Vesti/Najnovije
20.05.2023.
Autor: Danica Manojlović

Mortal Kombat 1 raskida sa tradicijom

Nagađanja nakon trejlera

Posle višemesečnih nagađanja, dugo očekivani Mortal Kombat 1 je zvanično najavljen sa bioskopskim trejlerom. I moramo priznati, bilo je mnogo iznenađenih i oduševljenih!

U početku se mislilo da nova igra nosi naziv „Mortal Kombat 12“, izgleda da je subverzija konzistentna tema u detaljima u vezi sa Mortal Kombat 1 do sada. Kako predstojeći naslov uvodi franšizu u potpuno novu eru, čini se da već ima za cilj da prekine dugogodišnju tradiciju serijala.

Rivalvstvo Scorpion i Sub-Zero

Scorpion i Sub-Zero su rivali još od svojih pojavljivanja, smatrani su članovima suprotstavljenih klanova. Iako se oduvek znalo da su doživeli mnogo jakih i krvavih udaraca, reboot Mortal Kombat 9 iz 2011. napravio je korak dalje u promotivnom materijalu. Filmovi sa detaljnim prikazima borbe nindža bili su deo marketinga igre, koji je dodatno učvrstio duboke korene rivalstva u svesti fanova.

4 godinenakon toga Mortal Kombat X će premijerno prikazati kultni bioskopski trejler u kojem se nastavlja rivalstvo između Scorpion-a i Sub-Zero-a. U ovom trenutku, ovaj dvojac je viđen kao smrtni neprijatelji čije bi bitke uvek održavale akciju u toku serijala, jer je njihovo rivalstvo uvek bilo ispred i u centru.

2019. godine Mortal Kombat 11 za PS4 a kasnije i za PS5 unapređuje pokrenutu vremensku liniju do zaključka kao treći unos u Mortal Kombat 9 sagi. Ovaj deo je iznenadio mnoge obožavaoce kada je iskoristio svoj narativni fokus da bi napredovao u lukovima svojih likova. Naracija prošle igre videla je Scorpion-a koji je postao humanizovan na način na koji nikada ranije nije zaista bio prikazan, što je bio šok za mnoge fanove. Na površinskom nivou, igra ima sličan status kuo kao i prethodni unosi jer je Mortal Kombat 11 i dalje igrao na sigurno uključivanjem prošlih verzija likova koji putuju kroz vreme, i kojima je nedostajao isti razvoj.

 

Nova stvarnost

Međutim, čini se da Mortal Kombat 1 nije toliko sklon riziku. Bioskopski trejler je smela naznaka da serija ide napred, prikazujući novu ulogu boga vatre Liu Kanga kao nadzornika ovog novog univerzuma. Ovaj razvoj događaja direktno prati završetak Aftermath DLC-a za Mortal Kombat 11, čineći da Mortal Kombat 1 funkcioniše kao nova priča. Držeći se ovog obrasca, prikazane su mlade verzije Scorpion-a i Sub-Zero-a koje nose skoro identičnu odeću, jasno upućujući na njihove korene koji su preokrenuti.

Međutim, čini se da rivali više uopšte nisu to. Njih dvojica stoje zajedno kao saveznici, a narator ih naziva „ujedinjenim kao braća“.

Čini se da je Mortal Kombat 1 rešio da prkosi osnovama franšize, iako se čini da se fanovi nisu umorili od Sub-Zero i Scorpionovog beskrajnog sukoba. NetherRealm Studios je verovatno više fokusiran na izgradnju koncepta veće antagonističke sile protiv koje će borci morati da se ujedine. Rivalke serijala Kitana i Mileena se na sličan način vide u trejleru kako ne pokušavaju da se ubiju.

Nepoznato je zbog čega Scorpion i Sub-Zero sada izgledaju slično, od njihovih frizura do sitnih detalja odeće, pošto su istorijski poticali iz različitih rivalskih klanova nindža. Nova stvarnost Liu Kanga će verovatno nastaviti da prkosi očekivanjima igrača kako budemo dobijali više detalja. Čini se da ima više u ovom najavnom trejleru nego što se na prvi pogled čini.

Liu Kang je stvorio svet mira, ali je Shang Tsung ipak nekako izvršio invaziju i napravio pokolj. Uprkos navodnoj pobožnosti Liu Kanga, on se i dalje upušta u nasilnu osvetu. Cela ova nova stvarnost sama po sebi mogla bi da prati trend subverzije, a ideje fanova o seriji će verovatno i dalje biti osporavane kako se bude otkrivalo više detalja, likova i promena za Mortal Kombat 1.

 

Kako se Vama čini trejler?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50370
Otkrij ponovo rođeni Mortal Kombat univerzum koji je stvorio Bog vatre Liu Kang. Mortal...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Otkrij ponovo rođeni Mortal Kombat univerzum koji je stvorio Bog vatre Liu Kang. Mortal...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Otkrij ponovo rođeni Mortal Kombat univerzum koji je stvorio Bog vatre Liu Kang. Mortal...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD

Slični članci

13.
Sep.
2023.
Vesti/Najnovije
Uoci predstojeceg Mortal Kombat filma, Nikola Nick Jovanovic vas vodi na put kroz kompletnu istoriju ove slavne borilacke fransize, saznajte sve o apsolutno svi...
18.
May.
2023.
Focus on
Univerzum Mortal Kombat je ponovo rođen, smešten u novu priču sa legendarnim herojima i zlikovcima koji su ponovo zamišljeni kao što ih ...
25.
Feb.
2023.
E Sport
Warner Bros. Discovery i NetherRealm Studios su zvanično najavili da će 12. igra u legendarnom Mortal Kombat serijalu izaći 2023. godine!