Vesti/Najnovije
15.06.2021.

Najskuplje igre u GameS radnjama - 2. deo

Izbor kolekcionarskih izdanja je veliki ali su količine minimalne

Nastavljamo sa predstavljanjem kolekcionarskih izdanja u našim radnjama.

World of Warcraft - Shadowlands - Collectors Edition - 14.999

World of Warcraft - Shadowlands - Collectors Edition sadrži

  • Artbook Shadowlands u tvrdom povezu
  • Shattered sky podlogu za miša
  • Set od 4 kolekcionarske značke sa znakovima svakog zaveta Shadowlands
  • Digitalni zvučni zapi
  • A Shadowlands-Level Character Boost
  • Anima Wyrmling Pet
  • Ensorcelled Everwyrm Mount
  • Vestments of the Eternal Traveler
  • Illusion: Wraithchill – Weapon Enchant
  • 30 dana game time

Kako najbolje predstaviti neku igru ako ne recenzijom nekih od eminentnih kritičara i medija. Evo kako su momci iz Play!Zine okarakterisali ovu igru.

Kao neko ko davno nije ovoliko igrao World of Warcraft, koliko god da mi je to teško da kažem, stvarno želim da pohvalim Blizzard, jer mislim da je ovo jedna od boljih ekspanzija. Napravili su neke neophodne promene koje su stvarno osvežile igru, te smatram da će kežual igračima biti privlačnija nego ikada ranije, a pritom da ni oni hardcore igrači neće biti uskraćeni svojih zadovoljstava. Koliko god da smatram da priča ima svoje mane, glavna kampanja mi je bila zabavna, kao i samo levelovanje, što se ne može često reći u istoriji ove igre. Kao neko ko je dostigao 60. nivo pre nego što je počeo da piše ovaj tekst, želim da vam kažem da je Shadowlands pun šarenolikih noviteta, i ukoliko ste fan ove franšize, mislim da je sada pravo vreme da se vratite i ponovo pružite šansu ovoj sada već legendarnoj igri.

Detroit - Become Human - Collector's Edition - 14.999

Sadržaj Become Human - Collector's Edition:

  •  Figura androida „Kara“ visoka 27 cm sa rotirajućim krakovima mašine i užarenim LED halo svetlom u osnovi.
  •  Holografska Ciberlife kartica koja sadrži kod igre koji se može iskoristiti na Steam-u za punu PC verziju igre
  • Set od tri pina

IGN Adria u recenziji iz 2018. godine tvrdi da je... 

Reći da Detroit: Become Human izgleda fantastično je potpuno suvišno. Samo jedan pogled na igru dovoljan je da vilica automatski dodirne pod i da se ozbiljno upitate kako PlayStation 4 uopšte može da pokrene ovako nešto, a ne još i da to sve teče u realnom vremenu. Verovatno će kroz 5 ili 10 godina naići igra u odnosu na koju će humanoidi Detroita izgledati kao karton, ali u 2018. godini teško da ćete naići na igru na bilo kojoj platformi koja može da joj parira. Ipak, kada se malo bolje zagledate primetićete da nije ista količina pažnje posvećena okruženjima koliko likovima, a i verovatno ćete želeti da igru zavrtite na PS4 Pro konzoli ukoliko niste spremni za nestabilan framerate. FPS je skoro uvek zakucan na 30, što samo po sebi nije sjajno, ali na određenim scenama se oseća zapinjanje prilikom okretanja kamere. Ništa što je na nivou Until Dawn, samo lagano iritira. Kontrolisanje likova u istraživačkim scenama je i dalje dosta grubo, pa često dolazi do situacija da ''nabadate'' dok ne izrotirate lika tačno ka predmetu za interakciju. Ono što je veoma pozitivno su detektivske scene a la Batman Arkham serijal, sa sve premotavanjem toka dešavanja i donekle nam je žao što ih nije bilo više.

 

NBA 2K21 Mamba Forever -12.499

NBA 2K21 Mamba Forever Edition uključuje sledeće digitalne stavke:
• 100.000 virtuelnih valuta
• 10 000 MyTEAM bodova
• 10 MyTEAM tokena
• 60 MyCAREER Povećanje veština
• 40 promotivnih paketa MyTEAM (10 pri pokretanju, a zatim 3 nedeljno)
• Sapphire Damian Lillard and Zion Williamson kartice
• Kolekcija obuće MyPLAYER
• MyPLAYER ranac
• Kobe Bryant Digital Collection

RuR je igrao NBA 2K21 i napisao jednu podužu recenziju.

