Ova mama je gejmer
27.07.2023.

Sprema se predstava PRIJATELJI

Parodija o prijateljstvu

Juče sam dobila mail sa informacijom da se 20. oktobra organizuje premijera predstave PRIJATELJI u MTS dvorani. I ta informacija me je bacila u razmišljanje!

Ova kultna serija se već godinama reprizira, na raznim televizijama i uvek ima veliki broj gledalaca. Svaka nova generacija uspeva da u ovoj priči o prijateljima pronađe nešto što je im je interesantno i smešno. Ne postoji osoba koja nije čula nešto o glavnim junacima, i svakome je neko od njih favorit. Ali ipak, red je da se podsetimo osnovnog.

Friends je sitkom koji su napisali David Crane i Marta Kauffman,a koji se emitovao na NBC od 22. septembra 1994, do 6. maja 2004, i to čitavih deset sezona. Glumačku ekipu su činili Jennifer AnistonCourteney CoxLisa KudrowMatt LeBlancMatthew Perry i David Schwimmer, dok je priča napravljena oko šest prijatelja u njihovim dvadesetim i tridesetim godinama. Oni žive na delu Manhattan, New York City. Seriju je producirao Bright/Kauffman/Crane Productions i Warner Bros. Television.

Posle deset sezona, serija nudi bezbroj tema i inspiracija za pozorišnu predstavu ali je veliko pitanje, na koje svakako nećemo još neko vreme dobiti odgovor - ko će biti glavni glumci. Predstavu će režirati Isidora Goncić. Informacija o glumcima za sada nema i to nam na neki način daje mogućnost da pokušamo da pogodimo ko će glumiti koga.

Prvo pitanje je, da li će glumačka ekipa biti sastavljena od glumaca koji povremeno imaju gostujuće predstave u MTS dvorani, ili će pozvati glumce pozorišta iz komšiluka, a možda će režiserka dati priliku i nekim glumcima sa kojima je radila u nekim drugim pozorištima. Predstava Glavo luda koju je 2012 radila u Pozorištu na Terazijama se igrala sve do aprila prošle godine. Zbog toga nekako naginjem ideji o glumcima iz Pozorišta na Terazijama.

Drugo pitanje je, koji period će prestava obraditi i da li ćemo gledati mlađe ili starije Prijatelje. Glumačka podela zavisi i od toga.

Neko mi je juče, dok smo diskutovali o ovoj temi rekao da mora da će igrati nešto Andrija Milošević i neke od Bjelinih beba. Iskreno, Andrija može da igra Monikinog oca možda, dok bi u tom slučaju Richard mogao da bude Vojin Ćetković (ne pada mi niko drugi kao replika Tom Selleck-a).

Ali hajde da krenemo od glavnih likova!

Joey Tribbiani kojeg je savršeno odigrao Matt LeBlanc bi mogao da bude meni omiljeni Slaven Došlo. Kako je dotični trenutno na nekim dalekim putovanjima, mislim da mi se želja neće ispuniti ali ko zna. Žarko Stepanov mi se negde javlja kao ideja, mada bi mogao i Đorđe Stojković.

Izvor slike Instagram

Rachel Green u izvođenju Jennifer Aniston je osvojila sve svojim izgledom i šarmom. Odmah mi na pamet pada Jelena Gavrilović, ali nisam sigurna u odnosu na ostale podele i proseka godina. Mina Sovtić bi mogla da bude i Rejčel ali i Fibi. Vanja Nenadić bi bila idealan izbor takođe, i da ne zaboravim prelepu  Tijanu Upčevu.

Izvor slika Instagram

Monica Geller i još uvek svuda prisutna Courtney Cox već imaju veći izbor glumica nego Rachel. Sanja Marković koja ima odlične uloge u Jugoslovenskom Dramskom može biti savršena Monica. Tu su i Ivana ZečevićAnita OgnjenovićTamara Šustić


Lisa Kudrow kao Phoebe Buffay je neponovljiva ali nije da i mi nemamo neku glumicu koja bi bila još bolja od nje. Da se ova predstava spremala negde devedesetih, bila bi to Vesna Trivalić i niko drugi! Sada sam prvo pomislila da Tamaru Dragićević koja ima odlične komične role u već gore pomenutom Jugoslovenskom Dramskom Pozorištu, ali opet, pitanje je proseka godina ostalih članova ansambla. Dragana Mićalović sa plavom perikom bi mogla da prođe.

