Vesti/Najnovije
04.12.2020.

Silent Hills je „gotovo u potpunosti potvrđen“

Tvrdi pouzdani izvor

"Leaker" je definitivno reč koja mnoge muči kada su u pitanju vesti o igrama. Definicija bi bila "osoba koja bez odobrenja pušta u javnost tajne informacije". Ali kako nazvati jednom rečju takvu osobu? Leaker je nekako najnormalnije ostaviti za sada ali da li je ispravno? Javite nam ako imate bolju ideju.

Jedna takva, pouzdana osoba je objavila da je Silent Hills skoro definitivno potvrđen.

Po ko zna koji put ove godine, leaker je izvestio da se Silent Hill vraća kao ekskluziva PlayStation 5, mada ovoga puta ističući da je naslov više od pukog reboot-a, u pitanju je Silent Hills. Tom iz Moore’s Law is Dead, koji je prethodno tačno pustio informaciju o novom God of War (neki kažu God of War 8), u svom podcast-u je podelio informacije za koje veruje da su „gotovo u potpunosti potvrđene“. Prema naslovu, ta igra je Silent Hills, poznati otkazani projekat Hideo Kojime koji je prvi put otkriven pre ko zna koliko godina, i to sa Kojimom na čelu, ništa manje.

"Za neke od njih sam bio prisiljen na čuvanje tajne, ali sada imam i druge izvore koji mi to govore. Tako da sada imam više izvora koji mi prenose neke od ovih stvari, pa ću to jednostavno reći. Silent Hills? To zvuči gotovo u potpunosti potvrđeno, kažem opet „skoro u potpunosti“, jer i dalje je kao, ja [...] nisam razgovarao s nekim ko radi na igri i sličnim stvarima, ali - zvuči u osnovi potvrđeno da su zaista mogli da urade i sklope neki dogovor da Kojim-om da radi na ovoj igri. I mislim da postoji šansa da to otkriju [...] na [dodeli Game Awards]. U najmanju ruku znam da je ovo nešto na čemu rade, bilo da se to sada otkrije ili ne “.

Ovo se baš i ne poklapa sa informacijama koje smo čuli od marta meseca. Tada smo čitali o novom naslovu Silent Hill, međutim, većina informacija koje smo čuli bila je fokusirana na to da se radi o ponovnom pokretanju serijala koji su predvodili bivši programeri Team Silent, a biće predstavljen kao ekskluzivni PlayStation 5 naslov. Iz više izvora se takođe čuje da će igra biti objavljena na ovogodišnjoj dodeli Game Award 10. decembra, ali jedna stvar je u sukobu sa Tomovim "likerom". Znamo da je Sony u jednom trenutku želeo da uspostavi vezu između Kojime i Konamija kako bi oživeo Silent Hills, ali da je dogovor propao (tačnije, nikada nije išao dalje od razgovora ili dva).

Ovo novo "curenje" može se smatrati bitnim  ako su zaista uspeli da vrate Kojimu, a ovo je čini se novi projekat koji je Konami vrlo očigledno tizovao tokom cele godine. Uprkos tome, Kojima nije do sada komentarisao bilo kakvu umešanost u franšizu od svog odlaska iz kompanije, a povrh toga citirane su i druge dve ključne osobe u razvoju igre (Guiellrmo Deltoro i Norman Reedus) „F#"k Konami“ i „Hvala Bogu što nije uspelo“. Dvoumimo se da li da verujemo da je ovde zaista tako.

I dalje su skoro svi uvereni da se Silent Hill igra sigurno radi, ali Silent Hills? Naročito Silent Hills koja zapravo uključuje Kojimu? Mišljenja su podeljena.

Samo par dana do dodele Game Award, pa ... valjda ćemo saznati, na ovaj ili onaj način.

Šta vi mislite?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4881
Od legendarnog kreatora Hideo Kojime stiže nam potpuno novo PlayStation 4 iskustvo koje...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4304
PS4 Metal Gear Solid 5 - The Definitive Experience
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch igre NSW170
Switch Yu-Gi-Oh! - Legacy of the Duelist - Link Evolution
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC2274
Sa spektralnim bićima koja su svuda oko njega i čovečanstvom na ivici masovnog izumiran...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

21.
Mar.
2023.
Vesti/Najnovije
Ako željno čekate kooperativno iskustvo veštica, onda ćete čekati još neko vreme.
20.
Mar.
2023.
Vesti/Najnovije
Developer Monomi Park je doveo odlična poboljšanja i mislimo da je ovo nastavak koji ni sami fanovi nisu mogli da zamisle. A razvoj je praktično tek p...
18.
Mar.
2023.
Vesti/Najnovije