Vesti/Najnovije
16.01.2024.

Mario + Rabbids Sparks of Hope uzvraća udarac!

Ubisoft trlja ruke

Ubisoft možete voleti ili ne. Igre Vam se mogu sviđati ili ne. Ipak, Neosporno je da ova kompanija zna kako da napravi hit. Čak i kada izgleda da im to nije pošlo za rukom!

Mario + Rabbids Sparks of Hope je blizu brojke od 3 miliona u prodaji od kako je objavljena, tvrde izvori. Ovakav razvoj događaja sugeriše da se ekskluziva za Nintendo Switch vraća na velika vrata nakon što je sam Ubisoft priznao da je Mario + Rabbids Sparks of Hope imao razočaravajuće lansiranje. 

Originalna Mario + Rabbids Kingdom Battle naišla je na priznanje kritičara i naklonost fanova, i još uvek se naširoko reklamira kao jedna od najboljih ekskluziva za Switch nezavisnih proizvođača skoro sedam godina nakon objavljivanja. I dok je Mario + Rabbids Sparks of Hope debitovao sa isto tako sjajnim recenzijama u oktobru 2022. godine, nije uspeo da ponovi uspeh prodaje svog prethodnika, prema Ubisoftovim sopstvenim otkrićima.

Sparks of Hope je i uspeo da ostvari skoro 3 miliona prodaje do danas, prenosi VGC, pozivajući se na svoje izvore koji su upoznati sa tim. Ovakav rezultat prodaje ga otprilike stavlja u okvir performansi u godini lansiranja originalne igre. Za dodatno poređenje i informaciju, Mario + Rabbids Kingdom Battle je prikupio preko 10 miliona prodaje u poslednjih šest i po godina.

Izvori VGC takođe tvrde da je ovaj očigledan povratak dobre prodaje bio bar delimično podstaknut nizom popusta koje je Mario + Rabbids Sparks of Hope imao u poslednje vreme. Podsećamo Vas da smo i mi do 14.01.2024 imali Novogodišnju akciju sa ovim naslovom. 

Zbog čega je Ubisoft rešio da ovu igru proglasi neuspehom?

Mario + Rabbids Sparks of Hope je označena kao promašaj pri lansiranju delimično zbog činjenice da je igra objavljena u vreme kada je Switch imao instaliranu bazu od 115 miliona jedinica, više od deset puta u odnosu na kada je Kingdom Battle izašla na tržište u avgustu 2017. Sasvim je logično da je izdavač verovatno očekivao da će Sparks of Hope imati bolji učinak pri lansiranju nego njegov prethodnik. To se nije dogodilo aUbisoft je čak izjavio da je napravio veliku grešku što nije čekao Switch 2 sa Sparks of Hope, što je i sam Nintendo predložio.  

Ovaj najnoviji izveštaj ukazuje na to da nastavak Kingdom Battle ima sve šanse da ostvari zavidnu dugoročnu prodaju, uprkos svom nezadovoljavajućem lansiranju. Ovaj preokret događaja će sigurno uliti nadu obožavaocima serijala da će se možda pojaviti i treća igra!

Da li ste vi odigrali Mario + Rabbids Sparks of Hope? Ako niste, poručite svoj primerak OVDE.

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.