Društvene igre
13.04.2024.
Autor: Danica Manojlović

Društvena igra MARABUNTA

Mravi napadaju!

Dok u 2024. godini nedostaje video igara, čini se da društvene igre kreću jako i sa dosta novih igara. Jedna od njih je MARABUNTA!

Bilo je divnih filmova za decu sa mravima pa nije čudo da sada imamo i društvene igre sa istim. U igri MARABUNTA, koja spada u roll & write žanr, svaki igrač kontroliše koloniju mrava. A igraju dva ili tri igrača.

Ovaj je zaista jedinstvena igra u žanru. Ima tu kotrljanja, i ima pisanja ali igra mnogo više liči na neku stratešku igru.

U centru stola je heksagon, šestougao. Ovai heksadecimalni prostori čine mrežu koja je podeljena na 6 regiona po bojama. Vi i vaš protivnik se takmičite oko ovih regiona boja. Koji god igrač ima najveći zbir brojeva napisanih u prostorima tog regiona na kraju igre, osvojiće svoje poene za tu boju.

Postoji šest kockica i svaka ima jedinstvenu boju koja odgovara šest regiona. Osim svojih specifičnih boja, sve kockice su potpuno iste. Kockice prikazuju u svojoj boji baner 1, 2, 3 i list, plus bezbojna 0 i sanduk. Ako na kraju koristite plavu kockicu koja prikazuje 2, onda to znači da možete upisati 2 na prostor plave regije. Svaki igrač ima marker za suvo brisanje svoje boje, tako da znate koji brojevi pripadaju kom igraču.

Ako vam ovo do sada izgleda prosto i jednostavno, jeste! Ali...

U svakom krugu će naizmenično igrači bacati sve kockice i deli ih u dve grupe. Zatim protivnički igrač uzima jednu od dve opcije i koristi sve u tom potezu, a igrač koji je podelio kockice sledi njegov primer koristeći potez koji nije odabrao njegov protivnik. Ova podela kockica ili biranje opcije su često teški zato što su igrači strogo ograničeni u tome kako šire svoje mravlje carstvo na tabli. Vi možete napisati novi broj samo pored jednog od vaših postojećih brojeva, a ovo pravilo možete da prekršite samo dva puta tokom igre, jednom na početku i ponovo kada odlučite da potrošite svoj preostali mravinjak. Striktna ograničenja otvaraju mogućnost igračima da budu zli i pokvareni jedni prema drugima tako što će jedni druge u potpunosti isključiti iz oblasti. Onaj momenat u kojem izvučete protivnika iz oblasti u boji je trenutak kada učinite 1 od 6 kockica efektivno 50% beskorisnim za njih. Ukoliko završe sa 1, 2 ili 3 te boje, ne mogu ni da je koriste.

Verujte da ćete tokom igranja imati prave brutalne trenutke igranja kao u video igri.

Totalno drugačije od neke druge roll & write igre, Marabunta tera igrače koji pišu, trkaju se, bore i blokiraju na istoj zajedničkoj mapi. Igrači ne primenjuju istovremeno sve rezultate koje im kockice daju već jedan igrač baca i nada se  da će improtivnik ostaviti najbolji  deo. Postoje pojedinačne table igrača koje vam omogućavaju da trošite resurse, radite na bonusima i borite se za poen. Ovi žanrovski tropovi  podržavaju ovaj sistem umnih igara i takmičarskih poteza. Bonusi i divlje nule koje se mogu upisati u bilo koju regiju boja, pružaju dovoljno prostora za pomeranje kako bi se preokrenule taktike i iznenadili protivnici. Neki bonusi daju dodatne brojeve za pisanje na tabli  a drugi vam daju bonus mravinjak koji je potreban kada vam protivnik blokira pristup vitalnom regionu.

Dakle, ovo je jedna interesantna, napeta i zabavna igra koja će verovatno imati veliki broj fanova a možete je nabaviti u GameS-u - Marabunta društvena igra.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Marabunta je društvena igra gde svaki igrač u igri kontroliše koloniju mr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Monopol- Attack on Titan Broj igrača: 2-6 Trajanje igre: 60-180 minuta Uzrast: 8+ ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.499,00 RSD
Vrsta
Nova
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Srednje teška timska kartična igra sa tematikom čuvenog filmskog serijala Gospod...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Korišćena
3.599 ,40 RSD

Slični članci

25.
Feb.
2024.
Društvene igre
Idealna igra za ljubitelje One Piece koji vole misteriju!
06.
Feb.
2024.
Društvene igre
Ljubitelji životinja, sigurni smo, suprimetili pakovanje igre ARK NOVA na policama naših radnji. Ali, u čemu je tajna uspeha ove igre?
22.
Jun.
2022.
Vesti/Najnovije
Kickstart projekat je pokrenut a vi birajte vašu priču.