Vesti/Najnovije
30.06.2021.

Konami i Bloober Team su objavili

Još jedna strateška saradnja

Vesti o ovom partnerstvusu objavljene u saopštenju za štampu rano jutros, u sredu 30. juna, izjavom koju je dao Piotr Babieno, izvršni direktor Bloober tima, u kojoj se kaže:

Za mene je ovo istorijski dan i vrhunac nekoliko godina našeg rada . Činjenica da je tako poznata kompanija kao što je Konami odlučila da strateški sarađuje sa Bloober timom znači da smo se i mi pridružili svetskim liderima u igrama i postali ravnopravan partner vodećih igrača na ovom tržištu.

Da bi bilo jasno, ovo nije kupovina Bloobera od strane Konamija, već sporazum o strateškoj saradnji, što znači da će izdavač i programer zajedno raditi na zajedničkom razvoju odabranih sadržaja i razmeni znanja. Portparol kompanije Konami je potvrdio da će Bloober raditi sa kompanijom Konami i na postojećim i na novim IP-ovima. Iako nije pomenuo nijedan određeni naslov na kojem par već radi, ova najava je svakako ona na koju treba obratiti pažnju obožavaocima Silent Hill-a.

Na kraju, Blooberova poslednja igra The Medium ne samo da prebacivala igrače između dve različite verzije istog sveta, već je imala i  Akira Yamaoka iz Sillent Hill-a.

Portparol je takođe potvrdio da će Konami nastaviti da istražuje partnerstva sa raznim razvojnim kompanijama, kao i da nastavlja interni razvoj ključnih projekata među njihovim timovima, kao što ssu to radili dugi niz godina.

Šta vi mislite o ovoj saradnji?

Slični članci

29.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Finski studio koji stoji iza igre Returnal postaje 13. programer koji se zvanično pridružio PlayStation Studios.
05.
May.
2021.
Vesti/Najnovije
Dok polako pripremamo našu recenziju, hajde da vidimo kakve su ocene dali neki drugi portali.
21.
Sep.
2020.
XBOX
Microsoft ništa ne prepušta slučaju i tako kupuje jednu od najpoznatijih kompanija za razvoj hit igara kao što su Doom. Wolfenstein, The...