E Sport
19.03.2022.
Autor: Božidar Radovanović

Najviši profesionalni esportisti

Veliki i mali

Fizička građa ne igra nikakvu ulogu u esportu. Visoki igrači nemaju nikakvu prednost u odnosu na njihove niže kolege, ali definitivno izgledaju kao da bi se odlično snašli i u nekoj drugoj profesiji ili sportu. Visoki igrači možda imaju i veći autoritet u ekipi, posebno ako su kapiteni, ali to su već neke teme u koje ne bismo zalazili.

Ako ste se ikada zapitali koliko su visoki najviši esportisti na svetu, došli ste na pravo mesto. Pročešljali smo CS:GO, Dota 2 i League of Legends scene, i pronašli smo nekoliko igrača koji bi definitivno mogli ”da vam jedu burek s glave”.

Klement ”Puppey” Ivanov – 195 cm

Na početku naše liste našao se tvorac i strašni ”vladar” legendarne Dota 2 ekipe, Team Secret. Klement ”Puppey” Ivanov je poznat kao jedan od najboljih igrača u istoriji profesionalne Dote 2, i esporta uopšte. Takođe je najviši Dota 2 profesionalac čije je ime urezano u čuveni Aegis of Champions.

puppey-esports-bamboe1
Foto: Valve

Puppey je početak svoje karijere proveo kao kapiten Na’Vi-ja, a kasnije je osnovao i sopstvenu ekipu, sa kojim je ostvario ogroman uspeh. Tokom svoje karijere osvojio je $2.890.187

Naša hipoteza da visoki igrači imaju veći autoritet u ekipi možda i važi za Puppey-a, posebno ako uzmemo u obzir njegovu istoriju sa dotičnim monitorom.

Jesper ”Zven” Sveningsen – 198 cm

Danac je započeo svoju karijeru 2013. godine sa ekipom Tricked Esport, a danas se popeo na vrh LCS-a, kao botlejner Cloud9-a.

zven-esports-lol
Foto: Riot Games

Tokom svoje karijere prošao je kroz mnoge velike ekipe, kao što su G2 Esports i TSM, a sa timom Origen je ostvario možda i najveći uspeh karijere, osvojivši 3. mesto na Worlds 2015 šampionatu u Evropi. Za skoro 8 godina na profesionalnoj League of Legends sceni, Zven je osvojio $275.268.

Januš ”Snax” Pogoželski – 201 cm

Snax je zakoračio u svet Counter Strike-a još davne 2010. godine sa ekipom Voodoo, a danas igra za MONKEsports. Najsvetlija tačka njegove karijere bila je Major titula u Katovicama 2014. godine, kada je u velikom finalu savladao Ninjas in Pyjamas sa ekipom Virtus.pro. Tokom svoje karijere osvojio je $657.630.

 

Ako jednog dana izbije velika ”kafanska CS:GO tuča”, već znate na koga treba da se kladite. Snax i njegov dugogodišnji saigrač Jaroslav ”PashaBiceps” Jažombkovski bi bili definitivni favoriti.

Martin “Saksa” Sazdov – 203 cm

Na kraju naše liste selimo se u komšijsku Severnu Makedoniju. Najviši esportista današnjice je zakoračio u svet gejminga još u svojoj trećoj godini, kada je provodio dane igrajući Starcraft.

saksa-dota2-esports1
Foto: Valve

Makedonac važi za jednog od najboljih support igrača današnjice, a u jednom trenutku se popeo i na vrh evropske rang liste, i to sa dva smurf naloga istovremeno!

Saksa je tokom svoje karijere zaradio $1.070.810, a 2016. godine je čak osvojio srebro na šestom The International šampionatu, zajedno sa ekipom Digital Chaos.

 

Više eSport vesti na Rur.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Kodovi važe za EU Nordic, East i West regione! Riot poeni važe za League of Legends ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.469,00 RSD
Vrsta
Nova
8.469 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Kodovi važe za EU Nordic, East i West regione! Poeni važe za League of Legends ili z...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.899,00 RSD
Vrsta
Nova
5.899 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Kodovi važe za EU Nordic, East i West regione! Poeni važe za League of Legends i za ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.399,00 RSD
Vrsta
Nova
3.399 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Kodovi važe za EU Nordic, East i West regione! Poeni važe za League of Legends i za ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.699,00 RSD
Vrsta
Nova
1.699 ,00 RSD
Korišćena
1.399 ,00 RSD

Slični članci

27.
Mar.
2023.
E Sport
19.
Mar.
2023.
E Sport
Shroud je izjavio da je oduvek želeo da dizajnira sopstvenu igru, a izgleda da se njegov san konačno ostvario.