Vesti/Najnovije
29.08.2023.

Šta treba da znate o igri Starfield pre izlaska?

Svetovi koje do sada nismo igrali

Bethesda i njihova toliko očekivana igra Starfield nam se neumitno približavaju, a fanovi odbrojavaju dane do septembra. Zbog važnosti izlaska svemirskog RPG-a, poznata nam  je ogromna količina informacija o tome kakvo će iskustvo naslov prikazati fanovima.  Hajp, oko Starfielda je priličnoprisutan već neko vreme, ali vesti o igri će biti sve traženije zbog radoznalih igrača u narednih nekoliko nedelja. Imajući ovo na umu, postoje neki centralni faktori Starfielda koji daju odličan pregled onoga što naslov treba da ponudi igračima.

Jedno od osnovnih načela igre Starfield je nesumnjivo obim mogućnosti istraživanja i prilagođavanja koje naslov treba da ponudi. Kao prva potpuno nov IP port koji dolazi iz Bethesde u više od 25 godina, Starfield ima za cilj da obezbedi niz mogućnosti koje su nadmašne u mnogim kultnim izdanjima koje je studio objavio. U osnovi ovoga, vredi znati da će Starfild sadržati preko 1000 planeta za istraživanje podeljenih između 100 sistema, dajući trenutni kvantifikator o tome koliko će biti složeno istraživanje naslova. Mnoge od ovih planeta će biti proceduralno generisane, dajući jedinstveno iskustvo za svakog igrača, sa nekoliko odabranih planeta koje će biti ručno izrađene da bi bile domaćini integralnog glavnog narativa igre. Ova skala planetarnog istraživanja zahtevaće mnogo putovanja u svemir.

Starfield se takođe može pohvaliti prilično složenim sistemom prilagođavanja svemirskog broda. Brodovi se mogu intenzivno prilagođavati kroz građevinske blokove koje je igrač otključao, u vezi sa stvarima poput oružja, motora, skladišta za teret i reaktora. Ovo omogućava igračima da skaliraju svoj brod u zavisnosti od svog preferiranog stila igre, a takođe su u mogućnosti da prilagode posadu i kozmetiku broda. S obzirom da se Starfield takođe može pohvaliti značajno detaljnim sistemom izrade likova, jasno je da bi fanovi trebalo da se pripremaju za jedno od najimpresivnijih i najotvorenijih Bethesda RPG iskustava do sada.

Svo oni koji su gejmeri već godinama, i dugogodišnji ljubitelji klasičnog Bethesda RPG iskustva biće srećni da čuju za neke elemente koje Starfield treba da zadrži iz starijih izdanja. Na primer, Starfield se udaljava od kontroverznog sistema barebones dijaloga Fallout 4, približavajući se dubljim načinima komunikacije sličnim onima u igri Skyrim. Ovo će sigurno doneti dosta benefita u Starfield interakciju likova i višestruke priče, koje pomažu da se igrač unese u galaktičke borbe daleko od glavne priče.

Osnovna igra Starfiela u velikoj meri uključuje pretragu novih planeta i skeniranje njihovih resursa, pri čemu određene lokacije imaju složene strukture, sukobe ili divlje životinje koje zahtevaju dalju inspekciju. Ovo omogućava igraču da preuzme narativ igre i prilagodi ga svom tempu, uspostavljajući odnose sa frakcijama i nizom potencijalnih pratilaca sve vreme. Naravno, ovo podstiče stvari poput potencijalnih romansa u igri Starfield, dodatno učvršćujući nivo kontrole koji je u rukama obožavalaca.

Kao i druge Bethesda RPG igre, Starfield će omogućiti igračima da koriste širok spektar oružja i skupova veština, uz 82 veštine koje će biti dostupne. Na ovaj način, igrači mogu da kreiraju konstrukcije prilagođene načinu na koji žele da pristupe različitim Starfield okruženjima i angažmanima. Na kraju krajeva, Starfield je spreman da održi najbolje od Bethesdine pobedničke formule dok proširuje svoju skalu i mogućnosti, a fanovi bi trebalo da očekuju veoma prilagodljivo i narativno otvoreno iskustvo postavljeno širom prostranstva svemira.

Igra izlazi 6. septembra!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50292
PS5 Assassin's Creed Mirage - Collectors Edition sadrži Assassin's Creed Mir...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
Vrsta
Nova
18.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Izaberi svoj tim i iskusi prošlost, sadašnjost i budućnost NBA ko&s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Starfield je prvi novi univerzum od Bethesda Game Studios, nagrađivanih kreatora T...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
​​​​​​Starfield je prvi novi univerzum od Bethesda Game Studios, nagrađivanih krea...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
37.499,00 RSD
Vrsta
Nova
37.499 ,00 RSD

Slični članci

23.
Aug.
2023.
Vesti/Najnovije
Novi trejler za Phantom Libery i noviteti u Cyberpunk 2077.
17.
Jul.
2023.
Vesti/Najnovije
Svaki rat ima svoju kolateralnu štetu. Ovoga puta, u ratu giganta konzola pate PlayStation igrači i Starfield. Šteta se meri desetinama miliona komada!
16.
Jul.
2023.
Vesti/Najnovije
Muzički RPG Stray Gods je pomerio datum izlaska, i čini se da je glavni krivac za to Todd Howard.