Vesti/Najnovije
08.04.2021.

Alcina Dimitrescu aka Lejdi Dimitresku

Šta se sve o Lejdi zna za sada?

IGN, kao i IGN Adria, često imaju neke ekskluzivne intervjue i vesti. Trenutno su u saradnji sa kompanijom Capcom dogovorili ekskluzivne tekstove, trejlere i vesti vezane za igru Resident Evil Village.

Stojeći visoka 9’6 ” (skoro 290cm!), Alcina Dimitrescu, poznatija jednostavno kao Lejdi Dimitresku, momentalno je postala planetarni fenomen čim je predstavljena kao jedan od glavnih negativaca u predstojećem Resident Evil Village-u. Ali, koliko su joj velika stopala? M? To vas najviše zanima, jel da? E, pa znamo i to!

Čak i bez opakih kandži, samo zbog svoje veličine, Lejdi Dimitresku je toliko impozantna da će se svaki muškarac osećati slabim i malim kad se suoči sa njom, a glavni protagonista Village-a Ethan Vinters nije izuzetak. Kad vam je dama Dimitresku za petama, ili će vam iscediti krv, ili ćete trčati koliko vas noge nose da biste spasili živu glavu. Humanoidni zlikovac ove veličine i snage koji je, pride, i žensko, nešto je što ranije nismo videli u Resident Evil-u. Niti u bilo kojoj franšizi video igara do sada.

Tokom meseca aprila Resident Evil Village će biti IGN First igra, što znači da ćemo imati mnogo ekskluzivnih intervjua, snimaka gameplaya i još mnogo toga. Danas možemo ekskluzivno da otkrijemo nikad do sad prikazan koncept art posvećen najomiljenijoj velikoj ženi na celom Internetu - Lejdi Dimitresku, kao i njenim trima ćerkama.

Izvor IGN

 

Umetnički direktor Tomonori Takano bio je odgovoran za dizajn Lejdi Dimitresku. Odgovarajući na brojne zahteve fanova, prethodno je otkrio visinu ovog zastrašujućeg lika. Iako zapanjujućih 2.9m uključuju njene visoke potpetice i šešir širokog oboda, Lejdi Dimitresku i dalje lako prebacuje visinu bilo kog živog čoveka. Ipak, neki od najviših ljudi u zabeleženoj istoriji prilaze dovoljno blizu da visini Lejdi Dimitrescu daju nežni dodir stvarnosti, što je svakako čini još više zastrašujućom.

Ali, pitate se vi, šta je sa veličinom njenih cipela? Pitali smo Takanoa da i ovo izmeri, a on se vratio sa impresivnim rezultatima. Veličina cipele ledi Dimitrescu je 44 cm (17,3 inča), što je gotovo dvostruko više od prosečne ženske cipele. Takođe je oborila Ginisov rekord najvećih stopala na svetu, koji drži Jeison Rodriguez Hernandez, i to za skoro 4 centimetra. Takano je dizajnirao obuću Lejdi Dimitresku na osnovu pravog para cipela sa visokim potpeticama, koje je skenirao i digitalno promenio veličinu kako bi odgovala strahovitoj visini dive.

Ali, naše kolege sa japanskog IGN-a nisu išle sve do sedišta kompanije Capcom u Osaki samo da bi razgovarali o stopalima. Zajedno sa režiserom Morimasom Satom, Takano im je ispričao kako je nastala dominantna grofica zamka Dimitrescu i kako su njih dvojica reagovali kada su videli da je njihova kreacija postala Internet fenomen i pre nego što je igra uopšte puštena u opticaj. „Namerno smo dizajn likova učinili malo ekstravagantnijim nego u Resident Evil 7, ali ne, nismo ovo očekivali“, smeje se Takano.

Sato napominje da je stvaranje likova koji ostavljaju utisak tema igre od samog početka, a reakcije na otkriće Lady Dimitrescu uverile su ga da je ovo bio pravi izbor. „Osnovni koncept igre u okruženju sela odlučen je u ranim fazama razvoja“, kaže Sato. „Posle toga smo počeli da razmišljamo o likovima. Da bi se stvorilo realistično selo koje deluje kao pravo mesto, likovi koji tamo žive izuzetno su važni. Za glavne neprijateljske likove razmišljali smo kako se uklapaju u područje u kojem će se svako od njih nalaziti, kao i o iskustvu koje bi mogli pružiti.”

Izvor IGN 

 

„Ideja je bila i da se sve učini sličnim Resident Evil-u 4...” koji je, inače, takođe smešten u selu. Resident Evil 4 je omiljen zbog nezaboravnih likova poput Bitoresa Mendeza i Ramona Salazara. „Postoji još dosta likova sa sličnim značajem za priču kao što je slučaj sa Lejdi Dimitresku, pa se tome možete radovati“, dodaje Sato.

