Vesti/Najnovije
09.07.2021.

WitcherCon - Uživanje za sva čula

Da li ste pripremili Witcher sendviče?

Sendvič od piletine se pojavljuje već u prvom delu virtuelnih avantura Geralta iz Rivije, a ozbiljno se vraća u Witcher 3: The Wild Hunt, gde je prilično uobičajen potrošni materijal - možete ga kupiti u gostionici ili pronaći u kutijama .... opljačkajte ga od palih neprijatelja. Ova grickalica polako vraća zdravlje u slučaju da nema drugih mogućnosti.

Pored toga, možemo naći i verziju sa pečenom piletinom.

Pošto se tokom našeg putovanja pojavljuje gotovo svuda, sendvič je postao jedan od najpoznatijih prehrambenih proizvoda iz igre. Kao poznati i korisni predmet tokom igre, ovo jelo zahteva pravilan tretman. 

Sastojci

  • pileća prsa - 350g
  • pečurke - 100g
  • raženi hleb - 4 kriške
  • ulje - 1 kašika  

UMAK:

  • majonez - 3 kašike
  • peršun - šaka
  • limunovog soka - 1 kašika
  • so
  • biber  

MARINADA:

  • tamno pivo - 200 ml
  • belog luka - 2 čena
  • začinjen senf - 1 kašika
  • med - 1-2 kašičice
  • limunov soka od pola limuna
  • slatke paprike u prahu - ½ kašičice
  • so
  • biber

Takav sendvič čini idealnu regeneracijsku grickalicu za održavanje vitalne snage tokom dugih sati žestokog igranja ili gledanja WitcherCon-a!

1. MARINADA

Stavite sastojke za marinadu u šerpu ( beli luk pritisnite kroz presu) i dobro promešajte da se sjedine. Što se tiče izbora piva, to može biti jako, ali i slatko tamno pivo, morate da probate marinadu pre dodavanja meda ukoliko je slatko, tako da ne ispadne preslatko. Stavite marinadu na vrlo jaku vatru i kuvajte da smanjite višak vode, sos mora imati gustinu sličnu sosu od pečenja. Trebalo bi da traje oko 15-20 minuta. Gotovu marinadu ohladite na sobnoj temperaturi, a nakon toga premažite očišćena pileća prsa marinadom i stavite u frižider na najmanje 1 sat.  

2. UMAK

Umešajte majonez, limunov sok, sitno seckan peršun i prstohvat bibera i soli. Stavite sos u frižider.  

3. PEČENJE MESA NA ŽARU

Verzija tiganj: Marinirano meso stavite na vruću, podmazanu tepsiju (najbolje tiganj). Filete pržite oko 4 minuta na srednje jakoj vatri, a zatim ih okrenite na drugu stranu i pržite još 5 minuta. Pored toga, pržite svaku stranu 30 sekundi, nežno držeći meso kleštima. Na kraju prženja dodajte nekoliko kašika vode (ona će cvrčati i pušiti) i protresite tiganj. Zatim pokrijte poklopcem, smanjite jačinu na minimum, dinstajte 1 min i isključite. Izvucite piletinu i prebacite je na tanjir.

Verzija sa roštiljem: U slučaju tradicionalnog roštilja na otvorenom, meso treba pripremiti na poslužavniku. Marinirane filete peći na žaru otprilike 15 minuta, povremeno ih okrećući i prelivati ostatkom marinade. Kada meso pravilno porumeni, stavite ga sa strane rešetke (tako da ne bude direktno iznad uglja koji gori) i ostavite oko 1-2 minuta da odmori. Zatim ga prenesite na tanjir.  

4. ROŠTILJ PČURKE I HLEB

Na istom tiganju ili roštilju brzo ispecite pečurke, isecite na debele kriške (oko 1 minut sa svake strane) i na kraju ih lagano pospite solju i krupno mlevenim biberom. Izvadite pečurke iz tiganja / roštilja i prepecite kriške hleba, takođe oko 1 minut sa svake strane.  

5. POSLUŽIVANJE

Namažite sos na krišku prepečenog hleba, dodajte pečurke na žaru i pileća prsa, stavite drugu krišku i takođe namažite sosom. Lagano pritisnite sendvič rukom i imate Witcher obrok!  

 

Slični članci

29.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Novi načini komunikacije donose i nove vidove zabave i oglašavanja a čini se da i CD Projekt Red pokušava da se povrati od fijaska sa igrom Cyb...
29.
Mar.
2021.
Vesti/Najnovije
Fotografije sa snimanja pokazuju kako bez sumnje izgleda Wild Hunt u sceni iz Netflix-ove adaptacije The Witcher Season 2.
31.
Aug.
2020.
PC
Kako je još jedno u nizu dela epske fantastike postalo legendarni serijal igara za kojim ne jenjava interesovanje?