Vesti/Najnovije
11.04.2021.

Epic Games gubi novac

Kompanija će izgubiti oko 300 miliona dolara zbog ekskluziva

Izgleda da Epic Games shvata da je, obzirom na vodeću ulogu platforme Steam i njihovu trenutno veliku bazu korisnika, jedini način na koji se može izboriti sa njima kao najjačim konkurentom postojanje igara koje ne možete igrati na Steam-u, bar na određeno vreme.

Ekskluzivni ugovori sa nezavisnim kompanijama koštaju, a čini se da Epic Games gubi ogroman novac da bi se te ekskluzive mogli i da ponude. Međutim, izvršni direktor kompanije Epic Games, Tim Sweeney izgleda da nije zabrinut zbog ovoga. U stvari, izgleda prilično ponosan na to. Uprkos tome što je platio približno 444 miliona dolara za "minimalne garancije" na nezavisnim igrama za Epic Games Store u 2020. godini, prodaja svih nezavisnih igara za prošlu godinu je iznosila oko 265 miliona dolara. Apple je rekao da su Epic Games izgubili oko 181 milion dolara na Epic Games Store-u 2019. godine, dovodeći iznos ukupnih dosadašnjih gubitaka na više od 300 miliona dolara, ukoliko ove cifre budu tačne. Velike igre poput Metro Exodus i Control objavljene su prvo na EGS-u pre nego što su kasnije stigle na Steam. U to vreme, posebno sa Metro-om, odgovarajuće kompanije za igre kritikovane su zbog ove odluke. Od tada je to postala prilično uobičajena praksa.

Ove cifre je Apple naveo u izjavi kao deo tužbe protiv Epic Games-a, ukazujući da je usluga neisplativa i da joj nedostaju bezbednosne funkcije koje Apple App Store uključuje u svoju ponudu. Ističe i da većina prihoda od Epic Fortnite igre generišu i na platformama koje nisu iOS, što bi naizgled ublažilo efekat igre koja tamo više nije dostupna.  Izvršni direktor Epic Games, Tim Sweeney izgleda da ni najmanje nije zabrinut zbog gubitaka prihoda. Potvrdio je ove procene koje je naveo Apple na svomTwitter  nalogu, ističući da je to ulaganje u posao i da je postigao fantastičan uspeh u pokušaju da dopre do gejmera sa dobrim igrama.

Ove navedene cifre su i dalje prilično male u poređenju sa Epic Games u celini. Kompanija je prošlog avgusta procenjena na više od 17 milijardi dolara nakon što je osigurala dodatna sredstva. I uprkos tome što mesecima nije dostupan na iOS-u, Fortnite nastavlja da se prodaje i napreduje na drugim platformama.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50028
Fortnite: The Last Laugh Bundle sadrži: 1,000 V-Bucks Tri odela: The Joker, Poison ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

07.
Apr.
2023.
Ova mama je gejmer
Svi mi imamo momente kada ne želimo da naučimo nešto novo jer mislimo da smo sve već videli i probali. I to je normalno. Poenta je u tome da shvatimo ...
10.
Sep.
2020.
Nintendo
Upravo smo dobili informaciju o novom Ninendo paketu o kome nije bilo ni reči!
14.
Aug.
2020.
Vesti/Najnovije
Pare su uvek nekako problem.