Novi NBA je dosta starog i malo novog. Mislim da je ovo rečeno mnogo puta za NBA 2K naslove i onda već počinje da zbunjuje zašto kreatori ne pokušavaju da osveže franšizu koja definitivno stagnira. Ako biste upalili NBA 2k16 i NBA 2k21 videli bi da se igre u mnogome skoro uopšte ne razlikuju. Zbog pandemije, odlaganja lige i drugih komplikacija reklo bi se da je Take-Two imao idealnu šansu da ostavi ovaj proizvod još da se krčka i obogati ili izmeni neke sadržaje. Na žalost to se nije desilo i dobili smo samo još jedan NBA 2K. Ovo je i dalje najbolja simulacija košarke koju možete da kupite ali bi svakako dobrodošlo malo pozitivne konkurencije kako bi igrači imali opcije a i igre naterane da se brže adaptiraju na potražnju. Dok se to ne desi, uživajte u različitim verzijama omota sa kojima dolazi NBA 2K21.

 

Tony Hawk’s Pro Skater 1 and 2 Collector's Edition - 11.999

Collector's Edition sadrži:

  • Igru Tony Hawk’s Pro Skater 1 and 2
  • Deluxe digitalni sadržaj
  • Limitirano izdanje daske za skejtbord proizvojdača Birdhouse

 

Hajde da vidimo kako je Svet kompjutera ocenio igru.

Zanimljivo je i to da su se u igri, sem tri, našle gotovo sve originalne muzičke numere, ali i da je dodato čak 37 novih pesama. Isto tako, u igri se pojavljuju svi skejteri iz originala, uz jedan zanimljiv twist. Naime, digitalni likovi izrađeni su tako da modeli u igri odgovaraju aktuelnom izgledu skejtera - svi su stariji dve decenije. To znači da ćete imati prilike da upravljate Tony Hawkom i njegovim sredovečnim drugarima koji izgledaju baš kao u stvarnom životu. Pored 13 skejtera koji su bili deo originala, sada je na raspolaganju i osam mladih lavova trenutno aktuelne scene, čisto da se stvari učine zanimljivim. Pošto je to već tako, ne čudi da je pored originalnih poteza i trikova moguće izvoditi i nove. Naravno, igračima je ostavljena mogućnost da „izrade” sopstvenog skejtera, a na raspolaganju je i jedan skriveni pretendent koji je napravljen prema liku poznatog glumca Džeka Bleka.

Za razliku od N.Sane Trilogy, Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 nisu dve odvojene igre u jednoj, već dve igre koje su postale jedna. To znači da ne postoji način da im pristupate odvojeno, niti je bio cilj da se izrade odvojeni upravljački meniji. Umesto toga, sve je smešteno pod jedan kišobran, s tim da je naglašeno koji nivoi pripadaju prvom, a koji drugom nastavku. Ovo nam se svidelo i zaslužno je za to što imate osećaj da se radi o potpuno novoj igri, a ne remasterizovanoj verziji.

 

Zombie Army 4 - Dead War Collector's Edition - 11.999

U pakovanju Zombie Army 4 - Dead War Collector's Edition imate

  • Osnovnu igru
  • Premium kutiju
  • Steelbook (metalnu kutiju)
  • Zombie Shark figuru 25 cm
  • DLC Digital Soundtrack sampler
  • ArtBook 60 stranica
  • DLC Undead Airman Character Pack

Još jednom ćemo citirati Svet Kompjutera.

Jasno se, međutim, sećam grešne zabave. Zombie Army 4, kao i prethodni nastavci, gađa iste centre u mozgu kao duvan, kocka, seks ili pljeskavica. Svaki segment igre, bilo da se radi o (prilično dugačkoj) kampanji ili kooperativnom horda-režimu, umešno je skockan i mnogo zabavniji nego što možete da pretpostavite. Kampanja, koju možete da solirate ili igrate kao deo četvoročlane ekipe, dešava se u Italiji i okolnim zemljama, u kojima ćete pokušati da sprečite Adolfa da ruinira svet. Kampanja je bogata loreom, dijalozima i tricama koje ćete skupljati po nivoima. Taj kolekcionarski aspekt igre drastično je izraženiji nego ranije – ovde ćete skupljati pisma, sličice i fragmente stripova, češljajući svaki milimetar nivoa u potrazi za njima (ako ste frik koji voli sve da kompletira). U igri postoji i detaljna progresija po nivoima i opremi, skinovima, emotikonima i drugim kučinama – sve se otključava postepeno i uvek ima još nečeg čega nemate... Pored kampanje, tu su horda-režim i nedeljni „event” koji je najčešće single-player nivo koji morate da igrate pod specifičnim uslovima (bez pogibije, recimo). Horda-režim, za solera ili četiri igrača, po konceptu je identičan modu Nazi Zombies iz Call of Duty igara, ali realno, nije tako dobar – produkcija koju nudi igra nezavisnog britanskog tima vidljivo je jeftinija i siromašnija od Activisionovog megalodona.

