Vesti/Najnovije
01.09.2021.

Big Rumble Boxing: Creed Champions

Svi smo mi u nekom momentu Rocky Balboa!

Big Rumble Boxing: Creed Champions, je potpuno nova bokserska igra koja je deo Creed i Rocky franšize.

U pitanju je bokserska arkadna igra smeštena u Creed filmski univerzum. Igrači će moći da preuzmu ulogu poznatih likova iz filmova Creed i Rocky. Od Adonis Creed-a do Viktor-a Draga.

Rocky je tu naravno.

Funkcije igre i arkadni način borbe koji sadrži "nove priče" gde igrači mogu otključati nagrade, kao i lokalni takmičarski mečevi za više igrača će biti više nego zanimljivi. Postoji i način vežbanja koji vas postavlja pravo u klasičnu montažu za obuku u stilu Rockija.  

Igru je razvio Survios, u partnerstvu sa filmskim studijem Metro Goldwyn Mayer, i označava drugi studijski Creed projekat, nakon Creed: Rise to Glory, VR igre objavljene 2018. godine.

Filmska franšiza Rocky ima pomalo čudno nasleđe. Prvi film bio je ozbiljna drama, osvojio je tri Oscara, uključujući i onaj za najbolji film. Ali kako su akcije filmske zvezde i pisca Silvestera Stallone-a rasle, sve je nekako postalo više akcioni festival koji je kulmiinrao sa Rocky 5, a zatim se ponovo uspostavio kao dramatičniji serijal sa Rocky Balboom, šestim filmom u serijalu. To je dovelo do snimanja Creed -a, gde sin Rockijevog protivnika u prva dva dela trenira sa samim Rocky-jem.

Boks igre imaju slično nasleđe, više manje.

Eugene Elkin, stariji softverski inženjer u Surviosu je pokušao da objasni kako se predstojeći arkadni naslov Big Rumble Boxing: Creed Champions uklapa u žanr. Bokserske igre koje smo videli u poslednje vreme, kao na primer Fight Night, što je neverovatna igra, ali je više simulator, po njemu. Postoji i žanr borbenih igara, koji se ne poklapa toliko sa boksom. Zbog toga je developer rešio da se u ovom naslovu stavi negde na sredinu. Njihova inspiracija je serijal Ready to Rumble. Sjajne igre poput tih nikada neće izaći iz mode. Ljudi i dalje mogu da preuzmu Ready to Rumble i da se zabave. To je stari sistem, zastarela grafika, ali je igra sjajna. Druga inspiracija je bio Smash Bros. - samo zato što je brawler i lako ga je preuzeti. Postoji samo nekoliko tastera i svako može da igra. Boks igre mogu biti i jedno i drugo. Ploča je ista, ali igra je drugačija.

Big Rumble Boxing je nastavak Creed: Rise to Glory. Obe je napravio Survios sa Elkinom na čelu. Creed je bio VR naslov, i iako je to značilo da se Big Rumble Boxing u osnovi mora obnoviti iz temelja, to je takođe značilo da se tim odlično snašao u Rocky svetu. "Osećam se kao da mnoge IP igre padaju sa kvalitetom i postaju prosečne, " Kaže Elkin. "Po mom mišljenju, često osnova priče postavlja mnoga ograničenja u pogledu toga kako bi igra trebala da izgleda. MGM, je bio odličan partner u našoj prvoj rundi, oni vole, i imate slobodu šta god poželite da radite. Oni će igrati, oni će nam dati svoje povratne informacije, ali oni će voleti, "Vi momci napravite priču". Prvo iskustvo je bilo tako dobro, a način na koji je to zaista došlo je kada smo objavili igru VR Rise to Glory. U našem trejleru za YouTube bilo je mnogo komentara sa pitanjem imamo li i verziju koja nije VR, poput ' Mogu li da je pustim na Switch-u? ' i odgovor je bio: "To je VR igra, ali o tome ćemo razmisliti". Pa smo razmišljali o tome i došli smo do onoga što mislimo da je odlična igra izgrađena od osnova za tradicionalnije konzole. Ovo ide tradicionalnijom rutom sa kontrolerom, doživljajem stare škole u ​​arkadnom stilu. "

Ali kako tačno napraviti nastavak VR igre koji neće biti VR?

Kako objašnjava Elkin, poenta je da ga ne tretirate kao nastavak. "Kada smo tek krenuli u pravljenje ove igre, znali smo da će to biti iz osnove, " Kaže Elkin. "Ali imali smo mnogo iskustva, jer smo to radili toliko puta. Zapravo, naš prvi pokušaj u ovom prototipu bio je, 'hajmo od prvog lica, i dalje ga kontroliše tastatura ili miš ili gamepad'. Samo zato što imamo toliko iskustva, možda možemo da stvorimo mnogo iste mehanike. Odmah smo shvatili, nemojmo pokušavati da ponovo stvorimo ono što smo ranije radili. Pa smo krenuli tradicionalnijim putem. I mnoga ograničenja sa kojima se moramo boriti u VR -u su nestala. Tako da odjednom imamo toliko slobode jer u VR -u, vi ste kontrolor, ne znam šta korisnik radi. Ne ponašate se kao bokser. Mogu se ponašati kao bokser, znaš, blokirati ti lice. Ovde bismo zaista mogli da učinimo da izgleda i oseća se onako kako želimo."

Međutim, to ne znači da je sve 100 posto realno. S obzirom da igra crpi inspiraciju iz Ready to Rumble, ima nekoliko trikova u rukavu. "Ako želim da oborim momka u vazduhu, ili ako želim da radim animaciju gde zglobovi prstiju stružu po zemlji i zapale se, mogu, " navodi Elkin. Ovo nije samo čisti boks, to je vrlo arkadno boksersko iskustvo. 

Ovde se vraća inspiracija Smash Bros-om. Big Rumble Boxing želi da uhvati plug-and-play  vibraciju Nintendo brawler-a, a Elkin objašnjava da je ova pristupačnost osnovni element izgradnje ove igre. 

 

 

 

Igrica Big Rumble Boxing će se od 03.09. 2021 prodavati u svim GameS radnjama u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu po ceni od 4.999 dinara.

U slučaju da želite da unapred poručite neke igre, ili proverite šta se sve novo očekuje, pogledajte naš Preorder deo. Za sve preorder kupovine imate promo popust.

Games for all - imamo sve u svojoj ponudi. Na vama je da odaberete!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41188
Da li imaš ono što je potrebno da bi postao šampion? Treniraj, bor...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Da li imaš ono što je potrebno da bi postao šampion? Treniraj, bor...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO795
Da li imaš ono što je potrebno da bi postao šampion? Treniraj, bor...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD

Slični članci

11.
Apr.
2022.
Ova mama je gejmer
Ovih dana mnogi krive gejming zbog loših ocena svoje dece. Da li je stvarno gejming pravi ili dežurni krivac za sve?
26.
Aug.
2021.
Nintendo
Budući da je No More Heroes 3 izlazi sutra, evo zašto bi obožavaoci možda trebalo da odigraju Travis Strikes Again pre nego što pokrenu na...
19.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
EA je rešio da posluša igrače i ponudi neka unapređenja. Hoće li to biti dovolljno?