Društvene igre
27.11.2023.
Autor: Games Stuff

Kako odabrati pravu društvenu igru?

Par saveta za početnike

Društvenih igara igara je mnogo, pa je samim tim i izbor najbolje za vas i vaše društvo ne baš lak zadatak.

Izbor prave društvene igre može biti neodoljivo zabavan baš zbog tog širokog izbora dostupnih opcija. Važno je da pre kupovine razmotrite svoj životni stil i preferencije za igranje.

  • Ako volite strateško razmišljanje, potražite društvene igre koje uključuju strategiju i taktičko donošenje odluka.
  • S druge strane, ako vise volite opuštenu zabavu sa prijateljima postoje društvene igre koje vam mogu ulepšati veče i doneti puno smeha i zabave.
  • Pored toga, uzmite u obzir raspoloživo vreme koje imate za sesije igara. Neke društvene igre mogu potrajati satima da se završe, dok su druge dizajnirane za brzo i jednostavno igranje.
  • Na kraju, odvojite vreme da istražite različite žanrove i izaberete igru koja je u skladu sa vašim interesovanjima i životnim stilom.  

Pronalaženje savršene društvene igre uključuje razmatranje faktora kao što su vaše preferencije za igranje i raspoloživo vreme. Bez obzira da li imate izražen pobednički duh ili više volite opuštenije i društveno iskustvo, postoji društvena igra koja odgovara vašim potrebama. Zato odvojite vreme, istražite različite opcije i izaberite igru koja je u skladu sa vašim interesovanjima i pristupom igrama. Ovo isto uvek savetujemo i pre kupovine video igre za PC.

U prethodnim tekstovima smo pisali o povratku popularnosti ovih igara. Tendencije su da će društvene igre postati još popularnije jer se širom sveta radi na tome da se deca, ali i mi stariji, odvojimo od telefona i svih ostalih aparata kojima ispunjavamo slobodno vreme. Društvene igre su savršen predlog za dobru porodičnu zabavu.

Koji je Vaš stil?

U ovom novom digitalnom dobu, društvene igre su uspele da zadrže svoj šarm i popularnost uprkos dominaciji video igara. Postoji širok izbor društvenih igara koje mogu zadovoljiti različite interese i odabire. Kada birate savršenu board igru, važno je uzeti u obzir vreme koje imate na raspolaganju za igranje. Ako imate samo kratkeperiode vremena, idealan izbor je brza i jednostavna igre sa kratkim trajanjem. Međutim, ako imate dovoljno vremena i uživate u složenim i strateškim igrama, postoje opcije koje vam mogu pružiti mentalni izazov koji tražite.

Broj igrača za game night je još jedan važan faktor koji treba uzeti u obzir. Neke društvene igre su dizajnirane za velike grupe, što ih čini odličnim za društvena okupljanja i zabave. Ako više volite iskustva igranja koja su fokusirana na manji broj igrača ili često igrate sami, postoje društvene igre posebno dizajnirane za dva igrača ili za solo igru.

Usamljeni vuk ili društveni lav... izbor je vaš!

 

Faktori na osnovu kojih birate igru

Društvene igre su ponovo popularne jer pružaju opipljiv i društveni način za druženje sa prijateljima i porodicom. Odabir prave igre može biti neodoljiv, ili težak posao.

Da li više volite takmičarsku ili kooperativnu igru?

Da li želite brze runde ili igre koje zahtevaju više vremena?

Koliko igrača ste planirali?

Bitno je da razumete sopstveni stil igre i uzimajući u obzir ove faktore, izaberete igru koja je u skladu sa vašim potrebama i koja garantuje prijatno iskustvo.

 

Koliko želite da investirate?

Uvek je najbitnije proceniti koliko para imate odvojeno da potrošite i onda krenete u biranje najbolje u odnosu na ono što želite. Proverite i dodatke pojedinih igara, kao što je recimo Ticket to ride.

 

 

Evo i našeg predloga:

 

Za ljubitelje stragegija naš izbor bi bio Katan (Catan) jedna od najpopularnijih strateških igara na svetu.

 

Catan je možda i najpopularnija board igra danas a postoji već skoro 20 godina. Ono čime ona najviše pleni i što igrači hvale su jednostavnost i mehanika igranja. Kako kažu iskusni - trebaće vam samo par minuta da naučite pravila igranja, a trebaće vam godine da istražite finese ove zarazne društvene igre. Tabla je dovoljno raznovrsna a pravila igre odlično osmišljena da se izbegne repetitivnost, tako da je praktično svaka Catan igra drugačija

Igra je preporučena od strane proizvođača za uzrast 10+, ali ako vaša deca vole društvene igre (uzimajući u obzir našu inteligenciju), u ovoj board igri će moći da uživaju i godinu, dve dana mlađa deca.

Cilj društvene igre Catan je da izgradiš uspešnu civilizaciju na udaljenom ali resursima bogatom ostvu Katan. Ali ne samo uspešnu, već uspešniju od tvojih saigrača. Moraćeš da gradiš, da trguješ da naseljavaš, a najviše od svega, moraćeš da razmišljaš. Dobar početak je da otkriješ Katanove brojne luke, planine, pašnjake polja, šume i pustinje.

Nabavi Catan što pre i kreni u osvajanje ostrva Katan i izgradnju civilizacije.

 

 

Pročitajte i:

Kako da odaberete društvenu igru za sebe i svoje prijatelje?


 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Društvena igra HEAT - Pedal to the Metal te stavlja u ulogu trkača automobila sa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.599,00 RSD
Vrsta
Nova
7.599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ova igra kombinuje elemente strategije i spretnosti pružajući ti dinamično iskustvo koj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj igrača: 2-4 Trajanje igre: 60 minuta Uzrast: 13+
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj igrača: 1-4 Trajanje igre: 120-180 minuta Uzrast: 14+
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
13.499,00 RSD
Vrsta
Nova
13.499 ,00 RSD

Slični članci

24.
Nov.
2023.
Društvene igre
Društvene igre ponovo ulaze u modu! Čini se da smo se malo umorili od igranja na računaru i sami u svoja četiri zida. Ukoliko razmišljate o tom...
23.
May.
2022.
Vesti/Najnovije
Disney ima toliko predivnih likova, i svi su divni na svoj način. Ipak, Mala sirena je jedan od omiljenih ženskih likova. Pa i kada su karte u pitanju.