Vesti/Najnovije
25.10.2020.

Igre, politika i hakeri

Among us nikako da se odbrani

Among us je napadnut nizom hakerskih napada koji su možda već uticali na milione igara ako imamo u vidu ogromnu popularnost ove igre developera InnerSloth. Spam „Eris Loris“, bombarduje chat igre „Among us“ porukom da se pretplatite na YouTube kanal Eris Loris i glasate za Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima 2020. godine.

InnerSloth je priznao da postoji napad na svom zvaničnom Twitter nalogu i kaže da je „super duper svestan trenutnog problema sa hakovanjem“. Inner Sloth je izbacio hitno ažuriranje servera da bi se borio protiv problema, ali čini se da to nije dovoljno.  Eurogamer navodi da je razgovarao sa navodnim tvorcem spama koji je objasnio svoje motive, koji su, ako su istiniti, prilično jasni. YouTube kanal Eris Loris već promoviše hakovanje niza različitih igara, a spam predstavlja publicitet. Što se tiče pro-Trampove poruke, navodni tvorac jednostavno kaže „Ja sam student i podržavam Trampa“

Igrači još uvek prijavljuju spamove u igri i to dan nakon što su programeri rekli da uvode popravku, a InnerSloth kaže da bi igrači mogli biti izbačeni iz igara dok se sprovodi „hitno održavanje“.  

Among us je objavljen 2018. godine, ali je postao neverovatno popularan ove godine zbog činjenice da su ljudi ostajali kod kuće tokom karantina i pandemije COVID-19. Postao je toliko popularan da je InnerSloth najavio da će ukinuti nastavak u korist poboljšanja osnovne igre koja je dostupna za igranje na računaru i mobilnim uređajima.

Among us je takođe dobio veliki publicitet zahvaljujući nedavnom strimu Alekandrie Ocasio-Cortez koja je igrala igru sa popularnim Twitch streamerima kako bi podigla svest o glasanju na predstojećim izborima u USA. Popularnost koju je stekao ovaj strim će svakako uticati na budućnost povezivanja igara, strimovanja i politike. Pik je bio 438.000 gledalaca na kanalu ali tu bi trebalo dodati i da je ovo dešavanje prenošeno i na mnogim drugim nalozima, među kojima su i Demokrata Ilhan Omar (D-Minn.) i top strimeri Imane “Pokimane” Anys, Hasan “Hasanabi” Piker i Ali “Myth” Kabbani. 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Mikrofoni GAD180
USB priključak, izdržljiv i kompatibilan sa svim računarima i laptopovima Okretni i ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.299,00 RSD
Vrsta
Nova
5.299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Mikrofoni GAD167
Digitalno USB povezivanje; trenutno brzo povezivanje na sve PC i laptop računare Top...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.999,00 RSD
Vrsta
Nova
14.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Mikrofoni GAD166
Digitalna USB veza; trenutno radi na bilo kom računaru i laptopu Topla, bogata i jas...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Mikrofoni GAD163
Idealan za live stream, youtube, twitch, Streamlabs, XSplit, Mixer... Kval...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
27.999,00 RSD
Vrsta
Nova
27.999 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

15.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Iako je origanalna igra Resident Evil već dobila rimejk početkom 2000-tih, gruša obožavalaca tenutno razvija jedan u Unreal Engine.
15.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom...
14.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Ono što je sigurno jeste da nivo dopamina u toku cele igre raste, drži vas budnim i aktivnim, gotovo „na trncima“. Ako je ovo ono š...
13.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Leviathan AI može da meša ciljeve kako se njemu prohte, tako da se dešavalo i da na početku partije se borimo sa mini-bossem dok je ostatak par...
13.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Neenah je možda vozač za bekstvo, a Kevin čovek sa kontaktima, ali izgleda da je Eli mozak operacije.
12.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Ponovno pokretanje Saints Row dodaje mnoštvo novih funkcija i potpuno novu postavu likova, uključujući DJ-a kriminalca Kevina.
11.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Saints Row ponovo pokreće seriju sa novim okruženjem i potpuno novim likovima, uključujući sjajnu novu ekipu koju igrači mogu da upoznaju.
11.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Bulkhead Interactive, developer multiplejer igre  FPS Battalion 1944 je objavio da prekida partnerstvo sa izdavačem Square Enix.
10.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Saints Row će prikazati kako titularna banda stvara svoj jedinstveni identitet u Santo Ileso, ali će im se suprotstaviti tri bande, jedna od njih su Idols.
10.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Embark Studios je objavio da je njihova PvE multiplayer igra, ARC Raiders, pomerena za 2023.