najbolja u trilogiji.

Svaka igra ima jedinstvenu priču, različitu mehaniku i dodane karakteristike serije što ih čini nekim od najvažnijih naslova za Assassin's Creed. Priča o Ezio Auditore počinje kao tragedija i osveta, ali on na kraju dostiže čin glavnog ubice i postaje vođa Reda ubica. Uticaj koji je ostavio Ezio u seriji Assassin's Creed, i njegovo uključivanje kao protagonista u više naslova, čine ga jednim od najvažnijih ubica koji su ikada došli u Red Order. Priča o njegovom poreklu i način na koji se izdiže iznad svoje potrebe za osvetom zabeleženi su u najboljoj Ezio igri, Assassin's Creed 2.

Iako svaka igra u kolekciji Ezio ima zanimljivu priču i bitne informacije za Desmond Miles-a, Assassin's Creed 2 ima jednu od najboljih priča u franšizi i potpuno je promenio serijal u odnosu na originalni Assassin's Creed. Nova mehanika igre i obim Assassin's Creed-a 2 postavili su ostatak serijala i postali razlog zbog kojeg je Ezio postao dovoljno popularan da dobije više naslova kao protagonista u Assassin's Creed-u.

Na početku Assassin's Creed 2, Ezio je bio svedok pogubljenja svog oca i braće, a zatim je pobegao iz Firence sa majkom i sestrom. Nakon što je njegov otac otkrio Pacijevu zaveru, oduzeta mu je većina njegove porodice, i Ezio je krenuo u misiju osvete koja ga vodi širom Italije. Usput, on pronalazi saveznike u nekim od najprepoznatljivijih imena u istoriji italijanske renesanse, kao što su Leonardo Di Vinci i Niccolò Machiavelli. Njegova misija da uništi Bordžije i svakoga ko je umešan u smrt njegove porodice dovodi ga do Reda ubica Order of the Assassins.

Priča u Assassin's Creed 2 i o Ezio Auditore-ovoj potrazi za osvetom i dalje je jedna od najboljih u  Assassin's Creed franšizi. Ovaj naslov je takođe unapredio igru i ispeglao neke od frustrirajućih mehanika iz originalnog Assassin's Creed-a. U Assassin's Creed 2 su po prvi put drevna bića razgovarala sa Desmondom kroz život jednog od njegovih predaka. Mnogo toga iz Assassin's Creed 2 je, na neki način, uticalo na dosta drugih naslova u seriji.

 

Assassin's Creed 2 je bio pokretačka snaga za franšizu. Istraživanje otvorenog sveta nekoliko oblasti u Italiji i način na koji je igra isprepletala mnoge poznate istorijske ličnosti u zapletu Assassin's Creed 2 promenili su franšizu na bolje.

Assassin's Creed 2 je Eziova prva i najbolja igra, bar po nama. I nadamo se da se slažete sa nama.

Assassin's Creed: Brotherhood, Ezio ima nameru da dokrajči porodicu Bordžija, zbriše templare u Italiji i ponovo izgradi Red ubica. Na početku igre, Ezio ima veliki pad i ponovo mora da beži sa svojom majkom i sestrom. Nakon što je povratio snagu, on će se nalći u Rimu, srcu templarskog uticaja u Italiji. Ezio regrutuje nove ubice i predvodi Red protiv templara dok ubija visokorangirane mete i nastavlja potragu za Apple of Eden. Eziovo putovanje u Assassin's Creed: Brotherhood je više u promeni Italije i oslobađanju Templara iz Assassin's Creed-a nego o njegovoj ličnoj osveti, i to ga čini dovoljno drugačijim od Assassin's Creed 2 i neverovatno zabavnim. Ovaj naslov je takođe omogućio igračima da regrutuju nove ubice i pošalju ih na misije koje su se rešavale automatski. Assassin's Creed: Brotherhood je ponudio opciju za koordinisane napade sa novim regrutima koji su se na kraju proširili u seriji na plaćenike i druge saveznike.

