Vesti/Najnovije
27.12.2023.

Najbolji Novogodišnji poklon za gejmere

Za svaki budžet

Pre dve nedelje ste sebi obećali da ćete birati poklone "ovog vikenda". Zbog obaveza je taj vikend postao "sledeći vikend" i sada ste shvatili da imate samo par dana da pripremite iznenađenja za bliske osobe. I to nije ni malo lako!

Svako ima svoj savršeni poklon, a onda i neke koje priželjkuju. I imate ideju skoro za svakoga jer... u nekom momentu shvatite da imate pravog gejmera na svojoj listi. Vreme je da se zamislite i razmislite kako bi se pronašao poklon koji će im doneti osmeh na lice. Šta bi neko ko provede bezbroj sati igrajući  God of War ili Super Mario Tennis želeo da nađe ispod jelke? Šta je sa igračima koji žele najnovije u virtuelnoj stvarnosti ili decom koja vole igranje na konzolama? Ako apsolutno nemate pojma odakle da počnete kada je u pitanju pronalaženje sjajnih opcija poklona za gejmere, tu smo.  

Igrači su uvek u potrazi za sledećom igrom koju moraju igrati ili najsjajnijim novim konzolama i tehnologijom u kojoj će uživati. Osim novih konzola ili opreme da bi dugotrajne sesije igranja bile udobnije i ergonomskije, vole i najnoviju i najbolju dodatnu opremu koja im pomaže da budu bolji od ostalih na virtualnom bojnom polju. Ovi praznični pokloni vezani za igru garantovano će na najbolji način ulepšati praznike.

 

CENA NIJE PROBLEM budžet - Za igrače koji žele najpopularniju konzolu na svetu: Konzola Sony PlayStation 5 1TB Slim

Ukoliko poželite da kupite PlayStation 5 kao poklon ove godine nećete pronaći mnogo bolje od najnovije slim opcije PS5. Uživanje u najnovijim igrama, uz neverovatnu snagu PlayStation 5 konzole, sada sa novim dizajnom i vidljivo manjim uređajem! Novi izgled donosi 30% manju konzolu koja je negde oko 20% lakša u težini od prethodnih modela, tačnije 18% verzija sa diskom i 24% digitalna verzija konzole. Prednost novog dizajna je to da ćete ukoliko kupite digital edition, moći da dokupite BluRay čitač i prikačite na nju. Postoje dakle dve verzije konzole sa diskom i bez, jer Sony dizajneri misle da bi to nekim korisnicima bilo korisno. Što se tiče samih specifikacija uređaja oni ostaju isti, dakle snaga PS5 nije promenjena.

Slim verzija konzole ima i opciju proširenja memorijskog prostora uz dodatni SSD do 8TB. Osim toga što je konzola vidljivo manja, PlayStation 5 Slim ima četiri panela sa strane umesto dosadašnjih dva, a sa prednje strane je uklonjen USB-A port, a na njegovom mestu se sada nalaze dva USB-C porta za punjenje kontrolera i konektovanje uređaja. 

CENA NIJE PROBLEM budžet - Za igrače koji obožavaju Super Maria Konzola Nintendo Switch OLED - Mario Red Edition

Opšte je mišljenje da je Nintendo prava porodična konzola. Od kada je Switch prvi put objavljen, Nintendo je napravio impresivnu biblioteku porodičnih, zabavnih i izazovnih igara koje sadrže neke od najpopularnijih likova video igara na svetu. Možda najpoznatiji od njih je Mario iz franšize Super Mario Bros. Kako bi proslavio izlazak Super Mario Bros. Wonder, potpuno nove i originalne 2D avanture Super Mario Bros. sa bočnim pomeranjem, Nintendo je objavio ovu ograničenu verziju Nintendo Switch OLED modela. Njegova šema boja koristi u potpunosti prednosti poznate Mario crvene boje.

"Super Mario Bros. Wonder" i "Super Mario RPG" su dve najnovije i najprodavanije igre u kojima se Mario pojavljuje ove praznične sezone. Svaka se prodaje zasebno. Međutim, da biste napravili vrhunski praznični poklon za gejmera bilo kog uzrasta koji voli Super Mario Bros., toplo preporučujemo ovu verziju Nintendo Switch OLED modela, zajedno sa navedenim igrama.

Ukoliko je u pitanju gejmer koji voli vožnje, neka to onda bude Konzola Nintendo Switch OLED  sa Mario Kart 8 Deluxe i 3 meseca Nintendo Online pretplate.

