XBOX
20.04.2022.

Ključni igrač napušta XBOX

Razlaz posle 20 godina

Chris Novak, Xbox-ov šef istraživanja i razvoja, napustio je kompaniju nakon što je skoro 20 godina radio na različitim pozicijama. Kao šef R&D, tokom pet godina, bio je zadužen za korisničko iskustvo za sve stvari koje se bave igranjem igara u Microsoftu, uključujući Xbox Live, Game Pass i Cloud. Takođe je pomogao u istraživanju First party igara.  

Novak je započeo svoju karijeru u Xbox-u u novembru 2002. godine kao direktor dizajna, postao je arhitekta dizajna 2009. godine i bio na toj poziciji sedam godina. Na kraju je preuzeo Xbox-ovo R&D odeljenje i postatao je instrumentalna kreativna snaga u nekoliko Xbox-ovih najistaknutijih novitetaa. Novak se osvrnuo na svoj rad i vreme u Xsbox-u u intervjuu za Polygon.

"Microsoft je bio mesto na kome sam naučio mnogo u vrtlogu igara, od najboljih svetskih u industriji,"; rekao je Novak. „Moram da se osvrnem na sve jer sam ga video i u najboljim i najgorim vremenima. I taj proces učenja, izuzetno cenim."  Novak je unapređen u šefa istraživanja i razvoja tokom strateške promene u Xbox-u.

"Koliko je veliki taj izazov kada pokušavate da izgradite iskustva čitavih igara na uređaju za koji nikada nije dizajniran? To je bio izazov," rekao je Novak. "Proveli smo ogromnu količinu vremena kao deo Cloud napora, sa Cloud inženjerima, jureći to i uveravajući se da nam sva tehnologija omogućava da ovaj izlaz prikažemo na bilo kom uređaju.  To je jedan od mojih najponosnijih trenutaka." ovo je izjavio za Play Anywhere inicijativu koja je najavljena 2016. godine na E3. 

Novak je rekao Polygonu da se neće odmah pridružiti nekoj drugoj kompaniji jer želi malo vremena da se ponovo fokusira na svoj život nakon smrti osobe koja mu je bliska.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Xbox series X GTA V izdanje sadrži kompletno GTA 5 iskustvo, single player, pristup več...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Uleti sa tribina i uživaj sa potpunom kontrolom WWE univerzuma. WWE 2K22 stiže sa redi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Microsoft Flight Simulator je sledeća generacija jedne od najomiljenijih generacija si...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Xbox Series S, najmanja, najslađa Xbox konzolu ikada. Iskusite brzinu i performans...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
39.999,00 RSD
Ušteda 11%
44.999,00 RSD
Vrsta
Nova
44.999,00 RSD
39.999 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

18.
Oct.
2022.
XBOX
Nacon je jedan od nezavisnih proizvođača kontrolera koji se trudi da dovede osećaj i performanse po donekle nižoj ceni. Kompanija često uključuje i male...
18.
Aug.
2022.
XBOX
Sa datumom izlaska na proleće 2023., programer Planet of Lana otkriva neke bitne vesti u vezi sa igrom koja dolazi na Xbox Game Pass.
12.
Aug.
2022.
XBOX
Xbox Game Pass nastavlja sa iznenađenjima i čini se da će njihov spisak igara još malo pa biti beskonačan, uz neverovatan broj D1 igara.