Vesti/Najnovije
06.08.2023.

Šta je sve najavljeno za 2024 na Magic: The Gathering's Gen Con 2023 Panelu

Fallout, Wild West i Magic: The Gathering predvode sledeću godinu

Bilo je interesantno.

Bilo je šarenoliko.

Bilo je uzbudljivo.

A šta nam se najviše dopalo?

 

Magic: The Gathering Announces Ravnica Remastered For Early 2024

Ravnica Remastered – Q1 2024

Početak 2024. počinje povratkom u Ravnicu. Bićemo ovde prva dva seta u godini, ali Ravnica Remastered okuplja karte iz blokova Ravnica i Return to Ravnicu, kao i Guilds Of Ravnica, Ravnica Allegiance i War of the Spark u jednom velikom remasterisanom radnom okruženju. Očekujte mnogo reprinta, i zanimljiv sudar mehanike Guild-a sa sva tri putovanja.

Videćemo čak i neke nove reprinte Shock Land-a kako bi setu dalo malo začina, sa retro tretmanima okvira koji će zasladiti dogovor.

 

Magic: The Gathering on Twitter:

 

Ravnica: Clue Edition – Q1, 2024

Hasbro nam donosi dva najveća dobra zajedno kako bi napokon dobili Magic: The Gathering sopstveni Clue (ili Cluedo). Povezujući ih sa Murders at Karlov Manor, ovo specijalno izdanje je po prvi put da MTG prelazi na jednu od Hasbro najvećih board igara i predstavlja priču u kojoj “glavni detektivi” iz Ravnica rešavaju ubistvo.

Međutim, takođe znamo da ovo neće biti direktno preoblikovanje samog Clue. Umesto toga, uokviren je više kao Magic format ili dodatni proizvod sa zaokretima u stilu Clue. Ovo je jedan od najmisterioznijih proizvoda otkrivenih za 2024. godinu do sada, pa se nadamo da nećemo daleko čuti više o tome.

 

Murders At Karlov Manor – Q1, 2024

Naš prvi pravi povratak na Ravnicu od War of the Spark, Murders at karlov Minor je prvi put da set ovde nije fokusiran na gildove. Umesto toga, Ubistva u Karlovom dvoru su tematski skup jedinica, zajedno sa detektivima, osumnjičenima i zagonetkama za rešavanje.  

Ovo je prvi standardni legalni set ove godine i biće fascinantno videti kako jedno od omiljenih podešavanja Magic-a može da se nosi bez svojih guildova, a pomisao na korišćenjeZe Little Grey Cells usred igre Commander je Veoma uzbudljivo.

 

 

Everything We Know About The Lost Caverns of Ixalan MTG Set

Jurassic Park In The Lost Caverns Of Ixalan – Q4, 2023

Ova godina nije samo 30. godišnjica MTG-a.

Jurassic Park takođe slavi svoju jubilarnu godinu, pa se njih dvoje udružuju kako bi uključili posebne kartice sa temom Jurassic Park. Slično kao i prošlogodišnje Transformers kartice pronađene u The Brothers' Rat, ove će uključivati mehanički jedinstvene karte sa umetnošću Jurassic Park, koje se nalaze u Collector boosters i na Listi u Set boosters. Takođe će biti više Secret Lair dodataka zasnovanih naJurassic Park, koji će biti lansirani otprilike u isto vreme kada i sam Ixalan.

 

Outlaws Of Thunder Junction – Q2, 2024

Nakon godina spekulacija, Magic konačno odlazi na Divlji zapad na svoj drugi standardni set ove godine. Outlaws iz Thunder Junction predstavljaju revolveraše, sablasna pustinjska vremena i, naravno, bandu odmetnika koju čine najozloglašeniji zlikovci Magic-a.  

Vestern je bio jedna od najtraženijih tema za Magic set, a nakon Streets of New Capenna 2022. godine, nema razloga da se misli da može da se izvuče nešto ovako drugačije od uobičajene Magic gozbe.

 

 

Universes Beyond: Fallout – mart, 2024

2024. počinje rano sa Universes Beyond crossoverima, jer ćemo u martu dobiti seriju Commander špilova baziranih na popularnoj Fallout seriji igara.

Smešten u postapokaiptičnu pustoš nakon globalnog nuklearnog rata, Fallout je svet mutanata, napadača, bizarnih frakcija i čudne, retrofuturističke nauke. Ne znamo kako će ovi špilovi izgledati, pa čak ni koliko će ih biti, ali možete očekivati dosta grubog retro stila i nagoveštaja smisla za humor po kome je Fallout najpoznatiji.

 

Duskmourn: House Of Horror – Q4, 2024

Ovo je potpuno lep set za horor filmove, igre i medije iz 1980-ih za sablasnu ekspanziju u ukletoj kući. Možemo očekivati da će ovo biti malo lakše od gotičkog horora Innistrad/a, ali ipak prepun svih duhova koje poznajemo i volimo iz horor seta.  

Jedno pitanje koje ostaje neodgovoreno je gde je smešten Duskmourn.

Sada imamo svet iz 1980-ih koji lebdi oko multiverzuma, što bi moglo da otvori sve vrste mogućnosti.

 

Bloomburrow – Q3, 2024

Bloomburrow, treći standardni set Magic iz 2024. godine, najbliži je koji će verovatno ikada doći do Cottagecore-a, jer prati šumska stvorenja dok idu u avanture u svetu potpuno lišenom ljudi. Naizgled inspirisani onima poput Redwall i Watership Down, videćemo miševe, pacove, zečeve, žabe i druge kako podižu mač u setu koji čarobnjaci opisuju kao „slatki i prijatni“.

Doživotni obožavatelj Redwall, prelazak na fokusiranje na životinje daje Magic-u ugao iz kojeg nikada ranije nije istražen u nekim velikim detaljima. Takođe se nadamo da ćemo videti neke likove kojima tek treba dati domove, kao što su Grist, Kwain i Archelos.

 

 

 

Izvor slika Internet.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Karte BG462
Waddingtons No. 1 - Star Wars The Mandalorian - karte sa motivima Mandalorian-a Broj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
699,00 RSD
Vrsta
Nova
699 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Dimenzije: 32 x 27 cm Anti klizajuća podloga  Materijal: mikrofiber
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Ušteda 33%
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499,00 RSD
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Dimenzije: 32 x 27 cm Anti klizajuća podloga  Materijal: mikrofiber
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499 ,00 RSD

Slični članci

09.
Feb.
2023.
Vesti/Najnovije
Omiljene igre sa kartama su sada dobila poznata lica uz omiljene trenutke najuspešnije TV serije na svetu.  Prijatelji su ponovo među nama.
22.
Jun.
2022.
Vesti/Najnovije
Kickstart projekat je pokrenut a vi birajte vašu priču.
10.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Uvek je bilo komentara i kritika o cenama proizvoda i igara. Većina onih koji kritikuju nije upoznata sa troškovima i pravilima uvoza i zbog toga nema...