Lejdi Dimitresku možda nije jedini negativac Village-a, ali, prema Takanu, njen dizajn datira od samog početka ovog projekta. Priseća se kako je tim počeo da izrađuje prototip lika. „Ponovo smo koristili model lika Mia iz Resident Evil 7 i naterali je da nosi haljinu i kapu“, objašnjava. „Mislio sam da će to biti dovoljno da joj doda karakteristike zastašujućeg duha, ali nismo mogli da je učinimo zaista zastrašujućom. Tada smo odlučili da model lika učinimo mnogo većim. To je bio početak dame Dimitresku.“ Umetnički direktor nastavlja: ​​„Nacrtao sam sliku na kojoj se ona sagnula da bi prošla kroz vrata. Tada sam osetio da će ovo uspeti.“

Daljom razradom te ideje tim je stvorio i područje, kao i iskustvo koje će odgovarati novoprojektovanoj dami. To je bio Zamak Dimitrescu, gotički vampirski dvorac. „Prvobitni koncept bio je dvorac u kojem su živele samo žene“, seća se Sato. „Pokušali smo mnogo različitih stvari kako bismo groficu učinili zastrašujućom i učinili da deluje kao boss. Bilo je ideja da i ona bude sličnija stvorenjima iz igre, ali na kraju smo osetili da je visoka žena najjednostavnija, ali i najmoćnija stvar koju možemo učiniti.“

Lejdi Dimitrescu nije samo visoka dominantna žena nalik vampiru. Njenu modu inspirisali su stilovi iz šezdesetih godina prošlog veka, a Takano se nada da će je ovo razlikovati od ostalih gotičkih zlikovaca. „Smatrao sam da bi samom bavljenju gotskom estetikom pomalo nedostajalo originalnosti, zbog čega sam želeo da dodam modernu ideju toj premisi“, objašnjava Takano.

„Ugledali smo se na modu iz ere u kojoj su bile aktivne glumice poput Audrie Hepburn, kao i na porodicu Addams. Koristili smo ove izvore kao osnovu za stvaranje manje konvencionalne gotske postavke.“

Svakako, dama Dimitresku nije jedina fatalna žena koja vreba Itana u zamku – njene tri voljene ćerke će ga takođe pratiti. Bela, najstarija ćerka, tiha je i ima jaku glavu na ramenima. Kasandra je sadista koji uživa u ubijanju, dok je Daniela, najmlađa ćerka, najluđa je od sve tri. „Itan ima porodicu koju pokušava da zaštiti, pa smo želeli da imamo porodicu i sa strane lejdi Dimitresku , kako bismo pružili kontrast“, ​​objašnjava Sato.

„Koncept je započeo kao dvorac sa stotinu veštica u sebi, ali to je bilo teško prilagoditi formatu video igre, zbog čega smo na kraju i napravili ovako“, kaže Takano. „Ali zapravo, kada budete igrali igru, možete da primetite da je postavka i dalje prilično blizu toj ideji. Sve neprijateljske vrste unutar zamka su ženskog pola. Sa Lejdi Dimitrescu kao guruom ovog kulta, stvorili smo hijerarhiju žena. Ove žene muškarcima isisavaju krv, pa biste mogli reći da je to komplementarno Drakuli.”

Izvor IGN

 

„Napolju, ispred zamka, možete videti tela kojima je isceđena krv, koja izgledaju kao mršava strašila, a svi su muškarci. To je okruženje u kojem su žene veoma jake. “

Čini se da ovo užasno iskustvo u kojem se relativno slab muški lik teroriše nametanjem jakih žena crpi inspiraciju iz vrste sado-mazo fantastike koja se retko viđa u video igrama. U okviru serijala Resident Evil igara, Lejdi Dimitresku i njene tri ćerke predstavljaju pretnju kakakvu nikada ranije nismo videli.

Kako bi smelo uveo serijal u nove pravce, Sato kaže da je u fazama planiranja podstakao tim da isproba što više neobičnih ideja. „Mi nismo tim koji započinje sa jednom idejom, zatim je malo po malo širi“, objašnjava Sato. „Kada isprobavamo nove ideje, započinjemo težnjom ka nečemu ekstremnom. Kako napredujemo, ideja obično počinje da odstupa od čistog horora. Tako da na kraju moramo iskustvo da vratimo užasu.“

Prema Takanu, stotine veštica u originalnom konceptu trebalo je da budu uglavnom bez odeće. Divovska grofica i njene tri jezive kćeri su ono što je ta ideja postala kada je tim „vratio horor“.

 

Ukoliko još uvek niste odigrali neke os starijih igara ove franšize, proverite šta sve imamo u ponudi kada je u pitanju Resident Evil.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41096
Resident Evil Village, osmi glavni nastavak čuvene Resident Evil franšize donosi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50040
Resident Evil Village, osmi glavni nastavak čuvene Resident Evil franšize donosi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO573
Doživi dramatične događaje koji su se odigrali u gradu Raccoon u potpuno novom izdanju...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Ušteda 25%
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999,00 RSD
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD

Slični članci

24.
Mar.
2021.
Vesti/Najnovije
Resident Evil serijal proslavlja 25 godina postojanja pa je tim povodom Capcom najavio još jedan Resident Evil Showcase za april.
22.
Jan.
2021.
Vesti/Najnovije
https://www.games.rs/proizvodi?search=capcomVisoke vampirice sačinjene od buba, baja sa telekinetičkim moćima i dosta čudnih stvari u novom Resident Evil Vil...
09.
Oct.
2020.
Ova mama je gejmer
Postoje oni koji se toliko plaše gejminga da će svom detetu dozvoliti toliko pogrešnih stvari samo da ne bi igralo igrice. Kako im objasniti ko...