XBOX
23.06.2022.

Xbox Cloud Gaming dobija podršku za tastaturu i miša

Ozbiljni su!

O Xbox Cloud Gaming-u se sve više govori i piše.

Ranije poznat kao Project xCloud, upoznao je Xbox igrače sa jednostavnim načinom igranja njihovih omiljenih naslova putem striminga, bilo da koriste računar, Xbox One ili čak pametni telefon ili tablet. Usluga je imala neke svoje mane i dobila je kritike, ali je generalno dobro prihvaćena uz i dalje primetne nedostatake.  

Jedan od najznačajnijih problema je nedostatak podrške za tastaturu i miš. Iako je većina Xbox gejmera već navikla da koristi svoj kontroler za igranje igara direktno na Xbox-u ili preko Xbox Cloud Gaming servisa za striming, to je funkcija kojoj su se mnogi ipak nadali. Srećom, ti igrači će sada biti zadovoljni.

Zvanično je potvrđeno da je podrška za tastaturu i miš u toku. Softverski inženjer u Xbox-u, Morgan Brown je potvrdio vest, napominjući da bi programeri sada mogli da implementiraju kontrole, ali globalna podrška je još uvek u toku. U bliskoj budućnosti, igrači mogu da očekuju da će moći da koriste miša i tastaturu za kontrolu svih Xbox Cloud Gaming igara, ukoliko to žele.

Ovo je u skladu sa samim Xbox konzolama, pošto su pre nekog vremena dobile podršku za tastaturu i miš. Nažalost, Brown nije dao informacije o tome kada će se ta funkcija lansirati, tako da nam još uvek predstoji čekanje. 

Neke igre pokazuju značajnu prednost u kontrolama kada se koriste tastatura i miš prilagođeni specifikacijama korisnika. Ovo često stvara konflikt kada igre povlače PC igrače i konzolne podjednako, jer jedan obično završi sa potencijalnom prednošću u odnosu na drugog. Pošto Xbox Cloud Gaming dobija kontrolu sa tastature i miša, moguće je da se ovaj problem intenzivira, jer bi čak mogao da utiče na igre koje obično ne dozvoljavaju igru na više sistema. Međutim, ovaj potez će verovatno još više učiniti da Xbox bude privlačan onima koji ga nisu još kupili, kao i da koriste Xbox Cloud Gaming. Iako je Microsoft doneo bezbroj Xbox igara i na Windows računare, nije svaka igra napravila skok u igranju.

Kupovina Xbox Game Pass Ultimate nivoa košta znatno manje od kupovine potpuno nove konzole, pod uslovom da igrač čak može da pronađe Xbox Series X,  kao i same igre. PC igrači koji se zainteresuju za Xbox ekskluzivne naslove mogu na kraju da se pridruže usluzi kada se ova funkcija pokrene.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
The Callisto Protocol je nova generacija survival horror igrica iz uma Glena &Sc...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.074,00 RSD
Ušteda 5%
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499,00 RSD
8.074 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO872
The Callisto Protocol je nova generacija survival horror igrica iz uma Glena &Sc...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.124,00 RSD
Ušteda 5%
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499,00 RSD
7.124 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO868
U sumrak poslednjeg dana letnjeg kampa, devet tinejdžerskih vaspitača je gurnuto u nepr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 Konzole HKO52801
Akcija traje od 03.08 do 16.08 ili do isteka zaliha U prodaji Playstation 5 konzola sa tr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
84.999,00 RSD
Ušteda 7%
90.996,00 RSD
Vrsta
Nova
90.996,00 RSD
84.999 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

12.
Aug.
2022.
XBOX
Xbox Game Pass nastavlja sa iznenađenjima i čini se da će njihov spisak igara još malo pa biti beskonačan, uz neverovatan broj D1 igara.
24.
Jun.
2022.
XBOX
XboX Game Pass nastavlja da dodaje igre na svoj spisak, uz danas dve nove igre, battle royale i sportski sim.
20.
Apr.
2022.
XBOX
Chris Novak napušta Xbox sa mesta Rukovodioca istraživanja i dizajna.
19.
Jan.
2022.
XBOX
Da li su sada neke stvari jasnije ili su postale sumnjive?
17.
Jan.
2022.
XBOX
Xbox Game Pass nam za malo novca nudi široku ponudu igara. Ta ponuda je sada dodatno proširena jednom trilogijom!
11.
Jan.
2022.
XBOX
Nema sumnje da je sa stanovišta hardvera, XBOX Series X impresivna konzola. Ona ima neke karakteristike i mogućnosti zbog kojih je sa razlogom nazana ...
30.
Mar.
2021.
XBOX
Microsoft planira da pokloni izuzetno limitiranu ediciju XBOX kontrolera koji su izrađeni u čast akvizicije sa kompanijom Bethesda.
11.
Jan.
2021.
XBOX
Čini se da smo ipak pronašli prvi tekst objavljen u Srbiji o XBOX konzoli.
07.
Jan.
2021.
XBOX
Ko pita, ne skita... Tako misli i Bil Gates.
06.
Jan.
2021.
XBOX
Microsoft je poslao anketu vlasnicima Xbox konzola sledeće generacije i postavio pitanje da li bi korisnici cenili karakteristike PS5 DualSense u njihov...