Vesti/Najnovije
27.05.2024.
Autor: Danica Manojlović

Šta znamo o FUNKO FUSION?

Neočekivana zabava

Još jedna igra je ovih dana dobila datum izlaska! Ova godina definitivno donosi neke promene u načinu na koji se developeri ponašaju sa novim igrama, a da li je to dobro ili loše, pokazaće vreme.

Funko Pop i 10:10 Games

Funko POP je fenomen o kojem se mnogo piše ali uvek ima nešto ovo da se kaže. Ove figure su mnogima interesantna tema a neki od njihovih junaka krase police svuda. Funko napominje da svako ima nekog omiljenog lika a da je na njima da te likove “ožive” njihovim lutkama. Baš zbog toga je ovih dana postavlja pitanje o tome kako će toliki Funko poznati likovi funkcionisati u jednoj AAA igri?

Ovo je prvo izdanje 10:10 Games, studija koji su pokrenuli osnivač TT Games Džon Barton i bivši šef dizajna TT Games Arthur Parsons. Predstavlja video igricu o popularnom setu igračaka sa temom određenih franšiza. Funko Fusion je ukrštanje nekoliko franšiza, uključujući one nasilnije kao što su Invincible, Shaun of the Dead i The Thing. Ocenu za tinejdžere sugeriše da je ponekad pomalo krvav, ali sve i dalje ima preslatku i prepoznatljivu Funko Pop estetiku.

Ali, pored svega navedenog, ovo je i kooperativna pucačina sa donekle razornim okruženjima.

Možda ima onih koji su umorni od raznih crossovera ali će sigurno biti iskreno oduševljeni idejom da vide svoje omiljene likove u ovoj igri jer ih toliko ima, da za svakoga ima neki heroj!

Osnovno o igri

Funko Fusion je akciona avantura za jednog igrača i onlajn kooperativno iskustvo koje je omaž NBC Universalovom spisku voljenih franšiza i Funko Popu! U igri će igrači slaviti svoje omiljene filmove i TV serije u širokom spektru od više od 20 franšiza.

Tim je doneo odluku u ranoj fazi razvoja da ne prikazuje glasovnu glumu, tako da ćemo imati pantomima scene kao u starijim Lego igrama.

Planira se i DLC jer stvaraoci igre žele da blisko sarađuju sa fandomima naslova koja imaju u igri, kao i sa igračima koji će uživati u Funko Fusion. Oni zaista žele da se angažuju sa zajednicom koja će prihvatiti igru i te komentare će koristiti u donošenju odluka.

Krvavi crossover

Lista franšiza koje će se pojaviti u igri se stalno dopunjuje ali ovo su do sada potvrđena imena od strane 10:10 Games:

  • Back to the Future
  • Battlestar Galactica
  • Child’s Play 2
  • Five Nights at Freddy’s
  • Hot Fuzz
  • Invincible
  • Jaws
  • Jurassic World
  • Masters of the Universe
  • Megan
  • The Mummy
  • Nope
  • Scott Pilgrim vs. The World
  • Shaun of the Dead
  • The Thing
  • The Umbrella Academy
  • Voltron
  • Xena Warrior Princess

Nemojte pomisliti, iako se Funko Fusion na prvi pogled čini kao dečija igrica, da je sve onako kako se izgleda. Ovde imamo horor filmove kao što su Jaws, Nope i Five Nights at Freddy’s zbog kojih Funko Fusion sadrži više krvi od očekivanog. Ali, 10:10 Gamessu dali sve od sebe da ostanu na nivou ocene za tinejdžere.

„Ciljamo na tinejdžerski rejting koji nam omogućava da spojimo sve ove IP adrese, ali što je važno, tretiranje na način na koji radimo, gde ćemo imati komično nasilje, komične nestašluke, pomerićemo granice i okvire, ali nemojte da idete predaleko“, izjavio je Parsons, direktor dizajna Funko Fusion i šef izdavaštva 10:10 Games. „Sve je to urađeno sa ukusom i sa malo šaljivog govora, i tu možemo dozvoliti da se to mešanje desi. Ono što objedinjuje ovde je Funko i Funko pogled, i to je ono što omogućava da to funkcioniše zajedno.“

Datum izdavanja i platforme

Funko Fusion izlazi 13. septembra 2024. a pojaviće se u sledećim verzijama (preorder je u toku, tako da već danas možete rezervisati svoj primerak):
PS5 Funko Fusion
PS4 Funko Fusion
Switch Funko Fusion
XBOX Series S|X Funko Fusion
Ono što sigurno znam je da ćete moći da kupite fizičke predmete na temu Funko Fusion i preko njih zaradite besplatne nagrade u igri.

Svi oni koji unapred poruče Funko Fusion će dobiti “Walking Dead” pack, napravljen u partnerstvu sa fizičkim distributivnim partnerom Skybound, prilikom lansiranja, a uključuje Rick Grimes i Michonne Hawthorne kao igrive likove i varijantu odeće za svakog.

Interesantno je da je izdavač rešio da ponudi određenim velikim gejming lancima različite in game poklone za preordere što nekako dodatno daje na vrednosti ovoj igri. 

Šta vi mislite, da li će ovo biti dobra igra?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41569
Funko Fusion - PlayStation 4 Akciona igri iz trećeg lica Nova Funko Fusi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.174,00 RSD
Ušteda 5%
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499,00 RSD
6.174 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50537
Funko Fusion - PlayStation 5 Akciona igra iz trećeg lica Nova Funko...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.599,00 RSD
Ušteda 5%
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999,00 RSD
7.599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Funko Fusion Akciona igri iz trećeg lica Nova Funko Fusion igra, ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.599,00 RSD
Ušteda 5%
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999,00 RSD
7.599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Funko Fusion - XBOX Series X Akciona igri iz trećeg lica Nova Funko Fusi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.599,00 RSD
Ušteda 5%
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999,00 RSD
7.599 ,00 RSD

Slični članci

14.
Nov.
2023.
Vesti/Najnovije
Funko Pop figurice postale su pravi hit među kolekcionarima i ljubiteljima pop kulture širom sveta poslednjih godina dok Manga, japanski strip, i...
12.
Oct.
2023.
Vesti/Najnovije
Postoje trendovi koji traju jako kratko ali i oni koji nastavljaju da nas oduševljavaju. FUNKO POP figure su postale neizostavni deo naše pop kult...
10.
Oct.
2021.
Ova mama je gejmer
Idealna akcija za sve obožavaoce Duran Duran.