Ova mama je gejmer
24.12.2023.

Igre sa temom Novogodišnjih praznika

Deda Mraze ne skreći sa staze!

 

Tekst probitno objavljen 22.12.2020

 

 

Koliko je filmova sa temom Novogodišnjih praznika? Teško je nabrojati.

Koliko je igara sa ovom temom? Možda bi mogli sve i da ih nabrojimo ako bi se potrudili. Evo nekih naslova kojih se prvo setimo.

 

 

Fortnite’s Winterfest

Kao što je postala tradicija, Fortnite slavi ove praznike sa nekim svečanim skinovima, predmetima i nekim božićnim dodacima na mapi. Ako ste novi igrač koji se upravo pridružio Chapter 3, ovo je savršena prilika da započnete svoje putovanje u Fortnite igri sa puno predmeta iz ormarića. A ako ste dugogodišnji igrač, ovo je savršena prilika da ih dodate svoju kolekciju. Ali pokloni su samo jedan deo svečanosti. U videu na kraju teksta možete videti što je Sergeant spremio za Winterfest 2021, uključujući Spider-Man: No Way Home film.

 

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

„Miles Morales“ tehnički nije o Božiću, ali se dešava oko ove praznične sezone, kao u nekim od najboljih božićnih filmova. Upravo prvi trenuci ove avanture o Spider-Man-u uključuju divnu božićnu večeru pre nego što krenete u avantutu po snežnom, lepo ukrašenom Njujorku.

 

 

Batman: Arkham Origins

Poput filma Umri muški, koji se dešava tokom Božića i zbog toga je naveden kao odličan „božićni film“, ova Betmen igra se ne bavi važnostima davanja poklona drugima... Ali je potrebno mesto na Badnje veče. Postavka Gothama prekrivena snegom je jedna od prvih stvari koje će vam se svideti u vezi sa igrom iako ima relativno mali uticaj na celokupno iskustvo. Sama igra je najslabija igra u seriji „Arkham“, ali još uvek ima mnogo toga i jedna je od boljih video igara iz stripova.

 

 

Saints Row IV: How The Saints Saved Christmas

DLC sa božićnom tematikom Saints Row je briljantan do kraja. Briljantna ideja, briljantno izvođenje. Obuhvata smešni, preterani svet Saints Row IV i govori o slatkom božićnom specijalu u njemu. Parodira mnogo vaših starih favorita, to je Božićna priča koja je posebno popularna meta referenci, dosta puta ćete se nasmejati naglas.OK, da se razumemo, igra je vulgarna, zbog čega je samo za odrasle igrače, ali ti odrasli će imati mnogo toga za voleti. 

 

 

Bayonetta 2

Nema mnogo toga što je porodično u ovoj visokooktanskoj akcionoj igri da pomislite da je odigrate sa decom. U ovoj igri je glavni lik žena koja se bavi ritmom i koja dan provodi pucajući na anđele i demone, ali se dešava tokom Božića i počinje sa puno snega, poklona i Deda Mrazom... Ipak, ukoliko niste odigrali do sada, ovo je idealno vreme.

 

 

 

Cthulhu Saves Christmas

Role playing igra stare škole, u duhu igara Final Fantasy iz ere Super Nintendo konzole, Cthulhu Saves Christmas je nastavak na temu praznika Cthulhu Saves the World. Majstor ludila, Cthulhu, ovde ponovo gubi svoje moći i jedini način da ih povrati je da izbavi Deda Mraza iz League of Christmas Evi. Tu su i Snow Maiden, Baba Yaga-chan i Belsnickel dok grade R'lyehtionships, bore se protiv zloća uz malo prazničnog duha. To je kratka, prijatna avantura koja može da vas natera da osetite nostalgiju i za starim video igricama i za božićnim jutrom kao dete.  Sada je dostupan za PC, Nintendo Switch kao i PlayStation 5.

