Vesti/Najnovije
19.04.2023.

Quidditch - Igrati ili ne?

WB Games se možda malo zaigrao

WB Games je najavio Harry Potter: Quidditch Champions, brzu, konkurentnu igru za više igrača, koja je potpuno, samostalno iskustvo u kvidiču.

To će uključiti igrače u sport kvidiča i druge avanture sa metlom zajedno sa prijateljim.

Ograničene prijave za playtest su za sada live!

Programer igre, Unbroken Studios, najpoznatiji je po nedavno odloženom Suicide Squad: Kill the Justice League, čija je sudbina neizvesna. Prema studiju, Quidditch Champions se očigledno razvija nekoliko godina, što objašnjava zašto je izmišljeni sport u potpunosti izostavljen iz Hogwarts Legacy.

Podsećamo Vas da je re izlaska Hogwarts Legacy, WB jasno stavio do znanja da u igri neće biti kvidiča, ali glasine su i dalje kružile s obzirom da su u igri bile uniforme za kvidič i mehanike letenja. Neki igrači su rekli da osećaju da Quidditch opipljivo nedostaje mehanici igranja i da čekaju na DLC. Ispostavilo se da WB nije lagao kada su rekli da nema planova za Hogworts Legacy DLC jer to je potpuno zasebna igra.

Ovo nije prvi put da je pokušano da se izbaci samostalna igra Quidditch. Harry Potter: Quidditch World Cup je objavljen 2003. za Game Boy Advance, Windows, Playstation 2, Xbox i GameCube uz različite kritike. Išlo se od „trome kontrole“ i „plitke igre“ do "dosadno". Osećala se kao arkadna interpretacija kvidiča, ali grafika je bila dobra za to vreme i bila je igriva, iako osrednja. Teško je znati kako će Quidditch Champions izgledati i kako će se gejmifikovati, posebno zato što možete da igrate i solo i multiplayer, a za to je potrebna internet konekcija.

Igra neće biti kao ništa što smo ranije videli, ali ostaje pitanje kako će se pravila tumačiti. Među fanovima Harija Potera odavno je poznato da pravila kvidiča nemaju smisla jer je to sport napisan da začini seriju knjiga za decu. Čudno je da jedna osoba može odmah da pobedi u igri uhvativši golden snitch, utakmice mogu da traju danima, a postoje i leteće topovske kugle koje deca mogu da udaraju u pravcu druge dece, nanoseći im ozbiljne fizičke povrede. Bilo i ostalo čudno!

Naravno, ima onih koji tvrde da sport ne mora da ima smisla jer predstavlja apsurdnost sveta čarobnjaka. Žalosno je što sada prave video igru koja će otkriti upravo nedostatke koje ima ova izmišljena igra, a ljudi će je ionako igrati i komentarisati.  

Ima dosta komentara koji navode da je krajnje vreme da svi odrastemo i da prestanemo da konzumiramo sadržaje o Hariju Poteru kao da od toga zavise sećanja na detinjstvo. Čudno je i to da je kvidič iz stvarnog života preimenovan u Quadball jer organizacija ne želi da bude povezana sa transfobijom oko JK Rowling.

I opet, naravno, ima sve više zagovornika da igru ne treba kupiti i igrati zbog već poznate hajke oko JKR.

Najčešći savet je da umesto ovoga igrate FIFU.

 

Odluka je Vaša!

Podsećamo Vas da je ostalo još malo vremena do izdanja Hogwarts Legacy za PS4, pa rezevrišite Vaš primerak na vreme.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41353
Hogvorts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra. Sada možeš da iskusi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41352
Hogwarts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra . Sada možeš da isku&...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 20%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50231
Hogwarts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra. Sada možeš da iskusi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Ušteda 13%
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499,00 RSD
6.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Funkcija vibracije preko dva motora 3,5 mm priključak za slušalice i mikrofon...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD

Slični članci

14.
Feb.
2023.
Focus on
Ghost Of Our Love je lukav sporedni zadatak koji igrači mogu da reše prateći misterioznu mapu u Hogworts Legacy.
10.
Feb.
2023.
Focus on
Igrači Hogworts Legacy mogu biti pomalo zbunjeni oko toga kako mogu da obijaju brave u igri, ali sve je u dobijanju određene čarolije.