Blog
03.01.2024.
Autor: Stefan Starović

Gaming tastature - SteelSeries Apex Pro TKL - za one koji gaming shvataju ozbiljno

SteelSeries Apex Pro TKL bežična tastatura

Tastature su jedna od najvažnijih periferija za gejmere, i zato je jako bitno da svi oni ispred sebe imaju proizvod koji neće ograničiti njihove sposobnosti, već im unaprediti gejming sekcije, i biti koristan dugi niz godina. Uvek je mudra odluka investirati u mehaničku tastaturu koja će otključati mogućnosti koje niste ni znali da imate u video igrama. Apex Pro serija tastatura od SteelSeries-a već godinama zadovoljava potrebe čak i najzahtevnijih gejmera, a mi vam predstavljamo najnoviju bežičnu verziju SteelSeries Apex Pro TKL koja je pokupila razne nagrade od portala koji se bave haardverom. U nastavku otkrijte i zašto.

SteelSeries Apex Pro TKL Wireless

 

SteelSeries Apex Pro TKL nastavlja SteelSeries-ovu Apex Pro seriju, a tastatura pripada takozvanim tankeyless (TKL) mehaničkim tastaturama koje su postale popularne poslednjih nekoliko godina. TKL tastature su manjih dimenzija od standardnih, jer nemaju numerički deo, tako da ih korisnici mogu lako prilagoditi radu od kuće, a popularne su i kod ljudi koji nemaju veliku radnu površinu. Kao i prethodne tastature Apex Pro serije, i ova mehanička tastatura poseduje Omnipoint prekidače, ali najnoviju verziju koja vam omogućava da podesite tačku aktiviranja određenih tastera. Na primer, blago pritisnite taster da idete polako napred, a pritisnite ga do kraja za trčanje.

 

Prekidači imaju širi raspon podesivih tačaka aktiviranja nego ranije i sada se kreću od 0,2 do 4,0 mm. Apsolutna preciznost i do sada neviđene opcije podešavanja su vam na dohvat ruke. Omnipoint tasteri imaju i daleko brže vreme odziva od 0,7 ms, a testirani su i na 100 miliona pritisaka, tako da znate da pored fleksibilnosti dobijate i izdržljivost. Plastične ABS kapice su zamenjene sa dvostrukim PBT plastičnim poklopcima sa prijatnom teksturom na vrhu. Gornja metalna ploča Serije 5000 indentična je aluminijumu koji se koristi za izradu aviona i prža ovoj tastaturi stabilnost i dugotrajnost.

OLED displej sa desne gornje strane je integrisan u kontrolni centar koj vam omogućava da promenite podešavanja, profile, i da uživo vidite sve promene koje se dese. Još jedna sjajna pogodnost sa kojom dolazi SteelSeries Apex Pro TKL je magnetni jastuk za zglobove, što retko možemo videti uz TKL tastature. Tu je i pristupačni USB Type-A ulaz tako da ne morate da se zapetljate u kablove kada želite da priključite fleševe ili slične USB uređaje.

 

SteelSeries Apex Pro TKL je izvanredna tastatura za gejming koju možete podesiti na razne moguće načine da bi vas podržala u video igrama koje igrate. Izrađena je od kvalitetnih materijala što garantuje da ćete je dugo koristiti, dvadeset puta je brža od standardnih mehaničkih tastatura, a i vreme odziva je čak jedanaest puta brže.Tastatura nosi tutulu jedne od najbržih na svetu, a već ovih praznika u GameS-u možete da testirate ovo priznanje.

Slični članci

11.
Sep.
2023.
Ova mama je gejmer
Video igrice sa temom košarke su popularne već dugo. Od realističnih simulacija do zabavnih igara u arkadnom stilu, a ovo su možda najbolje od njih..
16.
Apr.
2024.
Nintendo
Za sve one koji se verovatno pitaju zbog čega stavljamo Nintendo i Mobilno na istu listu, odgovor je jednostavan - igraju se u pokretu!
15.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
U jednom od prethodnih tekstova smo se bavili umetničkim delima u video igrma, ali sada je vreme da se pozabavimo igrama koje istražuju umetnost.