E Sport
05.08.2021.

Predsednik Blizzarda podneo ostavku

Predsednik Alen Brak je zvanično podneo ostavku, i predao štafetu Džen Onil i Majku Ibari.

Džen Onil se pridružila Blizzardu u januaru. Zauzela je poziciju izvršnog potpredsednika, odakle je rukovodila razvojem Diablo i Overwatch franšiza. Takođe je bivši lider Vicarious Visions studija, koji je danas sastavni deo Blizzarda.

Posle mnogo godina u XBOX-u, Ibari se pridružio kompaniji 2019. godine, otkada se uglavnom bavi razvojem njene onlajn platforme, Battle.net.

 

Onil i Ibari poseduju preko tri decenije iskustva u gejming industriji, i od danas će preuzeti potpunu odgovornost developmenta igara i operacija unutar firme. Oboje su naglasili da su im zaposleni i bezbedno okruženje na radnom mestu najveći prioriteti. Obećali su okruženje gde će se žene, ljudi bilo kog pola, nacionalnosti i seksualne orijentacije osetiti baš kao kod kuće. Njihovu zvaničnu izjavu možete pročitati ovde.

Blizzard je nedavno postao meta velike optužbe na kalifornijskom sudu o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji žena, nejednakoj plati i drugim zloupotrebama pozicije. Potvrđeno je da je jedna žena čak oduzela sopstveni život zbog teških uslova na radnom mestu.

Mnogi su stali na stranu žrtava, dok je vrh same kompanije potpuno odbacio optužbe, rekavši da su ”mnoge situacije izvučene iz konteksta” i u većini slučajeva ”potpuno netačne”. Izvršni direktor Bobi Kotik je potom istupio, rekavši da kompanija nije zauzela pravilan pristup, i da planira da uvede nove mere kontrole zaposlenih, pruži podršku onima kojima je potrebna, i kreira potpuno bezbedno okruženje za sve.

Blizzard radinici su ipak organizovali štrajk, i dobili podršku od drugih velikih firmi, poput Ubisofta.

Koliko će se promeniti politika Blizzarda sa novim rukovodiocima na čelu kompanije?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Ušteda 60%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
1.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO367
XBOX ONE Overwatch Legendary
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499 ,00 RSD

Slični članci

29.
Jul.
2021.
E Sport
 Izvršni direktor Bobi Kotik je priznao da kompanija definitivno nije zauzela pravilan pristup.
24.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
Kalifornija tuži Activision Blizzard zbog navodnog uznemiravanja, a Bungie daje izjave o situaciji kod njih. Da li nam preti neki novi me too pokret i u svet...
07.
May.
2021.
E Sport
Kako bi napravili veliku promociju novog Battlegrounds peča, gde su nam se pridružili Quilboari, Blizzard je odlučio da organizuje Battlegrounds Br...