Vesti/Najnovije
03.08.2023.

Koje MMO igrati u 2023?

Stare ili nove, izbor je veliki

MMO igre su bile osnovni proizvod za igranje skoro od kada i postoje video igre.

Najupadljivije su bile tokom njihovog meteorskog uspona 2000-ih,i  postojalo je tona MMO-a, od kojih mnoge još uvek vole i uživaju da igraju milioni igrača širom sveta. Sa boljim računarima i tehnologijom, kao i lakšim pristupom internetu, baza igrača za ovakve igre se konstantno širi.  

Kakva je situacija ove godine?

Da li je teže ući u MMO, pogotovo zato što su neki od njih tako stari?

Pa evo par predloga!

 

Final Fantasy 14

Final Fantasy 14 je možda samo jedan od impresivnijih MMO-a u novijoj istoriji. Kada je igra pokrenuta, bila je zarobljena u kontroverzama i razočarenju igrača. Ali, ubrzo nakon toga, igra je potpuno preuređena i poboljšana, na veliko oduševljenje fanova i kritičara.  Nema mnogo serija video igara koje su toliko ikonične kao što je serija Final Fantasy koja može uspešno da se razgrana u čitav MMORPG, ali sa sjajnom zajednicom, elegantnim igranjem i fantastičnom izgradnjom sveta koju samo Final Fantasy može da ponudi, ovo je naslov koji svaki ljubitelj MMORPG-a treba da proba.

Star Wars: The Old Republic

Ako ste obožavatelj Star Wars: Knights of the Old Republic, velike su šanse da ćete biti obožavatelj njegovog MMO spin-offa Star Wars: The Old Republic.

Od kada su filmovi izašli, fanovi su uvek maštali o tome da igraju Džedaja (ili Sita) i ova igra vam pruža tu priliku u prepoznatljivom i prostranom svetu hit franšize. Možete istražiti romantične opcije, sopstveni svemirski brod i različite priče u zavisnosti od klase, a takođe možete zaključiti uzbudljivu priču o Revanu iz originalnih igara.

Destiny 2

Možda izgleda čudno da je Destiny 2 na spisku sa MMO igricama, ali morate zapamtiti da nisu sve masovne onlajn igre za više igrača vaš tipičan RPG.

Destiny 2 je i dalje snažan sa mnogo poboljšanom pričom od svog prethodnika i neverovatno uzbudljivom i brzom borbom. Ovo je još jedna besplatna igra u kojoj provodite stotine sati dok se borite sa nekim epskim boss-ovima i upuštate se u opasne misije.

Guild Wars 2

Kada je Guild Wars 2 izašao na scenu, redefinisao je šta MMORPG može biti. Od pametnog dizajna misije koji vas vodi tako da imate različite ciljeve za ispunjavanje većine zadataka, umesto da morate da radite isti zadatak preuzimanja deset predmeta i vraćanja, do njegovog sjajnog sveta i zabavne borbe.

Guild Wars 2 je i dalje jak!

Igra je takođe potpuno besplatna za igranje, bez ikakvih ograničenja u kom nivou možete biti dok ne morate da platite pretplatu. Možete platiti da biste dobili još nekih funkcija i uživali u proširenjima, ali, bez obzira na to, ovo je definitivno MMO u koji skoro svako može da uroni i igra satima.

New World

Amazonov New World je jedinstven po tome što to nije samo vaš tipičan MMO koji se odvija u nekim srednjovekovnim vremenima ili čak nejasna steampunk ​​estetika Final Fantasy 14.

Igra vas vidi na ostrvu Aeternum, gde se nalazite u spoju različitih istorijskih perioda sa fokusom na okruženje iz sredine 17. veka. Takođe možete istražiti ostrvo napravljeno po uzoru na Ameriku. Igra je jedinstvena po tome što ne postoji sistem klasa i potpuno je sandbox. Možete postaviti kamp praktično bilo gde ili kupiti virtuelnu nekretninu, pridružiti se jednoj od tri glavne frakcije, pa čak i učestvovati u opsadnim bitkama.

RuneScape

Ovo je oldtajmer koji se igra od 2001. godine!

Ova činjenica može biti tema razgovora, i dokaz koliko su vredni zajednica i programeri da decenijama kasnije neguju ovaj naslov.  RuneScape je, međutim, doživeo velike promene — sada je na svojoj trećoj iteraciji poznatoj jednostavno kao RuneScape 3. Ali, besplatna igra se može preuzeti i igrati svuda. Takođe ima sistem bez klasa, tako da vi odlučujete kako da igrate, a tu je i apsurdna količina sadržaja i stvari koje možete da uradite od rudarenja do izrade runa.

The Elder Scrolls Online

Uprkos teškom početku, The Elder Scrolls Online je uspeo da se pretvori u strašnog kandidata na MMORPG sceni. Za ljubitelje The Elder Scrolls-a nije lako da bar isprobaju igru i dopuste sebi da istražite široku fascinantnu mapu Tamriel od Hammerfell do Morrowind-a. 

Igra takođe sadrži neke lepe borbe bez protoka koje podsećaju na glavne igre kao što je Skirim i nastavlja da dobija ekspanzije, a ekspanzija poznata kao Necrom je stigla u junu 2023.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41256
The Elder Scrolls - Skyrim Anniversary Edition  poseduje poboljšanu grafiku...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50361
Nova igra u okviru Final Fantasy serijala označava mračni preokret za RPG franši...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD

Slični članci

30.
Nov.
2023.
Focus on
STRAY nije jedina životinja, kao ni guska koje su stekle popularnost u video igrama. Iako u većini nisu glavni likovi, sigurno je da su bitni i da imaju svoj...
11.
Apr.
2023.
Ova mama je gejmer
Godinama se govori o tome da je gejming industrija budućnosti ali u Srbiji je mnogima to i dalje teško da shvate. Najnoviji potez kompanije Hissense ć...
13.
Jan.
2023.
Vesti/Najnovije
Kraj godine donosi različite liste najboljih i najgorih, a mi smo rešili da se danas pozabavimo RPG igrama. Slobodno dodajte naslove za koje mislite d...