Ova mama je gejmer
30.05.2023.

Premijera filma “Babaroga” i veče Stivena Kinga

31. maja u MTS dvorani

Na velikom platnu mts Dvorane 31. maja održaće se premijera filma "Babaroga" (The Boogeyman) 20th Century Studios-a koji je snimljen po motivima istoimene priče Stivena Kinga, poznatog američkog pisca krimi i horor naslova. Neposredno pred početak filma, uz prisustvo reditelja i filmskog kritičara Igora Stanojevića, novinarke Aleksandre Bogdanović i Ane Babović iz Vulkan izdavaštva, održaće se panel diskusija praćena temom "Stiven King od papira do platna".

Reditelj Rob Savidž donosi u bioskopske sale film o srednjoškolki Sejdi Harper i njenoj mlađoj sestri Sojer koje se suočavaju sa nedavnim gubitkom majke, za šta ne dobijaju punu podršku svoga oca Vila, terapeuta koji se nosi i sa sopstvenim bolom.
Kada se u njihovoj kući neočekivano pojavi nesrećni pacijent tražeći pomoć, za sobom ostavlja zastrašujuću natprirodnu pojavu koja traga za svojim plenom. 

Producent filma Šon Levi ujedno i producenta popularne serije "Stranger Things" ističe da se "svako u jednom trenutku svog života plašio strašnog čudovišta u svom ormanu, a ova priča nam donosi čudovište u ormanu." Scenarista Mark Hejman (Crni labud) navodi da je njegov posao bio da zaroni još dublje u scenario, kako bi se izgradio lik mitološkog i natprirodnog stvorenja.
 

Istoimena priča Stivena Kinga po kojoj je snimljen najnoviji film 20th Century studija prvi put je objavljena u magazinu Cavalier 1973. godine, a pet godina kasnije našla se kao deo kultne Kingove zbirke "Noćna smena". Nakon uspešnih dela "Keri", "Isijavanje" i "Uporište", objavljena "Noćna smena" predstavila je široj publici pisca ne samo kao tvorca horor romana, već i kao vrsnog pripovedača kratkih priča. Za razliku od filma gde je predstavljeno nekoliko likova, u izvornoj priči, uz prikazanu natprirodnu pojavu postoje još samo dva lika.


Glavne uloge u filmu poverene su glumcima Krisu Mesiniju koga smo nedavno mogli da gledamo u filmu "Air", uz Meta Dejmona i Bena Afleka, mladoj Sofiji Tačer poznatoj po ulozi u popularnoj seriji Yellowjackets, kao i jedanaestogodišnjoj Vivjen Lajri Bler.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.199,00 RSD
Vrsta
Nova
2.199 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Umireš za šoljom tople kafe? Evo prave šolje za tebe! Kapaciteta ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zvanični suvenir kampa Crystal Lake (iz filma Petak 13ti). Dizajn se menja kada se u &...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.599,00 RSD
Vrsta
Nova
1.599 ,00 RSD

Slični članci

14.
Oct.
2022.
Vesti/Najnovije
Tekst prvi put objavljen 30.10.2022 Stiglo je i to doba, došao je novi spooky season! Respawn.ba je odlučio da pripremi 10 horror filmova koje možete...
02.
Jun.
2022.
Ova mama je gejmer
Posle ovog ludila oko korone, čovek bi pomislio da ćemo se baviti samo lepim stvarima i uživanjima. Trend video igara i filmova ove godine ipak pokazuje da v...
23.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Korona, problemi i nezgode... Čini se da je svemu kraj i da sada sve napreduje kako bi i trebalo.