 

CENA NIJE PROBLEM budžet - Za igrače koji uživaju u savršenom zvuku: Slušalice Steelseries Arctis Nova Pro Wireless

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless su vrhunske bežične slušalice za igranje koje su puštene u prodaju 2022. Pune su dodatnih funkcija kao što su bežični predajnik sa ugrađenim kontrolama za prilagođavanje, aktivno poništavanje buke (ANC) i zamenljive baterije. One takođe podržavaju Bluetooth, što znači da možete ostati povezani sa pametnim telefonom i konzolom u isto vreme. Za razliku od SteelSeries Arctis Pro Wireless, ove slušalice možete koristiti na bilo kom računaru, PlayStation konzoli ili Xbox konzoli. Ako vam je stalo do kompatibilnosti na više platformi, Xbox varijanta je svestranija jer se može bežično povezati sa obe konzole. 

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless su dobre i za telefonske pozive. Njihov mikrofon koji se može uvući može jasno da uhvati vaš glas, čak i u umereno bučnim okruženjima. Za razliku od mnogih gejming slušalica, one takođe imaju osnovne kontrole vezane za pozive, tako da ne morate da pristupate svom uređaju da biste odgovorili ili prekinuli pozive.

 

SKROMAN budžet - Za igrače koji žele da zaštite svoj vid: Zaštitne naočare

Duge sesije igranja mogu da utiču na oči. Naočare za rad na računarima i gejming su dizajnirane da ublaže opterećenje koje dolazi sa dugotrajnim sedenjem i gledanjem u ekran. Napravljene su da filtriraju plavo svetlo sa ekrana računara i monitora što pomaže da se smanji zamor očiju.  Ali, modeli iz naše ponude, bez obzirana to koji brend odaberete, nisu samo za zaštitu očiju. Oni su prilično elegantni. Osim toga, mogu se nositi duže vreme bez osećaja nelagodnosti, što ih čini savršenim za hardcore igrače ili za dugotrajan rad za monitorom računara. Sami okviri su najčešće napravljeni od lagane plastike.

 

PRISTOJAN budžet - Za igrače koji traže pouzdane slušalice: HyperX Cloud Alpha slušalice

Svakom igraču su, kao smo već pisali, potrebne odlične slušalice, a HyperX Cloud Alpha je odlična opcija koja će verovatno dobro funkcionisati za bilo kog gejmera koji igra na računaru ili konzoli, a nalazi se na vašoj listi. Ove slušalice svojom žičnom konekcijom omogućavaju produžene sesije igranja. Odlične su za igranje igara za više igrača na mreži. Slušalice imaju DTS Headphone:X prostorni zvuk, kao i dvokomorni drajver sistem koji razdvaja srednje i visoke tonove od basa. Ovo nudi čvrst zid zvuka koji odlično funkcioniše sa skoro svakom igrom.  

Ove slušalice su udobne i dobro napravljene. Njihova memorijska pena i kapice od prozračne kože su kao plišanea nude vrhunski osećaj oko ušiju. Ovo čini slušalice dobrim izborom i za mlade i za starije igrače. A kada se slušalice koriste za onlajn igre za više igrača, njihov odvojivi mikrofon za poništavanje buke znači kristalno jasnu komunikaciju sa saveznicima i protivnicima.  

 

PRISTOJAN budžet - Za igrače koji traže pouzdane tastature: Razer Huntsman V2 opcije

Razer Huntsman V2 je ažurirana verzija originalnog Razer Huntsman modela, i to je prva Razer tastatura sa pooling rate od 8000 Hz, koja pruža izuzetno niske i dosledne performanse kašnjenja. Razer linearni optički prekidači se osećaju lagano i veoma brzo reaguju zahvaljujući njihovoj maloj radnoj sili i kratkoj udaljenosti pre putovanja. Međutim, ako više volite drugačiji osećaj, dostupan je sa Razer Click optičkim prekidačima. Takođe, ima prilagodljivo RGB pozadinsko osvetljenje, namenske medijske tastere i višenamensko dugme koje podrazumevano kontroliše jačinu zvuka. Svi njeni tasteri su makroprogramabilni, bilo direktno sa ploče koristeći Macro taster ili iz Razer Sinapse 3 softvera. Dostupna je i u TenKeyLess veličini kao Razer Huntsman V2 TKL i to u dve boje.

 

SKROMAN budžet - Za igrače koji vole tematsko osvetljenje

Igrači vole da koriste šareno osvetljenje kako bi poboljšali izgled svog prostora za igre. Većina najnovijih i najmoćnijih tastatura za igre, monitora i miševa nudi integrisano i prilagodljivo RGB osvetljenje. Ali, da biste proširili estetiku na ceo prostor, preporučujemo neke odlampi iz naše ponude.  To može biti nešto ekstravagantno kao Paladone Lord Of The Rings - Balrog Light ili Marvel Spiderman . Može biti nešto praktičnije kao Moye Aurora Plus Radio, Lampa sa satom i Wi-Fi punjačem, napravi sam kao Minecraft - Block Building Light ili preslatko kao Harry Potter - Hedwig Light.

Samo proverite koje su omiljene igre ili filmovi vašeg gejmera i sigurni smo da ćete to kod nas i pronaći.

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.