Vesti/Najnovije
23.06.2021.

TRUST je postao zelen!

Još jedna kompanija koja menja način poslovanja u cilju očuvanja planete

Da li ste pročitali tekst o tome kako Razer menja svoj način poslovanja i ulaže ne samo u promenu radne okoline, već i u edukaciju svojih radnika ali i kompletnog okruženja u cilju očuvanja prirodnih resursa planete. Čini se da je to put koji biraju još neke kompanije.

Sa svojom inicijativom Clevergreen,Trust sprovodi mnoge projekte koji se tiču uticaja proizvoda, pakovanja i poslovanja na životnu sredinu.

Sa Clevergreen-om smo na početku našeg održivog putovanja“, rekao je Allard Boer, finansijski direktor u Trust-u. „Snažno smanjujemo otpad i plastiku koja se koristi u našim proizvodima i ambalaži i sve više koristimo materijale iz obnovljivih izvora. Takođe nam je cilj poboljšanje mogućnosti recikliranja i optimizacija našeg procesa i operacije kako bismo smanjili otisak CO₂. “

Trust se fokusira na pametne promene koje mogu doneti razliku i već je postigao neke od svojih prekretnica. Kompanija je prešla na online uputstva za korišćenje, i na taj način izbacuju uputstva za korišćenje koja su se do sada štampala na papiru i stavljala u pakovanje. Trust je takođe smanjio veličinu svoje ambalaže i zamenjuje i uklanja unutrašnje odbojnike od plastike.

Ova promena na našim paketima GXT  gejming slušalica već je rezultirala smanjenjem plastike za 16% u 2020. godini“, rekao je Boer. „Stalno tražimo alternative koje se mogu reciklirati tradicionalnim metodama pakovanja i učestvujemo u raznim revizijama održivih sertifikata kao što su FSC i GRS."

Da bi potrošačima omogućio održiviji izbor, Trust uvodi sistem ekološke ocene za svoju ambalažu i proizvode. Na primer, ocena će se dati na osnovu upotrebe FSC sertifikovanog kartona ili ambalaže optimizovane za zapreminu bez plastike, pene, PVC-a i polistirena. Najviša ocena primenjivaće se kada je ambalaža ekološki najprihvatljivija, a sam proizvod je napravljen od recikliranih materijala. Na primer, torba za laptop Atlanta, prvi Clevergreen proizvod, napravljena je od recikliranih materijala a Trust je danas najavljuje svoj prvi od mnogih predstojećih proizvoda napravljenih od recikliranih materijala: torba za laptop Atlanta eco. Pogodna i ekološka torba napravljena od recikliranih 17 PET boca. Dodatna oprema, periferne uređaje i lične stvari sigurno se čuvaju u pregradama.

Poreklo upotrebljenih materijala potvrđeno je u skladu sa pravilima koje daje Globalni reciklirani standard (GRS). To znači da dobavljač tkanine ima GRS sertifikat, a potvrda o transakciji (TC) za svaku pošiljku dokazuje da je tkanina zaista stvorena od recikliranih materijala.  

Posao kao i obično više nije opcija. Moramo da posvetimo zimzelenu pažnju planeti i ljudima koji su uključeni u naš eko-sistem. Naša je odgovornost i ambicija da održivo dizajniramo proizvode, vodimo operacije i ponudimo potrošačima pametne, pristupačne i održive izbore. “ rekao je Boer. „To nije nešto što se može postići preko noći. To je stalni napor i angažujemo se i sarađujemo sa našim partnerima i dobavljačima kako bismo napravili ove pametne promene u našoj proizvodnji, operacijama i asortimanu proizvoda.

Više informacija o inicijativi Clevergreen dostupno je na www.trust.com/clevergreen

Slični članci

12.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Razer je rešio da se upusti u borbu za očuvanje planete i prirode na njoj. A vi?
31.
May.
2021.
PC
Veoma je važno odabrati pravu tastaturu kada pravite svoj gaming setup. Mnogima je bitno da prvenstveno dobiju najbolje ya novac koji planiraju da ulože...
27.
May.
2021.
PC
Trust je definiitno brend koji u svojoj ponudi ima proizvode za svačiji džep, a kod nas se definitivno najviše traže modeli namenjeni početnicima u sv...