Vesti/Najnovije
23.06.2021.

TRUST je postao zelen!

Još jedna kompanija koja menja način poslovanja u cilju očuvanja planete

Da li ste pročitali tekst o tome kako Razer menja svoj način poslovanja i ulaže ne samo u promenu radne okoline, već i u edukaciju svojih radnika ali i kompletnog okruženja u cilju očuvanja prirodnih resursa planete. Čini se da je to put koji biraju još neke kompanije.

Sa svojom inicijativom Clevergreen,Trust sprovodi mnoge projekte koji se tiču uticaja proizvoda, pakovanja i poslovanja na životnu sredinu.

Sa Clevergreen-om smo na početku našeg održivog putovanja“, rekao je Allard Boer, finansijski direktor u Trust-u. „Snažno smanjujemo otpad i plastiku koja se koristi u našim proizvodima i ambalaži i sve više koristimo materijale iz obnovljivih izvora. Takođe nam je cilj poboljšanje mogućnosti recikliranja i optimizacija našeg procesa i operacije kako bismo smanjili otisak CO₂. “

Trust se fokusira na pametne promene koje mogu doneti razliku i već je postigao neke od svojih prekretnica. Kompanija je prešla na online uputstva za korišćenje, i na taj način izbacuju uputstva za korišćenje koja su se do sada štampala na papiru i stavljala u pakovanje. Trust je takođe smanjio veličinu svoje ambalaže i zamenjuje i uklanja unutrašnje odbojnike od plastike.

Ova promena na našim paketima GXT  gejming slušalica već je rezultirala smanjenjem plastike za 16% u 2020. godini“, rekao je Boer. „Stalno tražimo alternative koje se mogu reciklirati tradicionalnim metodama pakovanja i učestvujemo u raznim revizijama održivih sertifikata kao što su FSC i GRS."

Da bi potrošačima omogućio održiviji izbor, Trust uvodi sistem ekološke ocene za svoju ambalažu i proizvode. Na primer, ocena će se dati na osnovu upotrebe FSC sertifikovanog kartona ili ambalaže optimizovane za zapreminu bez plastike, pene, PVC-a i polistirena. Najviša ocena primenjivaće se kada je ambalaža ekološki najprihvatljivija, a sam proizvod je napravljen od recikliranih materijala. Na primer, torba za laptop Atlanta, prvi Clevergreen proizvod, napravljena je od recikliranih materijala a Trust je danas najavljuje svoj prvi od mnogih predstojećih proizvoda napravljenih od recikliranih materijala: torba za laptop Atlanta eco. Pogodna i ekološka torba napravljena od recikliranih 17 PET boca. Dodatna oprema, periferne uređaje i lične stvari sigurno se čuvaju u pregradama.

Poreklo upotrebljenih materijala potvrđeno je u skladu sa pravilima koje daje Globalni reciklirani standard (GRS). To znači da dobavljač tkanine ima GRS sertifikat, a potvrda o transakciji (TC) za svaku pošiljku dokazuje da je tkanina zaista stvorena od recikliranih materijala.  

Posao kao i obično više nije opcija. Moramo da posvetimo zimzelenu pažnju planeti i ljudima koji su uključeni u naš eko-sistem. Naša je odgovornost i ambicija da održivo dizajniramo proizvode, vodimo operacije i ponudimo potrošačima pametne, pristupačne i održive izbore. “ rekao je Boer. „To nije nešto što se može postići preko noći. To je stalni napor i angažujemo se i sarađujemo sa našim partnerima i dobavljačima kako bismo napravili ove pametne promene u našoj proizvodnji, operacijama i asortimanu proizvoda.

Više informacija o inicijativi Clevergreen dostupno je na www.trust.com/clevergreen

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL285
Audio kanali 2.0 Osetljivost 108 dB Mikrofon da Pravi bežični stereo (TVS) br Fre...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.799,00 RSD
Vrsta
Nova
3.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00191
Tastatura u punoj veličini sa snažnom metalnom gornjom pločom RGB osvetljenje sa pod...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Mikrofoni GAD167
Digitalno USB povezivanje; trenutno brzo povezivanje na sve PC i laptop računare Top...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.999,00 RSD
Vrsta
Nova
14.999 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

12.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Razer je rešio da se upusti u borbu za očuvanje planete i prirode na njoj. A vi?