Vesti/Najnovije
03.07.2021.

FUNKO figure - Ko je sve Mandalorian?

Osećate li silu ili ste malo na tamnoj strani? This is the way…

Današnje pitanje je malo teže od prethodnih.

Osećate li silu ili ste malo na tamnoj strani? On je …

 

Od trenutka kada je premijerno počela serija The Mandalorian i prvi put predstavila svetu dopadljivo biće slično Yodi, koje je sa obožavanjem postalo poznato kao Baby Yoda, obožavaoci ne mogu da se zasite ovog preslatkog lika. Još od njegove prve scene, obožavaoci su iskoristili svaku priliku da saznaju više o istoriji lika, uključujući i njegovo poreklo pre Mandalorijanaca.

Gde je bio pre njegovog predstavljanja? Da li deli vezu sa Yodom? Koji je puni opseg njegovih sposobnosti? Još jedno glavno pitanje koje se često pojavljuje među obožavaocima je da li se pojavio u bilo kom od filmova Ratova zvezda ili je u bilo kom od filmova bilo reči o njegovom liku. Svakako da znamo Mandalorijanove veze sa većim svemirom, ali da li se on zaista pojavio u nekom od filmova Ratova zvezda?

Odgovor verovatno neće iznenaditi mnoge!

Iako je Baby Yoda postao fenomen među obožavaocima Ratova zvezda i jedna je od najznačajnijih figura franšize, lik se nije pojavio ni u jednom filmu iz serijala Ratova zvezda.

Trenutno, Lucasfilm nema planove da se Baby Yoda pojavi u budućem filmu Ratova zvezda. To bi se, naravno, moglo promeniti imajući u vidu popularnost lika. Takođe je malo verovatno da će Lucasfilm otkriti planove za cameo u bilo kom od njihovih predstojećih filmova Ratova zvezda. To će biti iznenađenje, njegovom debiju u The Mandalorian.

Da li ćemo ikada videti film o Baby Yodi?

Teško je reći da li bismo mogli da gledamo film o Baby Yodi u budućnosti, ali naučili smo da nikada ne kažemo nikad. Uzimajući u obzir gde se putovanje lika završilo u sezoni 2, moguće je da bi se mogao pojaviti u budućem filmu ako Lucasfilm odluči da snima Luke Skywalker prequel.

 

Baby Yoda ima 50 godina!

Zahvaljujući dugom životnom veku Yodinih vrsta - sam Yoda je doživeo otprilike 900 godina pre nego što jenestao 1983. godine Saznajemo da je Baby Yoda u prvoj epizodi imala oko 50 godina, gde je Mandu rečeno da ima zadatak da pronađe metu tog uzrasta. To je pametno malo pogrešnog usmeravanja koje postavlja klimaktičko otkrivanje da lovac na glave traži novorođenče. I premda se njegove navike, svemirske žabe kao jelo i igranje dugmićima svemirskog broda čine razvojno tačnim, dečji stručnjaci su za Popular Mechanics su ​​rekli da je takva radoznalost više u skladu sa 1-godišnjakom, a ne petogodišnjom Baby Yodom. Takođe, nije strašno pričljiv što ga postavljaja iza onoga što bi se moglo očekivati od osobe njegove relativne starosti.

 

 

BABY YODA je muško

Nakon što je u debitantskoj epizodi spasio Babzy Yodu od prevremene smrti u rukama lovca na glave IG-11, naslovni Mandalorijanac kreće sa svojim mladim plenom kako bi ga dostavio svom carskom poslodavcu poznatom kao Klijent Client (Werner Herzog). U epizodi 3, klijent prima bebu; njegov doktor, Doctor Pershing (Omid Abtahi), govori o liku kao „njemu“. Stranica za porudžbinu za plišanu bebu Yodu kompanije Mattel takođe govori o liku kao njemu He. Međutim, već smo ranije videli ženskog člana Yodine vrste. Godine 1999, Star Wars: Episode I: The Phantom Menace, lik po imenu Yaddle bez rieči sedi u Jedi veću.

