Vesti/Najnovije
10.09.2023.

Najbolje rimejk za igranje u 2023.

Uvek je pravo vreme za igranje!

Uvek smo za rimejk!

Ovo su možda najbolje rimejk igre koje ćete igrati u 2023. Ukoliko razmišljate da li ih igrati, evo ukratko šta ih čini posebnim i zašto su vredne vašeg vremena i pažnje.

Dead Space

Remake Dead Space iz 2023. udahnjuje novi život igri staroj 15 godina, dajući joj vizuelno zadivljujući facelift koji pojačava uzbuđenje i užas originala. Donosi značajna ažuriranja oružja, likova i napredovanja. Na primer, lik igrača Isak više nije tihi protagonista, on govori. Ovo omogućava veću dubinu njegovih misli i njegovih odnosa sa drugim likovima. Brojne promene kvaliteta života i funkcije pristupačnosti su takođe dodate u rimejk, kao što su višestruki režimi daltonista i opcije unosa. Za one koji ne vole horor, postoje čak i upozorenja o sadržaju i opcija za sakrivanje uznemirujućih scena.

Demon’s Souls

Imajući u vidu popularnost i uspeh Elden Ringa i drugih igara sličnih Souls, zašto se ne vratiti igri koja je sve započela? FromSoftvare naslov Demon’s Souls iz 2009. dobio je rimejk 2020. za PS5, radom programera Bluepoint Games. Mutne teksture i naglašene animacije originalne igre dobile su nove sjajne boje. Kao rezultat toga, oštro i detaljno osvetljenje rimejka svakako daje veći osećaj užasa i epskog momenta koji se nije mogao postići 2009. Štaviše, smetnje poput dugog vremena učitavanja i obimnog vraćanja unazad su ublažene kako bi se ponudilo lakše iskustvo. Bez sumnje, ovo je moderan klasik koji je uzdignut u jednu od najlepših igara ikada.

Resident Evil 2

Resident Evil 2 iz 2019. deluje kao neverovatna, savremena video igrica. Ne morate da igrate prvi Resident Evil ili da znate bilo kakvu priču o likovima ili događajima. Resident Evil 2 vas brzo ubacuje u dosta akcije i veruje vam da ćete shvatiti stvari. Uglađeni, ažurirani vizuelni elementi podižu napetu, horor atmosferu igre. Ovo je dopunjeno obnovljenim kontrolama i korisnim asistencijama koje čine da se igra čini modernom i glatkom za igranje. Uglovi kamere su poboljšani, a kontrole rezervoara su uklonjene u korist 3D akcionog igranja u trećem licu. Štaviše, novi neprijatelji i sadržaj priče čine igru mnogo zanimljivijom, dok ostaju verni u tonu svom izvornom materijalu. Osim toga, postoji visok stepen mogućnosti ponovnog igranja, sa različitim režimima težine, što omogućava igračima da iskuse dublju i složeniju priču koja pruža više konteksta i pozadinskih informacija o svetu igre.

Resident Evil 4

Nakon ažuriranja prve tri igre u Resident Evil ponudi sa promišljenim rimejkovima, Capcom je ponovo na putu sa jednim od najuspešnijih unosa u seriji. Iako je Resident Evil 4 imao mnogo portova tokom svog 18-godišnjeg životnog veka, rimejk ima za cilj da uradi za igru ono što je Capcom uradio za Resident Evil 2.

Iako je Resident Evil 4 akciona  igra u svojoj srži, rimejk je više naklonjen ka svojim korenima horora, pojačanim njegovim unapređenim vizuelnim detaljima. Nekoliko frustrirajućih aspekata originalne igre je takođe promenjeno ili eliminisano. Na primer, Ashley, NPC kojeg imate zadatak da čuvate tokom većeg dela igre, zahteva mnogo manje čuvanja dece i upravljanja zdravljem. Ovo je ogroman korak napred, pošto je njena laka smrt u originalnoj igri bila razlog za mnogo frustracija i ponovnog pokretanja na kontrolnim punktovima.

