E Sport
29.07.2021.

Izvršni direktor Blizzarda izdao javno izvinjenje

Zaposleni planiraju štrajk

Pisali smo o skandalu, a evo kakve vesti donosi Rur.

 

U jeku kontroverznog komentara na tužbu o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji žena upućenu Activision Blizzard-u, izvršni direktor Bobi Kotik je priznao da kompanija definitivno nije zauzela pravilan pristup, i izdao javno izvinjenje svojim zaposlenima. S druge strane, zaposleni danas planiraju štrajk ispred sedišta kompanije, u Irvinu, Kaliforniji.

Activision Blizzard, čuvena gejming kompanija koja je kreirala hit franšize poput World of Warcraft-a, Call of Duty-ja, Diabla i Starcraft-a, je nedavno postala meta velike optužbe na kalifornijskom sudu o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji žena, nejednakoj plati i drugim zloupotrebama pozicije. Potvrđeno je da je jedna žena čak oduzela sopstveni život zbog teških uslova na radnom mestu.

Mnogi su stali na stranu žrtava, dok je vrh same kompanije potpuno odbacio optužbe, rekavši da su ”mnoge situacije izvučene iz konteksta” i u većini slučajeva ”potpuno netačne”. Izvršni direktor Bobi Kotik je potom istupio, rekavši da kompanija nije zauzela pravilan pristup, i da planira da uvede nove mere kontrole zaposlenih, pruži podršku onima kojima je potrebna, i kreira potpuno bezbedno okruženje za sve.

Activision Blizzard zaposleni danas ipak planiraju protest ispred sedišta kompanije, u Irvinu, Kaliforniji. Njihovi zahtevi uključuju potpunu reformu sistema zapošljavanja, transparentne plate zaposlenih svih nacionalnosti i polova i promociju diverziteta i jednakosti u kompaniji. Vođa štrajka je dodao da je od izuzetne važnosti da se identifikuje zašto trenutni sistem nije uspeo da spreči zlostavljanje radnika, i da se predlože rešenja koja bi se pozabavila ovim problemima.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Broj igrača: 1-4 Broj tabli/oblasti: 5 Broj mini-igara: 100
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi nastavak popularnog Warioware serijala. Sadrži preko 200 mikro-igara. Broj igrača:...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj pokemona: 107 Starter pokemoni: Turtwig, Chimchar i Piplup Ekskluzivni legendarni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pridruži se borbi kao Wonder Woman, Supergirl i Batgirl iz animirane serije D...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Ušteda 45%
5.499,00 RSD
Vrsta
Nova
5.499,00 RSD
2.999 ,00 RSD

Slični članci

24.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
Kalifornija tuži Activision Blizzard zbog navodnog uznemiravanja, a Bungie daje izjave o situaciji kod njih. Da li nam preti neki novi me too pokret i u svet...
07.
May.
2021.
E Sport
Kako bi napravili veliku promociju novog Battlegrounds peča, gde su nam se pridružili Quilboari, Blizzard je odlučio da organizuje Battlegrounds Br...
24.
Nov.
2020.
Vesti/Najnovije
Najnovije proširenje WoW-a ima pet novih zona a najveća promena je smanjenje maksimalnog nivoa na 60.