Esencija zabavnog u igri jeste gunplay, to jest, osećaj koji stvara borba vatrenim oružjem, ako već moram da potežem nezgrapni maternji jezik. U svakom trenutku raspolažete primarnim (snajper), sekundarnim (sačmara, automat, automatska puška) i tercijarnim oružjem (revolver ili pištolj), a vatrenu moć dopunjavate električnim, vatrenim i inim bombama, granatama ili zamkama. Snajperska puška je primarni izvor smrti za Hitlerovu nemrtvu soldatesku i njene progresivno opasnije primerke zombija – kao i u ranijim nastavcima i ovde imate zadržavanje daha i usporavanje vremena dok gledate kroz optički nišan, a posebno masni pogoci se nagrađuju usporenim snimkom balističke trajektorije metka i efektom na mozak, mošnice ili neki drugi deo zombijevog tela. Borba u igri ima specifičan atraktivni ritam koji brzo ulazi pod kožu i tera vas na igranje do sitnih sati, uz neizbežno kajanje narednog jutra. Zašto sam igrao ovu glupost kad sam svestan da je glupost? Iz istog razloga iz kojih si na slavi pojeo jedanaest baklava...

 

Hitman 3 - Deluxe edition - 10.999

Ova HITMAN 3 Deluxe edition sadrži:

  • Digital Soundtrack
  • Director Commentary Mission Introduction
  • Digitalni Artbook - The World of Hitman
  • Deluxe odela i dodatke
  • Deluxe Escalations

Emulation Galaxy je igrao Hitman 3 i evo šta momci kažu za igru.

 

Najbolja stvar u Hitman 3 igri je mogućnost da igrate Hitman 1 i 2 nivoe sa svim mogućim poboljšanjima, naravno ukoliko posedujete od ranije ta dva dela na vašem nalogu, nebitno da li se igrate na PC-u, Xboxu ili Playstation konzoli. Importovanjem nivoa ćete moći da igrate apsolutno sve lokacije u Hitman 3 endžinu. Sve šta ste otključali u prethodnim delovima će vam automatski postati dostupno i u trećem delu. ukoliko prenesete vaše sejvove iz keca i dvojke.  Taj napredak između sva tri dela je prosto fantastičan, a najbolja stvar u tome je što je napredak retroaktivan, ako bi tako mogli da kažemo. Stvari koje nalazite u trojci ćete moći koristiti i u kecu i dvojci.

Hitman 3 je završetak franšize kakvom smo svi mogli samo da se nadamo. Divna, prelepa, ogromna igra koja zavšava sagu i priču Agenta 47. Da nije malo priglupog AI-a, ovo bi bila prosto savršena igra u svakom mogućem pogledu. Kada se  podvuče crta za poslednja tri naslova, sadržaja koje smo dobili kako u ovom delu tako u prethodnim, poslednja Hitman trilogija je primer kako i na šta bi razvojni timovi trebali da se foksiraju u svojim igrama – gameplay, fluidnost, ekzekucija – sve šta krasi poslednju Hitman trilogiju od početka do kraja.

 

PS5 Call of Duty Black Ops - Cold War - 9.999

Ukoliko niste pročitali recenziju Games-Serbia, evo jednog dela iste.

Zombi mod je uvek bio nekako nepravedno zapostavljen, a stvari se ni ovoga puta nisu promenile nabolje. Call of Duty: Black Ops i Kino der Toten su za mene ostali neprevaziđeni, a sve posle toga nije uspelo da bude u tom rangu. Ono što mene odvraća od zombie moda u novijim igrama je dizajn nivoa, zatim grafički prikaz i atmosfera, i na kraju nepotreban manjak mapa. Što se tiče ovogodišnjeg izdanja, dostupan je standardan režim (čišćenje zombija po rundama) i onslaught (dosadni miks zombija i battle-royale).