Takođe, igrači više ne moraju da predviđaju iznenadne nizove brzih događaja da bi ostali živi. U međuvremenu, uključivanje parova i prikrivenih uklanjanja obogaćuje sekvence u igri teške akcije. A dodatak automatskog čuvanja poboljšava ograničene funkcije čuvanja originala. Ove, zajedno sa čitavim nizom drugih promena kvaliteta života, čine da se prevazilaženje izazova u igri oseća nagrađujući umesto da muči.

The Last of Us Part I

Većina je uživala u seriji na HBO. Ako nikada niste igrali originalnu igru, ili ako želite da se vratite na franšizu, The Last of Us Part I je najbolji način da to uradite. Objavljena krajem 2022. godine, ovo je PS5 rimejk originalne igre iz 2013. Uz to, uključuje i proširenje na originalnu igru — The Last of Us: Left Behind.

Ne samo da ažurirani vizuelni prikazi izgledaju predivno, već The Last of Us Part I takođe ima revidirano iskustvo igranja i široku lepezu opcija pristupačnosti. Na primer, pucanje iz sačmarice ili povlačenje tetive kao Joel ili Ellie oseća se mnogo više imerzivno zahvaljujući haptičkim povratnim informacijama i prilagodljivim okidačima DualSense kontrolera. A režimi težine mogu se prilagoditi kako bi se promenila otpornost neprijatelja, prikrivena efikasnost i dostupnost resursa, kako bi odgovarali stilu igre svakog pojedinačnog igrača.

Ratchet & Clank

Programer Insomniac Games naziva Ratchet 2016 & Clank prilikom da stvori „ono što smo zamislili kada smo započeli bilo kurirano prvo Ratchet iskustvo“. Ponovo osmišljavajući originalni naslov iz 2002. i remiksujući ga sa elementima iz narednih nastavaka u franšizi, izdanje Ratchet & Clank nudi snažan skok i za nove i za stare fanove serije.  U stvari, rimejk dodaje nove planete za istraživanje, novo oružje, nove delove igre, novi sistem za nadogradnju oružja, osveženu mehaniku pucanja i još mnogo toga.

Istraživanje različitih kompleta postaje još impresivnije uz ažuriranu grafiku. Nivo detalja u likovima i okruženjima još više približava igru osećaju kao moderan Pikar film koji možete da igrate.

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 je toliko efikasan rimejk da ima mogućnost da vrati starije igrače u njihovu mladost.

Sam izbor klasičnih pesama igre dovoljan je da izazove talase nostalgije. Međutim, ono što rimejk zaista čini blistavim je način na koji oštro vraća intuitivan osećaj igranja originalnih igara, uključujući kontrole i kombinovane sisteme. Ipak, ovaj paket takođe podiže iskustvo ubacivanjem trikova uvedenih u kasnijim igrama u franšizi, kao što su vraćanja, i zidne biljke. Jednostavnim pritiskom na dugme, igrači takođe mogu da se prebacuju između foto-realističnih vizuelnih prikaza rimejka i retro grafike originalnih naslova. Ovo igraču omogućava izbor da se uroni u fantaziju profesionalnog skejtera.

Like a Dragon: Ishin!

Kao verni rimejk originalne igre iz 2014, Like a Dragon: Ishin! je prepuna zaštitnog znaka humora i hack-and-slash akcije serije Yakuza. Korišćenjem snage Unreal Engine 4 (za razliku od tradicionalnog vlasničkog Dragon Engine od strane programera  Ryu Ga Gotuku Studio), igra izgleda bolje nego ikad, sa oštrim atmosferskim osvetljenjem i realističnim krvoprolićem.

Rimejk takođe nudi izmenjenu priču i dodaje nove pod-priče, izazove i mini-igre, kako bi obožavaocima pružio neke sveže elemente igre u kojima će uživati. Što je najvažnije, ovo je prvi put da je igra dostupna van Japana, jer je original iz 2014. bio ekskluzivan za zemlju izlazećeg sunca. Da bi zadovoljio svoju širu publiku, rimejk uključuje koristan časopis u igri koji služi za objašnjavanje istorijske japanske terminologije u hodu. Ovo čini Like a Dragon: Ishin! pristupačnijom od bilo koje igre Yakuza pre nje, jer igračima neće biti potrebno nikakvo poznavanje japanske kulture da bi uživali u njenim apsurdnim ludorijama i ubedljivoj priči.

