Vesti/Najnovije
03.07.2023.

Sonic Superstars izaziva interesovanje

Plavi jež će nas ponovo osvojiti

Sonic se vratio i to na svima veoma poznat način.

Sonic Superstars vraća brzog plavog ježa njegovim 2D retro korenima, zajedno sa pojavljivanjima nekih od njegovih najboljih prijatelja kako bi ponovo pobedili doktora Egmana, ili Robotnika, ako ste super nostalgični. Klasična spoljašnjost može da zavara. Superstars je tu da pokaže da stari jež još uvek može da nauči nove trikove.

Najava ove igre je iznenadila mnoge. Još više su svi bili iznenađeni kada su saznali kako je ovaj projekat pokrenut. Takahashi Iizuka, kreativni direktor za Sonic the Hedgehog, u intervjuu za VGC je otkrio gomilu informacija o predstojećem Sonic Superstars, pa je između ostalog naveo: Sonic Superstars je zaista sve razvijen od strane Arzest, ali Sonic Team u Japanu radi sa njima na dizajnu i nekim drugim elementima. Arzest i Ohshima-san su 100% razvijači igre.

Zatim je dodao:

Tokom lockdown-a zbog koronavirusa, Ohshima-san se javio i organizovali smo Zoom sastanak žurku sa pićem koja povezuje Ameriku i Japan. Odlučili smo da se okupimo i samo se zabavimo. Tokom ovog razgovora, napomenuo sam da želim da napravim novu 2D Sonic igru, na [ta je Ohshima-san odgovorio: ‘Znaš šta? I ja isto. To zvuči kao zaista sjajna ideja’. Tako da je ono što je počelo kao zaista neformalan razgovor na kraju sada realizovano.

Saznali smo i da kada su pravili novu klasičnu Sonic igru, ono što je tim smatralo najvažnijim je rekreiranje tog klasičnog iskustva. Dakle, da, tim bi kreirao 3D sredstva za igru, ali su morali da imaju fiziku i osećaj igre da bi bili isti kao klasici. To je ono što smo imali od Ohšiminog tima da uradi na samom početku: rekli smo, 'ako ne možemo da izvršimo taj osećaj, onda ne bi trebalo da radimo ovaj projekat'.  To je zaista bila prekretnica za projekat. Tim u Arzestu je bio fokusiran na gledanje klasičnog igranja i rekreaciju toga pomoću 3D sredstava. Kada su to mogli da urade, to je bila početna tačka na kojoj smo rekli, 'U redu, imamo igru koja se igra i izgleda kao klasične igre... kako da dodamo nove funkcije povrh toga?'

Tim u Arzestu je zaista, zaista dobar u pravljenju 2D igara. Ranije su pravili 2D igre za Nintendo, tako da tu leže njihove ključne kompetencije. Kada je Ohšima-san preuzeo ideju o klasičnoj igrici Sonic, njihov tim je počeo da posmatra klasične igre uporedo da bi postigao tačno kretanje likova od nule u sopstvenom razvojnom okruženju.

Ceo tekst možete pročitati OVDE

Interesantno je da je Sonic još jedna igra o kojoj se slučajno saznalo za datum objavljivanja greškom retailera. Iako postoje NDA Ugovori, i instrukcije kako i šta najaviti, ljudski faktor je uvek prisutan. Tako smo zahvaljujući GameStop i Target-u saznali kada ćemo igru zaigrati. 

GameStop i Target, kao retaileri kod kojih će se ova igra prodavati, i raditi preorder, postavili su datum izlaska za 17. Oktobar. To je oko mesec dana ranije nego kada Sonic igre inače izlaze. Sada se šuška da se taj datum može pomeriti na 31. decembar.

Kao i većina klasičnih Sonic naslova, Sonic Superstars ima više likova pored glavnog ježa za igru. Ovog puta, možete birati između četiri heroja, uključujući ježa Sonic the Hedgehog, Miles ‘Tails’ Prower, Knuckles the Echidna i Amy Rose.  U retro Sonic duhu, svaki od ovih likova ima svoje sposobnosti koje ih čine savršenim za različite stilove igre i tipove igranja. Sonic ima brzinu, Tails ima svoje visoko letenje, Knuckles može kliziti na horizontalne udaljenosti i penjati se po strukturama, a Amy ima svoj čekić, koji može da razbije zidove i omogućava joj da duplira skok sa najvećim radijusom oštećenja svakog lika. Sami ovi likovi su dovoljan razlog da ponovo pogledate igru više puta, ali oni nisu jedina stvar koja će vas zadržati da igrate.

