Focus on
08.07.2023.

Najduže Final Fantasy 16 borbe

Gde je tu FF 16?

Final Fantasy osvaja na više nivoa i sve generacije. Dok se neki bave likovima, izborima i svim ostalim aspektima jedne dobre igre, mi ćemo se posvetiti danas borbama!

Jedna od karakteristika serije Final Fantasy koja je definiše su njene velike, filmske borbe sa boss-ovima. Neki od najintenzivnijih i nenezaboravnijih trenutaka serije su ove borbe. Međutim, neke od njih imaju tendenciju da pomalo preteraju sa svojim spektaklom. Ponekad, bitke sa šefovima Final Fantasy mogu potrajati više sati! Dok neki igrači misle da je ovo preterano, drugi smatraju da to doprinosi ukupnom iskustvu fenomenalne igre. Kada bitke prođu 10 sati igranja, one postaju bitke iscrpljivanja, zar ne? 

Što se tiče Final Fantasy 16, borbe sa boss-ovima nisu ni blizu masovnih razmera borbi sa ovog spiska. Najduža borba bi verovatno morala da bude poslednja borba protiv Ultime koja uzima oko sat vremena. Međutim, većina vremena bitke dolazi iz rezova, a ne iz stvarnog igranja. Sve u svemu, sa svojim novim pristupom zasnovanim na akciji, Square Enix je želeo da se udalji od dužih susreta. Umesto toga, borbe sada imaju brže rafale faza koje omogućavaju igračima da se brzo kreću. Možda nam DLC donese više izazova.

Za svakog igrača koji traži izazov, ovo je nekoliko najdužih borbi.

 

Pandemonium Warden

Prvi od dva boss-a Final Fantasy 11, Pandemonium Varden.

U početku, Final Fantasy 11, neki šefovi su imali smešne količine HP-a. Ovo je stvorilo izazov koji je bio toliko težak da bi neke borbe sanjima trajale više od 10 sati. Jedna od ovih borbi je Pandemonium Varden, koja se vodila više od 18 sati pre nego što je bitka prekinuta. Na kraju, Square Enix je dodao neka ograničenja kako bi ove borbe učinio mnogo lakšim. Međutim, iskustva mnogih igrača su već bila uništena. Ovaj boss i sledeći na listi smatraju se za dva visoko ozloglašena čudovišta iz FF11. To znači da oni predstavljaju najveći izazov koji igra, ili bilo koja Final Fantasy igra u tom slučaju, može da ponudi.

 

Absolute Virtue

Drugo od dva High Notorious Monstera iz FF11 je Apsolutna Vrlina Absolute Virtue. Ne samo da je to najduža borba sa boss-om u Final Fantasy, već je to i jedna od najdužih borbi sa šefovima u svim igrama. Ovaj boss je ostao neporažen i stekao je neslavnu reputaciju. Mnogi igrači su pokušavali da se bore sa njim šefom više od 30 sati pre nego što su poraženi. Igrači su bili toliko nezadovoljni ovim da je Square Enix na kraju morao da smanji zdravlje boss-a za ogromnu količinu.

Šef je bio toliko težak da bi njegov poraz zahtevao povećanje nivoa FF11. Ovo bi igračima dalo lak način da pobede Apsolutnu vrlinu, što se trenutno može uraditi sa relativnom lakoćom.

 

Adamantoise

 Admantoise je superbos iz Final Fantasy 15 i najduža borba sa boss-om u igri.

Ovaj masivni šef kornjača ima preko pet miliona HP i može uzeti 3-4 sata prosečnom igraču da pobedi. Međutim, neki vešti igrači su optimizovali borbu na raspon od 1-2 sata. Za razliku od Yiazmat-a, u ovoj borbi nema previše stvari na koje treba obratiti pažnju. Mnogi od Adamantoise-ovih napada pokrivaju široko područje, ali su izuzetno spori i lako ih je izbeći. Povrh svega, boss-ovo zamahivanja čak i ne čine to što mora oštetiti, što znači da partija bez maksimalne moći može da pobedi šefa. Poraz ovog šefa takođe može doneti neke sjajne nagrade za igrača, uključujući dodatak koji maksimalno povećava HP stat korisnika.

 

Yiazmat

Ovaj boss iz Final Fantasy 12 je takođe na listi.

U igri, Yiazmat funkcioniše kao krajnji boss i izazov igre. Sa preko 50 miliona pogodaka, pobeđivanje će trajati više od sat vremena veštim igračima, ali najverovatnije mnogo duže ostalima. Mnoge borbe se često odvijaju negde u rasponu od 2-3 sata. Pored toga, na 4-5 preostalih pokazatelja zdravlja, on će početi da koristi Reflectga, što bi potencijalno moglo da odrazi na čaroliju isceljenja Yiazmatu, i trenutno potpuno izleči boss-a.

Igrači moraju da paze na ovu mehaniku kako bi izbegli da seboss bori duplirano. Iako ovo nije najduža borba na ovoj listi, to je jedna od najzahtjevnijih borbi. Igrači će morati da budu u svojoj A-igri tri sata ili rizikuju da počnu ispočetka.

 

 

 

Slike Square Enix

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4562
PS4 Final Fantasy XV - Royal Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4328
PS4 Final Fantasy 15
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499 ,00 RSD
Korišćena
1.299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50361
Nova igra u okviru Final Fantasy serijala označava mračni preokret za RPG franši...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion za Nintendo Switch je potpuni remaster Crisis Co...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 38%
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Final Fantasy 12 - The Zodiac Age
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

05.
Jul.
2023.
Vesti/Najnovije
U dvadeset i devetoj misiji glavnog scenarija Final Fantasy 16, igrači se vraćaju u skrovište i primaju neočekivanog gosta.
26.
Jun.
2023.
Vesti/Najnovije
FF 16 i DMC možda na prvi pogled nisu slične, ali otkako su fanovi Final Fantasy i Devil Mai Cry saznali da je Riota Suzuki deo tima za razvoj Final Fantasy ...