Vesti/Najnovije
19.12.2023.

Najbolje akcione igre 2023 prema Metacritic

Igre su svet mašte, beg od stresa, način druženja...

Igre su postale kratak beg u druge svetove gde pravila iz stvarnosti ne važe. Akcione igre u kojima glumite vitezove koji se bore u fantastičnoj borbi, adaptacije stripova i napori podstaknuti užasom da preživite neopisive monstruoznosti mnogo su privlačniji nego da budete zaglavljeni za svojim stolom od 9 do 5, a da ne spominjem rad od kuće koji još više produžava to vreme. Ove 2023. videli smo neke neverovatno dobre akcione igre.

Koje su igre bile najbolje kada je u pitanju avantura u domenima fantazije i mračne budućnosti? Čini se da je ove godine ponuđena uravnotežena mešavina originalnih igara, rimejkova, remastera i nastavaka u akcionom žanru. 

 

1. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Zelda je uvek fenomenalna za igranje i sasvim je opravdano na prvom mestu! Postoji kreativni momenat u Tears of the Kingdom koji igranje čini uživanjem kada počnete da kombinujete predmete i oružje zajedno da biste napravili crtani arsenal. Ova igra blista jer kombinuje isprobanu akciju Zelda igara sa izborom alata ograničenih samo vašom maštom. Ako možete da zamislite, možete da izgradite u ovom Nintendovom remek delu.

 

2. Metroid Prime Remastered 

Igra Metroid Prime je bio otkriće kada je prvi put stigao na GameCube. Sada, decenijama kasnije, Samus Aranovo putovanje u Talon IV i dalje je uzbudljiva eksplozija futurističke vatrene moći i dizajna vrhunskog nivoa. Promišljene promene poput preuređenog kontrolnog sistema, izmenjeno oružje i unapređene HD boje pomogle su da se Metroid Prime modernizuje, podsećajući fanove koliko je ogroman bio skok sa 2D na 3D za Nintendoovu svemirsku heroinu 2002. godine.

 

3. Alan Wake 2 

Ova igra je mnogima bila favorit za najbolju u 2023. godini. Alan Wake 2 radi odličan posao sa igranjem i trudom da zaradite svaku pobedu u granicama svog okruženja horora preživljavanja. Postoji osećaj krhkosti i ljudskih ograničenja dok sa neprijateljima može biti brutalno teško izaći na kraj. Vaši instinkti borbe ili bega će se često aktivirati kad god se ovi izdržljivi neprijatelji pojave, ali preživljavanje u ovim susretima pruža osećaj zadovoljstva koji je teško pobediti kada nalet adrenalina nestane. Praznici su idealno vreme da zaigrate ovu igru ukoliko to još uvek niste uradili!

 

 

4. Resident Evil 4

Većina Resident Evil igara su iskustvo horora preživljavanja, ali Resident Evil 4 je jedinstvena avantura za preživljavanje koja stručno balansira svim idejama kao na oštrici. Leon Kenedi i developer su pokupili nekoliko mračnih trikova u prethodnim godinama otkako je preživeo zombi ulice u Raccoon City-ju, a u Capcomovom neverovatnom rimejku Resident Evil 4, on je brutalno efikasan u držanju hordi zaraženih seljana na odstojanju. Svaki borbeni susret je vežba kreativnosti i prilagođavanja izazovima u hodu, što čini zadovoljavajućim pokušaj da kontrolišete haos koji neprestano izbija oko vas.

 

5. Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Lepota ove igre je u tome što ste slobodni da zacrtate sopstveni put na način koji odgovara vašem karakteru. Možete da se fokusirate na neuobičajen pristup rešavanju problema sa akcentom na teško oružje, postati legendarni Edgerunner ulaganjem u pravi sajber-wer ili iskoristiti maksimalan kul faktor pretvarajući se u kiborg nindžu.

Izbor je na vama, a velike su šanse da ćete izgledati užasno kada maksimalno iskoristite svoje sposobnosti i iskoristite ih kako bi postali legenda Noćnog grada.

 

6. Marvel's Spider-Man 2

Očekivani hit koji je morao da opravda prvi deo. Energični trenuci akcije brzog razmišljanja čine da svaki borbeni susret bude uzbudljiv. Veliki broj neprijatelja će vas držati uvek u pripravnosti, oba Spajdermena imaju pristup jedinstvenim sposobnostima koje ih održavaju u istom polju. Marvel Spider-Man 2 deluje poznato i sveže sa novim idejama. Obavezno odigrajte!

 

7. Dead Space

Originalni Dead Space je imao novu metodu za suočavanje sa čudovištima, i na sreću, njegov rimejk nije izgubio ništa od krvavog šarma upotrebe improvizovane operacije amputacije da bi se ova čudovišta smanjila. Njegova borba je i dalje neverovatno dobra, užasna i odbija trend da se igrači fokusiraju samo na udarce u glavu. Još uvek postoji mračno zadovoljstvo u korišćenju plazma rezača za strateško uklanjanje grubog organskog oružja neprijatelja, dok Vam daje dovoljno prostora da isporučite jezivi finišer od kojeg ćete se osećati mučno. I dobro!

 

 

8. Hi-Fi Rush

Najbolje akcione igre imaju jedinstven ritam, a Hi-Fi Rush nudi čitav zvučni zapis borbe koji vas obuzima dok isporučujete šest žica za sve što vam se nađe na putu. Hi-Fi Rush ima uzvišen borbeni ritam kojim ćete savladati, kolekciju napada, obračuna tag-timova i parova koji vas pretvaraju u grupu anti-korporativne anarhije koja vas pretvara u samostalnu grupu dok udarate nogama u ritmu neke klasične numere.

 

9. Final Fantasy 16

Očekivano među najboljima! Final Fantasy 16 je uzbudljiv kada u potpunosti savladate njegove mačeve i borbu sa čarobnjacima, jer je odbijanje neprijatelja dok koristite moć Eikonsa uzbudljiva kombinacija. To nije potpuno odstupanje od RPG korena franšize, ali je fascinantna fuzija svih tih ideja sa više akcije, prepunom smerova dok sečete na neprijatelje nemilosrdnom agresijom. Njegove zapanjujuće bitke sa bosovima su prizor za posmatranje, a ravnoteža između izazova i uzbuđenja fantazije moći je savršeno izbalansirana

 

 

10. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge - Dimension Shellshock

Dimension Shellshock nije samo infuzija dodatnog sadržaja koji poboljšava ionako sjajnu igru, jer uvođenje samuraja zeca po imenu  Usagi Yojimbo i smrtonosnog nindže imena Karai unaprešuje igru svojim jedinstvenim veštinama. Ovo iskusnim igračima daje novi teren za istraživanje dok savladavaju posebne sposobnosti ova dva omiljena lika u glavnoj kampanji, kooperativnom režimu i novom režimu preživljavanja.

Dimension Shellshock nije velika ekspanzija, ali sa novim dodacima i likovima koje dodaje, to je suštinski dodatak za sve koji traže izgovor da se vrate u Shredder's Revenge.

 

 

 

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.