Prošlogodišnja igra je bila fantastična, uvedeno je dosta interesantnih stvari u singleplayer kampanju, no ipak Call of Duty: Black Ops Cold War je uspeo da je nadmaši. Uvedeni su sveži noviteti i dodaci, napisana je nešto inteligentija i interesantnija priča (dobro obratite pažnju na reč “nešto”, pošto je i dalje u pitanju bljutava američka propaganda) i ostvarena je gotovo filmska atmosfera. Potpuno je legitimno reći da je ovo jedan od boljih Call of Duty naslova, iako na izopačen i po malo uvrnut način predstavlja atmosferu i dešavanja za vreme Hladnog rata.

 

Formula 1 - F1 2020 - Deluxe Schumacher Edition - 9.999

Šumaher Edition sadrži ekskluzivan sadržaj:

  • 1991: Jordan 191
  • 1994: Benetton B194
  • 1995: Benetton B195
  • 2000: Ferrari F1-2000

Prenosimo vam deo IGN Adria recenzije.

Za

  • My Team je nešto najbolje što je Codemasters ikada napravio
  • Povratak veoma zabavnog split screen moda
  • Sjajne performanse i na konzolama, 60fps na PS4 Pro!

Protiv

  • Recklaža asseta od ranije

Zaključak

Codemastersov simulator nove F1 sezone je u isto vreme najdublje sim iskustvo do sada, kao i najpristupačnija igra sa formulama ikada. Značajno oslanjanje na stare reciklirane vinjete kao i mnoga lica od ranije koja gledamo evo skoro celu generaciju, definitivno znače da F1 2020 ne izgleda toliko sveže, ali sjajni novi My Team mod kao i povratak splitscreena su nam doneli najviše zabave koju smo imali sa F1 u prethodnih mnogo godina.

 

PS5 Returnal  - 9.499

Deo Emulation Galaxy recenzije će vam objasniti sve o igri.

Po prelasku igre postaje jasno da je sama priča igre i dalje ostala velika misterija sa dosta otvorenih vrata za interpretaciju događaja i sudbine Selene, što se možda neće svideti svakom. Strog roguelike sistem pravila se na prvi pogled čini veoma restriktivnim, ali nam je do kraja igre postao maltene pozitivan, terajući nas da budemo uvek potpuno posvećeni igri gde uz poznavanje nivoa i prisustvom boljih oružja i opreme nijedan protivnik i boss ne predstavljaju veliku opasnost. Dok je samo trajanje kampanje solidno dugačko (od 15 to 20 sati za prosečnog igrača koji se snađe na početeku kampanje) i čak vijanje secret ending-a nije preteško za iskusnog igrača, ali vijanje platine zahteva baš mnogo vremena. Par trofeja zahtevaju pronalazak svih log-ova i vanzemaljskih arhiva, a pošto igra proceduralno pravi nivoe, ovi collectible itemi se nekad mogu teško pronaći. Pored centralne kampanje, igra nudi i dnevni challenge mod koji sukobljava sve igrace sveta na jednoj top listi.

Housemarque je javio da će razmotriti dodavanje sistema snimanja, ali da za sada nemaju dodatni komentar. Što se nas tiče, nedostatak opcije za snimanje je samo ozbiljno podigao atmosferu i važnost svakog provedenog minuta u igri, dajući nam do znanja da samo prelazak boss-a može da nam otključa put do novog nivoa i novu prečicu do njega koju kasnije možemo iskoristiti da brzo preskočimo početne nivoe. Mi takođe nismo imali problema sa rest modom, i često smo tako ostavljali aktivne sesije pauzirane.

Returnal je dokaz da je Housemarque spreman da postane ozbiljan developer koji može da realizuje bilo koji projekat u budućnosti. Kvalitetan miks odličnog gameplay-a, inovativnih protivnika, restriktivnog ali zanimljivog roguelike sistema i fantastične prezentacije čine ovaj akcioni naslov igrom koju bi svaki PS5 korisnik trebao da kad tad isproba, i bez ikakve sumnje je naš prvi ozbiljni kandidat za ovogodišnju igru godine.

 

Uskoro vam donosimo listu kolekcionarskih izdanja koje očekujemo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slični članci

29.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
28.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
South Park - Snow Day! je igra koja nas vraća u detinjstvo kada su snežni dani bili sinonim za avanturu. U ovoj igri, fanovi serijala South Park imaju prilik...
27.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Čovek je uvek imao želju da ide u svemir, a ako volite da igrate igre sa tom tematikom, evo par predloga.