Iako se nije dugo zadržao u seriji, Assassin's Creed: Brotherhood je uveo multiplayer u franšizu. AC multiplayer je bio drugačiji od bilo kog drugog onlajn multiplayer-a u to vreme, omogućavajući igračima da testiraju svoje veštine ubica protiv drugih dok ih istovremeno love. Iako je multiplayer ponuđen u samo nekoliko naslova, bio je zaista zabavan i dodao je drugačiji osećaj serijalu van strukturiranih priča u glavnim kampanjama.

Assassin's Creed: Revelations je povezao Ezia sa prvim protagonistom Assassin's Creed, Altïar-om, dok je tražio tajnu biblioteku. Altïar-ovu biblioteku su tražili i templari, tako da ovaj naslov govori o borbi za moć između dva reda i trci da se vidi ko će prvi da prikupi pečate i otključa tajne biblioteke. Assassin's Creed: Revelations je dala Eziju i romantičnu priču koja je na kraju dovela do toga da se smiri i povuče iz Reda ubica. Kao i kod prethodnih naslova, Assassin's Creed: Revelations uključuje neke skrivene poruke Desmondu, ali u ovom delu Ezio razgovara direktno sa njim iako ne razume u potpunosti kako se to odražava na njegov život. Revelations je bio jedinstven po vezama koje je formirao između prošlosti i sadašnjosti i života višestrukih ubica. Igra je bila odgovarajući i zadovoljavajući kraj Eziove priče i pomogla je da se on ostavi kako bi se mogli istražiti novi protagonisti.

Misije ubica i funkcija za više igrača su poboljšane u Assassin's Creed: Revelations i prošireni su obim misija dostupnih za misije ubica. Bilo je i nekih zanimljivih dešavanja sa današnjom pričom, kao i više informacija datih o Subjektu 16 Subject 16. Iako je Assassin's Creed: Revelations uredno završio Eziovu priču, nije dodao mnogo novih detalja seriji Assassin's Creed.

 

Veoma cenjena i od strane igrača, i od kritičara, Assassin's Creed 2 je daleko najbolja Ezio igra u serijalu Assassin's Creed. Iako su druga dva naslova proširila mehaniku i dodala nekoliko novih elemenata, Assassin's Creed 2 je pomogao da franšiza postane ono što je danas.

Uticaj Eziove originalne priče i veza koju ima sa budućim ubicama promenili su franšizu u odnosu na originalni Assassin's Creed. Priča u Assassin's Creed 2 je takođe bila mnogo emotivnija i počela je pre nego što je Ezio postao ubica, što je generalno slučaj sa budućim protagonistima u seriji. Iako je Assassin's Creed 2 najbolji naslov, sve igre u kolekciji Ezio nude jedinstvena iskustva i zahvaljujući njima se Assassin's Creed franšiza pokrenula i postala to što je sada.

Trenutno postoje 24 naslova Assassin's Creed, uključujući spin-off, a čini se da serijal ne usporava.

Baza fanova za Assassin's Creed nastavlja da se širi novim likovima i podešavanjima, ali serijal mnogo duguje igrama uključenim u Assassin's Creed: The Ezio Collection.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41281
Sadrži osnovnu Assassin's Creed Valhalla igru i ekspanziju Dawn of Ragnar...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4958
U Assassin’s Creed Valhalla, ti si Eivor, svirep ratnik, uzgajan uz priče borbe i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4698
Assassin’s Creed Odyssey vam daje izbor kao nikada do sad u Assassin’s Cree...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50046
U PS5 Assassin’s Creed Valhalla, ti si Eivor, svirep ratnik, uzgajan uz priče bor...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBSX0034
Sadrži osnovnu Assassin's Creed Valhalla igru i ekspanziju Dawn of Ragnar...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO439
Assassin’s Creed Odyssey vam daje izbor kao nikada do sad u Assassin’s Cree...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD

Slični članci

17.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
Promocija grupe GIFT i njihovog koncerta u mts Dvorani je bila idealna prilika da proverimo šta članovi grupe igraju.
17.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
RockStar Games vredno radi na GTA 6, i kako Finansijski izveštaj Take Two navodi, igra izlazi na jesen 2025. godine.
15.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
Rockstar je kompanija za koju si znamo da je uspešna. A da li znamo koliko su igara do sada uradili i koje su najčudnije od njih?