 

 

Cave Story’s Secret Santa

Dostupan trenutno besplatno na ograničeno vreme, Cave Story's Secret Santa preuzima sve karakteristike Cave Story, dugogodišnje omiljene indi igrice, i umotava ga u neki lep, novi i šaren božićni papir. Ovo je igra fokusirana na slagalice i stelt u kojoj morate da igrate ulogu koju obično obavlja Deda Mraz. Vaš lik je povratio ukradene poklone, tako da je sada vaš posao da se ušunjate u kuće i vratite ih nazad, a da vas ne uhvate uspavani stanovnici.  Postoji samo za igranje na računaru, a možete je preuzeti sa platformi  SteamGOG i Epic Games Store.

 

Super Mario Odyssey’s Snow Kingdom

Ovo je igra sa puno prazničnog duha. Sa novom odećom za Marija, koja ga predstavlja kao neku vrstu Deda Marija, jer izgleda baš kao pravi italijan, ova platforma postaje potpuno praznična zajedno sa neprijateljima na temu Božića. Ako ste želeli razlog da se vratite igranju ove toliko hvaljene igre, onda je Snežno kraljevstvo možda pravo mesto za vas. Ko zna, možda će to inspirisati potpuno novu reprizu i dati vam nešto da radite tokom odmora.

 

 

Dead Rising 4

Dok je trčanje preko zombija zabavno tokom cele godine, Dead Rising 4 blista svojim božićnim ambijentom koji dodaje samostrele od bombona, eksplozivne zamke Deda Mraza i još mnogo prazničnog oružja da bi vaša zvona za ubistvo zvonila. Razbijanje zombija u igri počinje na Crni petak, ali na sreću, većina radnje se odvija u tržnom centru i okolnim prodavnicama, što znači da imate širok izbor i veliku ponudune artikala pomoću kojih možete kreativno ubijati Besmrtne. Prvobitno ekskluziva za Xbox One sada omogućava i da vlasnici PS4 mogu iskusiti haos sa božićnom tematikom zajedno sa gomilom dodatnog sadržaja za preuzimanje koji je objavljen za igru.

 

Christmas NiGHTS

Jedan od favorita starije garde, Christmas NiGHTS je bila specijalna verzija Sega Saturn klasika NiGHTS: Into Dreams koju su ljudi mogli besplatno dobiti na različite načine, uglavnom uz časopise o igricama. Ako se igra tokom decembra, okruženje igre bi bilo ukrašeno snegom, svetlima i poklonima, a instrumentalna verzija Jingle Bells zamenila je originalnu muziku. Nemate Sega Saturn pri ruci? Postoji objavljeni NiIGHTS HD (dostupan na 360, PS3 i PC) sadrži Christmas NiGHTS kao opciju za otključavanje.

 

Duke Nukem: Nuclear Winter

U ovom delu, svima omiljeni muški heroj kreće da spase svet koji je podivljao. Zaplet je bio dovoljno jasan. Duke Nukem je jedna od najboljih božićnih video igara svih vremena. Osim toga, Božić je. Ali Deda Mrazu su zli vanzemaljci isprali mozak i moraćete da ga zaustavite tako što ćete se usput boriti sa raznim likovima sa božićnim temama.  Sneško Belić, vilenjaci, pa čak i čudovišta, svi su praznično obučeni. Pored toga, čak su i striptizete ukrašene za praznike u ovoj igrici.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41258
Novi nastavak popularnog Saints Row serijala pucačina iz trećeg lica Novi grad, novi li...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50013
Iskusi uspon Milesa Moralesa i njegovo ovladavanje eksplozivnim novim moćima dok postaj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Super Mario Odyssey
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC8883
Novi nastavak popularnog Saints Row serijala pucačina iz trećeg lica Novi grad, novi li...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD

Slični članci

30.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Znamo da zvuči čudno, naročito ako imamo u vidu da kod nas postoji čitaj jedan pokret roditelja koji su protiv gejminga. Problem je što neki od njih n...
24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koej pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
20.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Iako vam se možda ne čine kao način da provedete vreme sa svojom porodicom, sada je na raspolaganju obilje video igara koje će se svideti celom vašem ...