Nintendo
26.10.2023.

Nintendo tim koji je opstao 38 godina!

Kako prvi Bros. tako i Bros. Wonder!

Pre par dana smo imali tekstove o tome koliko je Nintendo specifičan i drži do tradicije. Sada, kada smo dobili najnoviju igru, Super Mario Bros. Wonder, cela priča dobija novu dimenziju. 

Potvrda toga koliko je Nintendo drugačiji je činjenica da je na ovoj igri radio tim koji je i pre 38. godina napravio prvi Super mario Bros.! Originalni Super Mario Bros. na NES-u je napravio tim od pet osoba, a čini se da je svaki od njih još uvek u Nintendu jer im je ime na credits Super Mario Bros. Wonder.  

U vreme NES konzola, video igre su bile dovoljno male da ih razvijaju apsolutno mali timovi. Super Mario Bros., objavljen u Japanu 1983. godine, napravilo je samo njih petoro: reditelj Shigeru Miyamoto, pomoćnik režisera Takashi Tezuka, programeri Toshihiko Nakago i Kazuaki Morita i na kraju i muzičar Koji Kondo.  U neverovatnom podvigu kontinuiteta industrije igara, sva petorica su i dalje zaslužni za Super Mario Bros. Wonder.

Miyamoto je bio supervizor, sa Tezukom kao producentom, Nakagoom kao savetnikom za dizajn specijalnog nivoa, a Kondoom kao režiserom zvuka. Morita je u međuvremenu u odeljku za posebne zahvalnosti. Sa četiri od pet originalnih programera koji su obavljali glavne nadzorne uloge 38 godina kasnije, ovo bi mogao biti samo najneverovatniji deo kontinuiteta programera u istoriji igara.

Koliko je ovo neverovatno!

Pa zamislite samo da ti ljudi koji prave Mario igre to rade u neprekinutom nizu pošto su većina kreativnog rukovodstva u drugim kompanijama danas tada kada su oni počinjali bila deca.

Naravno, Wonder je napravio mnogo veći tim od samo onih originalnih 5 članova tima, uključujući i neka manje poznata imena u ključnim ulogama. Najistaknutiji je režiser Shiro Mouri, koji je, uprkos tome što je bio u Nintendu više od 25 godina, tek nedavno diplomirao da bi vodio sopstvenu kompletnu, originalnu igru. Prethodno je bio direktor programiranja na New Super Mario Bros. U i glavni direktor na Switch portu te iste igre.

Industrija igara je kako znamo izuzetno nestabilna, a čak je i među japanskim studijima izuzetno neuobičajeno da legendarni dizajneri igara nastavljaju da rade na seriji koju su proslavili nakon toliko godina. I evidentno je da oni i dalje nisu izgubili osećaj za dobru igru jer je Mario  Bros Wonder igra koja ovih dana oduševljava igrače širom sveta.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Mario, Bowser i Peach se udružuju da poprave Star Road koji ispunjava želje u ovoj pris...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Klasična Mario igra sa bočnim pomeranjem je okrenuta naopačke uz dodatak Wonder Flowers...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Otkrijte tri najveće Mariove 3D avanture uz Super Mario 3D All-Stars na Nintendo Swi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
8.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED - Mario Edition pored prepoznatljive Mario crve...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
49.999,00 RSD
Ušteda 7%
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999,00 RSD
49.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Oct.
2023.
Nintendo
Prva Mario igra izašla je daleke 1985. godine, što znači da ovaj brka sada ima oko 37 godina. Neko bi rekao da će ga uskoro hvatati kriza sredn...
24.
Sep.
2022.
Vesti/Najnovije
Dok mi igramo Mario Strikers - Battle League pre 15 godina smo igrali Mario Strikers Charged Football. A kako je SVET KOMPJUTERA ocenio tada o...
07.
Mar.
2022.
E Sport
Prvi put kada sam se susreo sa Logitech G Pro Wireless mišem jedna od stvari koja me je najviše fascinirala je bila njegova težina – odno...