Vesti/Najnovije
28.06.2023.

Vladavina Harry Potter-a u 2023. godini

Noviteti naviru!

Harry Potter nekada i Harry Potter sada, ima li razlika?

Generacije su već odrasle na knjigama i filmovima o ovom šarmantnom čarobnjaku, a on nije izgubio ni malo od svoje harizme i sjaja. Dok pojedini misle da se može živeti samo od stare slave, drugi veruju da za neke nove klince treba nešto promeniti, pa makar to bio i rimejk. 

2023. je bila bitna godina za Harry Potter franšizu, posebno u svetu igara, a ima još više stvari kojima fanovi mogu se raduju u nedeljama i mesecima koji su pred nama. Harry Potter je lako jedna od najvećih i najuspešnijih medijskih franšiza na svetu. Njegova reputacija je izgrađena najprodavanijim serijama knjiga i hvaljenim filmskim adaptacijama, ali je nedostatak interesovanja za neke od novijih filmova ukazivao na slabljenje interesovanja za franšizu. Nakon ogromnog uspeha filmske franšize o Harry Potter-u, Warner Bros. je želeo da zadrži zamah sa spin-off serijom. Prvi film Fantastične zveri Fantastic Beasts je bio veliki uspeh, zaradio je pozitivne kritike i povukao pristojne brojeve na blagajnama. Nastavak, Fantastične zveri: Zločini Grindelvalda Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, dobio je negativne kritike i nije bio tako dobar u bioskopima. Poslednji udarac je zadat sa Fantastičnim zveri: Dambldorove tajne Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, koji je bio loše primljen i bio je veliko razočarenje na blagajnama.

Ove godine došlo je do promene!

Video igre su tu da poprave stvari. Dugo iščekivani Hogwarts Legacy objavljen je početkom 2023. godine uz odlične kritike i rekordnu prodaju. I dok bi samo neverovatan uspeh Hogwarts Legacy bio dovoljan da 2023. bude zapamćena među ljubiteljima franšize o Hariju Poteru, na putu je još dosta toga.

Hogwarts Legacy je prvobitno lansiran u februaru za PC, PS5 i Xbox Series X, ali je igra ostala u centru pažnje zahvaljujući nekim korisnim ažuriranjima programera i visokokvalitetnim portovima koji su je doveli na druge platforme. Hogwarts Legacy je stigao do PlayStation 4 i Xbox One još u maju, i to nije čak ni kraj njegove priče. Hogwarts Legacy Switch port je takođe u razvoju, a Warner Bros. želi da ga objavi u novembru. Ogroman otvoreni svet Hogwarts Legacy-ja i mnoštvo funkcija igranja navelo je neke obožavaoce da se zabrinu da će se switch port boriti da održi korak sa svojim konkurentima na drugim konzolama. To bi vrlo lako mogao biti slučaj, ali programer Avalanche Software je otišao korak dalje sa PS4 i Xbox One portovima, tako da će možda i verzija Switch biti lepo iznenađenje. U međuvremenu, fanovi Harry Potter-a su se nadali novim vestima o Hogwarts Legacy DLC proširenju ili nastavku, i uskoro očekujemo nobitete o tome.

Oni koji su već odigrali i završili Legacy, i željno očekuju nova iskustva u vidu  Harry Potter video igrice ne moraju da čekaju još dugo. 27. juna će biti predstavljen  the Harry Potter: Magic Awakened na iOS i Android mobilnim uređajima.

Harry Potter: Magic Awakened je RPG sa kolekcionarskim elementima kartaške igre koji je ranije objavljen u Kini uz uglavnom pozitivan prijem. Vreme će pokazati da li fanovi Harija negde drugde vole Magic Awakened koliko i druge igre o Harry Potter-u, ali imaćemo jasniju sliku za nekoliko dana. I konačno, tu je i Harry Potter: Quidditch Champions kojem se raduju mnogi, iako igra trenutno nema datum izlaska. Najava Harry Potter: Quidditch Champions je bila lepo iznenađenje za ljubitelje serije, sa novom igrom koja nudi onlajn verziju klasičnog Harry Potter sporta za više igrača. Bilo je onih koji su se ljutili je HL nije uključivao kvidič, pa bi možda Quidditch Champions mogli da pomognu da se popuni ta praznina, pod pretpostavkom da bude objavljen pre isteka ove godine.  

Izdanja novih igara Harry Potter-a su posebno uzbudljiva, ali fanovi su takođe počašćeni novim sadržajem za postojeće igre. Harry Potter: Hogwarts Mystery i Harry Potter: Puzzles & Spells i dalje dobijaju nova ažuriranja.

Iako Harry Potter: Quidditch Champions možda neće nužno biti lansiran ove godine, činjenica da je najavljen 2023. i dalje znači da doprinosi velikoj godini franšize Harry Potter-a. Ista logika se može primeniti na nedavno najavljenu TV seriju o Potter-u koja je u razvoju za Max platformu za striming. Nova TV serija o Harry Potter-u ponovo će adaptirati knjige, ali sa potpuno novom glumačkom postavom. Sa filmovima o Hariju i njihovom glumačkom postavom koju obožavaju svi, TV serija o Hariju ima dosta toga da ispuni, ali biće zanimljivo videti kako se klasična priča prepričava u novom formatu.

Hogwarts Legacy, razne mobilne igre o Hariju Poteru i nadolazeća TV serija o Harij učinili su 2023. godinu za pamćenje među ljubiteljima franšize Wizarding World. Vreme će pokazati da li se ove godine sprema još iznenađenja o Harry Potter-u, ali čak i ako ne, 2023. se učvrstila kao jedna od najboljih godina za Harija od kada su knjige i filmovi izašli.

Da li ste odigrali Hogwarts Legacy?

 

 

 

Slike sa sajta Hogwarts Legacy i Magic Awakened

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41352
Hogwarts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra . Sada možeš da isku&...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50231
Hogwarts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra. Sada možeš da iskusi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Hogwarts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra . Sada možeš da isku...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Hogwarts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra . Sada možeš da isku&...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO897
Hogwarts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra. Sada možeš da iskusi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2023.
Vesti/Najnovije
HBO za sada može da profitira konstantnim pisanjem o ovoj temi ali nisam sigurna da to može biti dobro na duže staze. Njihov novac, njihov rizik a možda će s...
24.
Dec.
2021.
Ova mama je gejmer
Harry Potter kao lik iz knjige, kao junak iz filma ali i kao deo naših života. Sada se vraća, na neki način!