Chandler Bing i Matthew Perry i moja prva asocijacija je Arsenije Tubić. Znam da ga mnogi ne vole jer je ludi negativac u Igri sudbine ali je odličan glumac i nikada nije razočarao u predstava u kojima sam ga gledala. Odličan je i kao komičar i kao negativac a fizički bi svakako prošao kao zgodni a smotani Čendler.

Izvor slike Instagram

Ross Geller u izvođenju David Schwimmer-a i Petar Strugar na prvu loptu. Aleksandar Radojčić možda, ali bi morao da menja frizuru i Stevan Piale.

U najavi predstave piše:


PREDSTAVA “PRIJATELJI” -PARODIJA NA ISTOIMENU KULTNU AMERIČKU SERIJU 20. OKTOBRA PREMIJERNO U MTS DVORANI


Životi omiljenih karaktera iz kultne američke TV serije “Prijatelji” dolaze premijerno 20. oktobra na pozorišne daske mts Dvorane u režiji Isidore Goncić. 

Da li će Rejčel i Ros konačno završiti zajedno? Da li će Dženis uspeti da pridobije Čendlera starom ljubavnom taktikom? Ima li nade za Džoia da postane holivudski glumac i da li Fibi može da napravi muzičku karijeru ukoliko Monika pristane da joj postane menadžer? Sve ove događaje, ljubitelji omiljene američke serije moći će da pogledaju u predstavi “Prijatelji- ,parodiji o prijateljstvu.

A ko će od domaćih glumaca tumačiti uloge Rejčel, Rosa, Fibi, Džoia, Čendlera i Monike biće uskoro poznato javnosti…

 

Znači, tu je i Janice kojoj je neverovatan smeh podarila Maggie Wheeler. Možda će se mnogi iznenaditi, ali ja tu vidim Mateu Milosavljević. Još jedna zlica koja bi sigurna sam odlično odlumila ovaj komični lik. Druga alternacija bi bila Aleksandra Belošević.

Piše da je ovo parodija o prijateljstvu i ja se samo nadam da neće otići u onu krajnost da sve izgubi neki smisao. Komedija je uvek OK, parodija ume lako da pređe granicu dobrog ukusa i uđe u stereotipe.

Mene je ova najava svakako zainteresovala i mislim da je MTS dvorana napravila odličan potez sa ovom predstavom. Sada samo ostaje da sačekam i vidim da li sam uspela da pogodim bar jednog protagonistu!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Karte BG454
Waddingtons No. 1 - Friends - How you doin? - 55 karata sa snimcima ekrana iz omiljenih...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
699,00 RSD
Vrsta
Nova
699 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kišobrani MK142
Kišobran - Friends Idealan sve fanove serije Zvanično licencirani proizvo...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
799,00 RSD
Ušteda 47%
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499,00 RSD
799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Friends - Central Perk Woven praktičan i simpatičan privezak koji će privući pažnju i u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
449,00 RSD
Vrsta
Nova
449 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Privezak za ključeve ili idealan ukras za tvoj ranac. Lep mali poklon za ljubitelje le...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
999 ,00 RSD

Slični članci

12.
Feb.
2024.
Vesti/Najnovije
Biti zaljubljen je divan osećaj. Ponekada se parovi i posvađaju, nekada je sve savršeno a nekada su tu i igre koje možete zajedno odigrati i ojačati v...
09.
Feb.
2023.
Vesti/Najnovije
Omiljene igre sa kartama su sada dobila poznata lica uz omiljene trenutke najuspešnije TV serije na svetu.  Prijatelji su ponovo među nama.
20.
Jan.
2022.
Playstation
Novi trejler je izašao i čini se da su svi oduševljeni ne samo što vide stare, već i sa novim likovima.