Vesti/Najnovije
28.09.2021.

Agatha Christie - Hercule Poirot-The First Cases

Brka star 101 godinu

Slučajevi poznatog detektiva su nastali iz mašte i pera Agate Kristi, najprevođenije književnice na svetu, a zabeleženi su u 33 romana i u više od 56 kratkih priča.

Ovog brku su igrali mnogi poznati glumci u filmskim i serijskim adaptacijama romana. U prvom romanu, izdatom pre tačno 101 godinu, Tajanstveni slučaj u Stajlsu, Poaroov prijatelj, Hejstings, predstavlja ga kao detektiva izuzetnog njuha, koji koristi psihologiju i svoje široko znanje o ljudskoj prirodi kako bi prepoznao izvršitelja zločina. Njegovi slučajevi se uvek završavaju dramatično i sa raspletom koji je zadovoljavajući za njegov vlastiti ego, čime potvrđuje važnost njegovih moždanih ćelija i da je najveći detektivski um u Evropi. Interesantno je da je Agata roman završila još 1916. ali je objavljen tek 1920

Ovu igru izdaje Microids, koji nam uskoro donosi i nove avanture Štrumfova The Smurfs - Mission Vileaf .

Dobitnik BAFTA nagrada, develper Blazing Griffin je radio na ovoj igri. Interesantno je da je igra napravljena kao zvanična saradnja sa kompanijom Agatha Christie odgovornom za autorska prava ove književnice. Igra je originalna priča iz univerzuma belgijskog detektiva. Radnja se dešava u vreme pre nego što je stekao ime, i Hercule Poirot je samo skromni detektiv u predratnoj Belgiji. Nakon što je pozvan na vereničku žurku ćerke iz uticajne porodice Van den Bosch, biva zarobljen sa ostalim gostima u dvorcu kada krene iznenadna snežna oluja. Kao što ste verovatno pretpostavili, dešava se ubistvo i na vama je da kao Poaro rešite slučaj. Moraćete da  koristite svoje sposobnosti dedukcije i povežete tragove zajedno pomoću vaše genijalnosti i malih sivih ćelija. Povezivaćete elemente slučaja dok ispitujete različite članove porodice, istražujete tragove i pretražujete kuću.

Ubistvo nije jedina misterija koju ćete rešiti, jer istraživanje tragova otkriva šokantne tajne.

 

  • Ponovno otkrijte legendarnog detektiva u neispričanoj kriminalističkoj priči. Budite Hercule Poirot na početku svoje detektivske karijere i dokazivanja da zna šta radi.
  • Stavite svoje male sive ćelije na test koristeći veštine dedukcije da povežete tragove u svoju mapu uma. Mapa uma će vam omogućiti da vizualizujete i povežete elemente slučaja kako biste doneli vlastite zaključke ... i rasvetlili krivca u iznenađujućem raspletu!
  • Rešite složen slučaj ubistva i saznajte šta se krije iza varljivih pojava porodice Van den Bosch.
  • Ispitajte sve osumnjičene i pribavite ključne informacije od njih bez njihovog znanja. Otkrijte svako sumnjivo ponašanje dok saznajete mračne tajne i rivalstva belgijske više klase.
  • Istražite luksuznu kuću punu zakopanih misterija. Otkrivanje ubice neće biti jedina zagonetka koju ćete morati da rešite ..

 

Par interesantnih činjenica o ovom fenomenalnom detektivu:

  • On je penzionisani belgijski policajac koji je postao čuveni svetski privatni detektiv.
  • Vrlo je ponosan na svoj izgled, kako na svoje besprekorno potkresane crne brkove, tako i na svoje lakovane, kožne cipele. Koristi specijalni preparat pod nazivom „Revivit“ za potamnjivanje svojih sedih vlasi.
  • Uporno insistira na preciznosti i urednosti, pa su čak i njegove knjige u biblioteci složene po visini.
  • Prvi opis ovog detektiva je dao Hejstings upravo u „Tajanstvenom događaju“ i to sledećim rečima: „Jedva da je bio nešto viši od 160 cm, ali je imao vrlo dostojanstveno držanje. Oblik njegove glave je bio identičan obliku jajeta i uvek ju je držao malo naherenu u stranu. Odeća mu je bila neverovatno uredna. Verujem da bi zrno prašine kod njega proizvelo veću bol nego rana od metka.“
  • Velika, životna ljubav Herkula Poaroa je grofica Vera Rosakof, izuzetna Ruskinja koja je proterana iz svoje otadžbine i čije je aristokratsko poreklo pomalo sumnjivo. Grofica krade dijamante i podržava Veliku četvorku pre nego što doživi preobražaj i postane menadžerka jednog noćnog kluba.
  • On je jedini fiktivni lik koji je dobio svoju čitulju i to na naslovnoj strani Njujork Tajmsa iz 1975. godine nakon što je izašao roman „Zavesa: Poaroov poslednji slučaj“.
  • Čarls Lofton je bio prvi glumac koji je igrao Herkula Poaroa na sceni 1928. u komadu „Alibi“ prema romanu „Ubistvo Rodžera Akrojda“, i od tada su ga, između ostalih, glumili Albert Fini, Piter Justinov, Dejvid Suše i Džon Malkovič.
     

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41219
Otkrij neispričanu zločinačku priču iz misteriozne mladosti poznatog detektiva Herkula ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Otkrij neispričanu zločinačku priču iz misteriozne mladosti poznatog detektiva Herkula ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Nova igra zasnovana na popularnom stripu i animiranoj seriji Pomozi Štrumpfovima...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO827
Otkrij neispričanu zločinačku priču iz misteriozne mladosti poznatog detektiva Herkula ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Ušteda 60%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
1.999 ,00 RSD

Slični članci

28.
Sep.
2021.
Vesti/Najnovije
Ko nije imao svog omiljenog Štrumfa?
22.
Sep.
2021.
Nintendo
Svako od nas ima svoje razloge zbog kojih igra određene igre. Mi smo pokušali da navedemo 15 razloga zbog kojih milioni širom sveta igraju Anim...
16.
Nov.
2020.
Ova mama je gejmer
Danas je The Guardian objavio interesantan tekst o istraživanjima koje je sproveo Oxford University a koje potvrđuje neka ranija o kojima sam pisala. Ukratko...