Halo: The Master Chief Collection

Nema boljeg načina da uskočite u Halo od kolekcije Master Chief!

Ovaj sve u jednom paket uključuje sve glavne Halo igre do Halo 4, što ga čini sveobuhvatnim iskustvom za ljubitelje serije. Uprkos tome što je kolekcija različitih igara, The Master Chief Collection ima doslednu mehaniku igranja u svim naslovima. Ovo omogućava igračima da neprimetno iskuse ceo luk priče o Halo ili da skaču iz jedne igre u drugu bez potrebe da ponovo uče različite mehanike igranja. Ostala poboljšanja uključuju ažurirani vizuelni i zvučni dizajn, uz ažurirani korisnički interfejs koji je intuitivniji i moderniji od originalnih igara. Štaviše, kolekcija Master Chief poseduje integrisano iskustvo za više igrača koje omogućava igračima da lako prelaze između različitih igara i režima. To znači da igrači mogu bez napora da pronađu meč i igraju se sa prijateljima, bez obzira koju Halo igru žele da igraju.

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Final Fantasy VII Remake prepravlja originalni klasik iz 1997. sa redizajniranim modelima likova i glasovnom glumom koji prihvataju realističniji stil.

Izdanje „Intergrade“ podiže ga na viši nivo sa još poboljšanim vizuelnim prikazima, a još kraće vreme učitavanja koristi tu prednost PS5 i modernih računara. S obzirom na to da original iz 1997. ostaje jedna od najpopularnijih i najuticajnijih igara svog vremena, ovo je odličan način da se vratite na klasiku i začudite se kako treba da izgleda i zvuči sve vreme. Rimejk se takođe može pohvaliti sistemom akcije u realnom vremenu koji donosi drugačiji sloj strategije u borbu u igrici. Štaviše, pošto je ovo samo prvi deo u planiranoj trilogiji igara koje prepravljaju Final Fantasy VII, likovi dobijaju više vremena da zablistaju uporedo sa jasnijim svetom i pričom. Ova podešavanja daju čak i igračima koji se vraćaju nešto značajnije u šta mogu da zabiju zube.

Drugi deo Final Fantasy VII Remake trilogije, Final Fantasy VII Rebirth, postavljen je za izdanje krajem 2023. ili početkom 2024. godine.

Super Mario RPG

Marijev prvi i veoma voljeni RPG izlazak dobija sjaj koji, koliko možemo da kažemo, verno zadržava svoju igru i šarm. Vodoinstalater, zajedno sa Peach, Geno, Mallow i Bowser, mora da spreči bandu Smiti Smithy Gang da preuzme Kraljevstvo pečuraka Mushroom Kingdom.

Ako sve sluti na dobro kako se čini, nadamo se da će se svaki uspeh koji ovaj rimejk donosi prevesti u eventualni nastavak.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41390
Doživi noćnu moru koja je promenila survival horor žanr. Resident Evil je remake origi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4920
Mako - životna energija planete i gorivo koje održava grad Midgar... Crpljenjem ovog r...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50306
 Dead Space klasik naučno-fantastičnog horora preživljavanja se vraća, potpuno rek...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Mario, Bowser i Peach se udružuju da poprave Star Road koji ispunjava želje u ovoj pris...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD

Slični članci

30.
Nov.
2023.
Ova mama je gejmer
STRAY nije jedina životinja, kao ni guska koje su stekle popularnost u video igrama. Iako u većini nisu glavni likovi, sigurno je da su bitni i da imaju svoj...
30.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Znamo da zvuči čudno, naročito ako imamo u vidu da kod nas postoji čitaj jedan pokret roditelja koji su protiv gejminga. Problem je što neki od njih n...
24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koje pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...