 

Istovremena saradnja četiri igrača

Po prvi put u seriji, četiri igrača mogu istovremeno da prođu kroz Sonic svet. Vi i vaš tim možete birati između četiri odabrana lika i raditi zajedno na prikupljanju Haos smaragda Chaos Emeralds i spasavanju nedužnih životinja iz mehaničkih kandži Eggmana.

 

Zone pune svežine

Sonic Superstars se vraća ka 2D poreklu serije, ali ovde nema ničega osim potpuno novih zona. To znači nove teme, nove postavke i mnogo novih stvari dok se vrtite brzinom zvuka. To uključuje stvari kao što su maglovita džungla, šuma i još mnogo toga. Vizuelno je bogat i savremen, ali u skladu sa klasičnom serijom. Ali bolje bi Vam bilo da manje gledate oko a da se više fokusirte na to kuda idete.

 

Nova robotizovana galerija

Zone nisu jedina stvar koja dobija nadogradnju. Eggman ima neke nove trikove u rukavu koji će sigurno uhvatiti ježa i njegove prijatelje. Oni dolaze u obliku tone novih neprijatelja i mnogo više prepreka koje ćete morati da naučite da izbegavate i pobedite. Ponekad će Vam trebati više od standardnog Badnikovog poskakivanja. Očekujte da ćete ići u korak sa mini boss-ovima, kao i sa Eggmanovim sopstvenim mehanizovanim izmišljotinama sa namerom da zaustave vaš napredak. Ili se barem doktor tome  nada.

 

Iskoristite moć Haos Emeralds

Još jedna nova karakteristika u svetu Sonika je moć pojedinačnih Haos smaragda. Nakon što pronađete tajni prsten na nivou, moraćete da završite mini-igru sa kukom za hvatanje u kojoj morate da se krećete kroz prepreke da biste zgrabili svetleći dragulj. Sega je otkrila dva.

Jedan vas pretvara u vodu da biste prešli vodopade, a drugi vam omogućava da oslobodite vojsku klonova da očistite ekran od neprijatelja.

To po prvi put znači da nema čekanja da sakupite svih sedam smaragda da biste dali Soniku super sposobnosti. Sada je svaki smaragd jednako važan kao i sakupljanje svih i daje vam nove načine za igru nakon svake posebne faze. Sa sedam koje treba pronaći, mogućnosti različitih moći su skoro neograničene.

 

Igranje zasnovano na fizici u izobilju

Ljubitelji 2D Sonic-a će biti zadovoljni kada saznaju da se igra zasnovana na fizici vratila i to slavno kao i uvek. Koristite rampe da biste povećali nivo brzine i skočili na velike udaljenosti. Ubrzajte i iskoristite svoj zamah da odskočite na neprijatelje, lansirajući se preko tone terena. Koristite sposobnosti karaktera u tandemu sa svojim pogonom za putovanje na jedinstvene načine. Sve je tu i, kao i uvek, pomaže da se pruži Sonic iskustvo za pamćenje i ono koje je vrhunsko za brzo trčanje koristeći sve vrste brzinskih trikova.  

 

Moderan klasik

Svaki od ovih novih delova u formuli Sonic se spaja da bi napravio klasičan naslov sa modernim poliranjem. Ovaj novi dodatak retro Sonic igricama nije samo povratak, već potpuno novo iskustvo za igrače iz svake generacije obožavatelja ježa. Ovo je nezamislivo za one koji žude za novim dodatkom 2D Sonic seriji da bi pratili Sonic Maniju. A za one koji traže uvod u klasične naslove ili seriju Sonic uopšte, ovo je savršena početna tačka koja želi da usavrši formulu i pretvori svaki njen nivo do 10.

 

Mi jedva čekamo da zaigramo ovu igru!

 

 

Izvor slika sonicsuperstars

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4612
PS4 Sonic Mania Plus
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
2.199 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Sonic Forces + Sonic Mania Plus Double Pack
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO494
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD

Slični članci

07.
Apr.
2023.
Ova mama je gejmer
Svi mi imamo momente kada ne želimo da naučimo nešto novo jer mislimo da smo sve već videli i probali. I to je normalno. Poenta je u tome da shvatimo ...
30.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Znamo da zvuči čudno, naročito ako imamo u vidu da kod nas postoji čitaj jedan pokret roditelja koji su protiv gejminga. Problem je što neki od njih n...
18.
Nov.
2022.
Vesti/Najnovije
Igranje sa deonicama.