 

 

BABY YODA se umara kada koristi silu

U epizodi 2, Mando umoran od bitke u stvarnoj je opasnosti da ga zgazi divlja zver poznata kao Mudhorn. Usmeravajući svoje snage u obilazak pretnje, Baby Yoda je u stanju da izbegne pretnju, ali čini se da ga napor iscrpljuje i veći deo ostatka epizode ​​provodi u snu.

 

BABY YODA može da leči

U epizodi 7, vođa lovaca na glave Greef Karga (Carl Veathers) je teško ranjen zmajskim bićem (ili dragon-esque) na putu ka sukobu sa Imperijalima. Taman kada se čini da će Karga podleći otrovnom udaru stvorenja, Beba Yoda poziva Sila da trenutno zaceli njegovu ranu. Moć Sile u lečenju fizičkih tegoba prikazana je u Star Wars Expanded Universe poput knjiga i stripova, ali veći deo tog materijala postao je nekanonski nakon Disney akvizicije Lucasfilma 2012. godine. Ovo je prvi put da je lik u živoj akciji pokazao tu sposobnost.

 

 

BABY YODA može da ubije

Epizoda 7 donela je najšokantnije otkriće do sada: Dok je gledao svog surogat oca Manda kako se bori u prijateljskom takmičenju u rvanju s Cara Dune (Gina Carano), stvorenje postaje zabrinuto i kanališe Silu da uguši Caru, tehniku koju favorizuje Darth Vader u originalnoj trilogiji. Iako je oslobađa pritiska, očigledno je da Baby Yoda još uvek ne shvata vrednost ljudskog života i mogla bi puknuti svakog trenutka.

 

 

BABY YODA može da postane Jedi Master

Uprkos njegovom infantilnom statusu, čini se da neće proći još dugo, relativno gledano, dok Baby Yoda ne postigne zenovski način razmišljanja i zastrašujuće veštine Jedi majstora. Istaknuto je da je Yoda postigao taj rang u dobi od 100 godina, kada je počeo da trenira Jedije. To bi značilo da je Yodina vrsta sposobna za prilično brz razvoj između 50 i 100 godina.

 

 

ANAKIN SKYWALKER ne pada na bebu

Peta epizoda druge sezone Mandalorijana otkrila je da je Grogu bio u ozbiljnoj nevolji. Prema rečima Ahsoke Tano (Rosario Dawson), Grogu je odgajan u Jedi hramu. To znači da su ga Anakin Skywalker i car Palpatine zamalo ugušili kad su se zaverili da zbrišu Džedaje. Tano kaže Mandu (i Groguu, mada verovatno nije željan da ponovo proživi incident) da ga je neko zgrabio pre nego što je mogao da bude pogubljen. Identitet te osobe ostaje misterija.

 

 

BABY YODA ima cameo u The lego Star Wars Holiday special

Ako ne možete da se zasitite ovog lika, Grogu ima cameo u LEGO Star Wars Holiday Special strimingu na Disney +. (Animirani specijal je omaž za Specijalni prilog za Ratove zvezda koji se emitovao na televiziji 1978. godine i na koji se uglavnom gledalo kao na nisku tačku sage.) U specijalnom delu, Rey (koju je prikazala Daisy Ridley) vraća u neke ključne trenutke u istorija franšize, ali prekida dvoboj sa Dart Vejderom kako bi se obojica mogla diviti njegovoj ljupkosti.

 

 

Samo da napomenomo da.... Baby Yoda nije tačan odgovor na naše pitanje!

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Bobble Figure Star Wars Mandalorian POP! - The Child With Frog Visina: 9cm Zvanično l...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Funko POP! kolekcionarska figura - The Child Visina: 9cm Zvanično licencirani proizvo...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.499,00 RSD
Vrsta
Nova
5.499 ,00 RSD

Slični članci

26.
Jan.
2021.
Vesti/Najnovije
Prenosimo vam fenomenalnu vest sa Play!Zine.
22.
Sep.
2020.
Vesti/Najnovije
Vladimir Jaksić je osnivač i urednik portala holonetserbia.com. Od sredine 2000-ih uživa u loru i hronologiji Proširenog univerzuma Zvezdanih ratova. ...
28.
Aug.
2020.
Vesti/Najnovije
Prvi dan GamesCom-a nam je doneo neke interesantne vesti. Ovo je po nekima jedna od najinteresantnijih.