Vesti/Najnovije
03.02.2024.
Autor: Games Stuff

5 Open world igara koje treba da zaigrate ovog meseca

Ukoliko već niste!

Šta su open world igre? Igre otvorenog sveta ili igre koje imaju velike oblasti za istraživanje?

Mnogo je RPG igara otvorenog sveta koje imaju tipične pejzaže kao što su planine, šume, jezera, pećine, ali postoje igre otvorenog sveta koje su urbani gradovi ili druge vrste mesta koja nisu pejzaži.  Prve su recimo Skyrim, Witcher, Dragon's Dogma, Far CryRDR2 i druge. Druga kategorija su igre poput GTA, The Division ili, Spiderman. Obe kategorije su otvoreni svet ali se celokupno okruženje i pejzaži razlikuju.

Zajedničko im je pitanje šta ove igre čini tako interesantnim i prijatnim? Da li je to istraživanje i šta to istraživanje čini zabavnim?  Volimo igre otvorenog sveta koje u sebi imaju šta da se radi jer ako samo imate džinovski svet u kome nema ničeg posebno zanimljivog, pitamo se koja je svrha putovanja i istraživanja? Zar nije poenta da se izgubimo i otkrijemo lokacije i znamenitosti? Ideja je da se osećamo kao da postoje određene opasne oblasti koje se ne bismo usudili da pređemo ukoliko nemamo bolju opremu izalihe. To je taj tip osećanja koje imate kada igratedobro osmišljenu igru otvorenog sveta.

Dosta je odličnih naslova ovog žanra ali ovo je naš predlog za početnike ovog februara!

The Witcher 3: Wild Hunt 

Ono što će Vam svi, ne samomi, reći da zaigrate ukoliko to do sada niste uradili je igra otvorenog sveta u koju se većina ljudi zaklinje je najbolje u opuus CD Projek Red - The Witcher 3: Wild Hunt.

Sigurno je da je to zbog ogromne raznolikosti igre kada je u pitanju njena velika kampanja, epski sporedni zadaci sa misijama za koje se čini da bi mogli da prođu kao glavni sadržaj, mnoštvo aktivnosti koje treba obaviti i predivno fantastično srednjovekovno carstvo koje vredi istražiti. Zanimljivi borbene manevri Geralta od Rivije su neverovatno zabavni za savladavanje uz njegove interakcije sa svima na koje naiđe donose neke zabavne trenutke. Kada uložite dovoljno sati u glavnu kampanju predlažemo da to uradite još jednom stavljajući fokus na neverovatne ekspanzije Blood and Vine i Hearts of Stone uz Complete Edition ovog akcionog RPG klasika.

 

Cyberpunk 2077  

Malo je onih koji su od starta uz ovu igru kao naša saradnica pa njen izbor ovog naslova nije iznenađenje. 

Krajem godine su skoro svi rekli da je Cyberpunk 2077 dostigao puni potencijal koji je obećan tokom njegovog lansiranja 2020. Zahvaljujući stalnom objavljivanju ažuriranja, CD Projekt Red  akcioni RPG iz prvog lica vredi igrati po prvi put ili mu se ponovo vratiti. U ovoj igri ćete početi da živite svoje dane u ozloglašenom Night City dok nailazite na razne likove i bivate upleteni u sve vrste odmetničkih aktivnosti. Eksplozivni vatreni okršaji, okrutni susreti, vožnja dizajnerskih automobila i motocikle uz jedan od najdubljih sistema prilagođavanja karaktera na koje ćete ikada naići.

Obavezno uzmite Ultimate Edition da biste igrali izvan glavne kampanje preko izuzetne ekspanzije Phantom Liberty.

 

Batman: Arkham Trilogy 

Rocksteady Studios nas je sve iznenadio kada je objavio jednu od najvećih Betmen igara svih vremena - Batman Arkham Asilum.

Sa ciljem da se nadoveže na njihov veliki uspeh, ali i dokazao da njihov prvi hit nije bio slučajnost, studio je nastavio da kreira dva odlična nastavka Arkham Asylum i Arkham Knight. Možete da igrate sve tri igre po prvi put ili da se podsetite na njih putem ekskluzivne Nintendo Switch igre  Batman: Arkham Trilogy. Sve tri igre sadrže zadivljujuće narative, revolucionarni Freeflow sistem borbe, izuzetno veliki izbor Batmanovih najvažnijih spravica, sporedne misije koje prikazuju ko je ko iz Batmanove galerije Rogues i pametnu Detective Vision mehaniku koja vam pomaže dok rešavate sve vrste misterija.

Sve tri igre možete igrati  na PS4 i Xbox One preko Batman Arkham kolekcije.

 

Forza Horizon 5

Forza Horizon je spojio koncept otvorenog sveta sa trkačkom igrom!

Najnoviji unos u ovoj neverovatnoj spinoff franšizi je Forza Horizon 5, koji entuzijaste automobila vodi na lokaciju koja je po uzoru na Meksiko. Ovaj tropski pejzaž karakteriše širok spektar bioma, promena godišnjih doba i rasporeda staza na kojima se možete takmičiti, kao i mnoštvo otvorenih puteva preko kojih možete da se krećete sa širokim spektrom vozila od nekoliko proizvođača.

Korišćenje veštačke inteligencije i želja da pređete liniju cilja na prvom mestu dok se takmičite protiv drugih ljudskih igrača vrlo brzo postaje zavisna petlja igranja.

 

Hogwarts Legacy 

Najprodavanija igra 2023!

Razvijen od strane Avalanche Software i objavljen od strane Warner Bros. Games pod svojim logom Portkey Games, naslov je očarao igrače svojom impresivnom naracijom i očaravajućom igrom. Smešten vek pre događaja opisanih u legendarnim romanima o Hariju Poteru, igra uranja igrače u eru prepunu misterije, neispričanih tajni i bogatog niza magičnih iskustava.  

Razvoj igre je počeo 2018. a ono što Hogwarts Legacy izdvaja je njen namerni izbor da se odigra u periodu koji nisu dotakli ustaljeni likovi čarobnjačkog sveta, pružajući igračima jedinstvenu priliku da krroje sopstvene sudbine u nepoznatom univerzumu. Faza ranog pristupa Hogworts Legacy ga je katapultirala do neviđenih i neočekivanih visina, postigavši rekordnugledanost na popularnoj platformi za striming Twitch. Dobilaje titulu najgledanije igre za jednog igrača svih vremena na platformi, naglašavajući široku privlačnost i uspeh igre.  

Zapanjujuće brojke o prodaji su joj osigurale prvu poziciju na listi najprodavanijih video igrara 2023. Igra je prvobitno lansirana u februaru za PC, PS5 i Xbox Series X |S, pre proširenja na PS4 i Xbox One u maju, a zatim Switch u novembru.  

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.